+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 13. csütörtök, 19:12
A Néppárt három bölcsének válaszolt tizennégy kérdésére Orbán Viktor, aki a szokásos technikájával rázta le magáról a legkínosabb kérdéseket is. Kigyűjtöttük a legjobb mondatokat.

Reggel még csak a Népszava állította, hogy eljutott hozzájuk az a levél, amiben Orbán Viktor válaszol az Európai Néppárt vizsgálóbizottsága, a sokat emlegetett „három bölcsek” kérdéseire, de most akár ide kattintva mind a tizennégy kérdést és a rájuk adott válaszokat is el lehet olvasni. Magyarország miniszterelnöke szokás szerint jóval simulékonyabb hangnemben beszél a belga Herman van Rompuy-nak, a német Hans-Gert Pötteringnek és az osztrák Wolfgang Schüsselnek címzett levelében, mint amit itthon megszokhattunk tőle, de azért érdemes kiemelni pár idézetet.

 

+ „Engedjék meg, hogy emlékeztessem önöket arra, hogy a Fidesz-kormányok őszinte és tiszta EU-politikájának köszönhetően 2010 óta stabilan nő az EU támogatása a magyarok között. Ma 70 százalék a támogatottság, ami az egyik legmagasabb szám a tagállamok közül.”

 

+ „Magyarország nagyon erősen elmondta a véleményét a migrációról, amit az erről tartot népszavazási eredményre alapoz.”

 

+ „Elfogadtuk a CEU döntését, hogy Bécsbe költözik. A továbbiakban minden CEU-val kapcsolatos kérdés az osztrák kancellár hatáskörébe tartozik.”

 

+ „A Transparency International Soros szervezete, ezért a jelentéseiket nem vesszük figyelembe.”

 

+ „A rasszizmus bármilyen formája ellen zéró tolerancia van, ezt a magyar kormány és a törvényhozás biztosítja.”

 

+ „A sokszínű médiát sokkal jobban korlátozzák Ausztriában, Németországban és Belgiumban is, mint Magyarországon.”

 

Orbán azért kényszerült válaszolni a kérdésekre, mert jelenleg is felfüggesztett státuszban van az Európai Néppártban, ahol most épp mégis maradni akarnának, és már Manfred Weberrel is kevesebb bajuk van

 

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mit ajándékozna Gyurcsánynak és Orbánnak a Wellhello frontembere, és mennyi pénzt fog költeni karácsonyra?

Az ázsiai pénznek akkora hatalma van az európai topsportban, hogy simán el tudják hallgattatni a kínos ügyekről beszélő sportolókat.

A klímaaktivista posztolt magáról egy képet, ahogy egy túlzsúfolt német vonaton a földön ül csomagjaival, a német vasút szerint viszont nyugodtan ülhetett volna a saját, első osztályra szóló helyén is.

Volt szóvivő, aki élő adásban káromkodott, Boris Johnson pedig még fagyasztóba is bújt az újságírói kérdések elől. Szóval áll a báll, de miért is?

A volt Munkáspárt-tag, Corbyn-szövetséges Ken Livingstone szerint a „zsidó szavazatok nem segítettek” a párt esélyein.

Pollreisz Balázs postaládájába valószínűleg Borkai Zsolt legnagyobb rajongója dobott be egy irodalmi igényű fenyegető levelet, ami miatt a politikus a rendőrséghez is fordult azóta.

És miért várja ezt hatalmas tömeg a bastogne-i városháza előtt a hidegben? A furcsa népszokásnak a második világháborúhoz van köze.

A hét kérdése

Végre kilépnek a britek? Vagy folytatódik a komédia? Esetleg az egész brexit csak egy kitűnő médiahekk volt arra, hogy végre figyeljen a britekre valaki? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Ablonczy Balázs előadása az összeomlás rejtett oldalairól december 19-én.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás