+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 13. csütörtök, 19:12
A Néppárt három bölcsének válaszolt tizennégy kérdésére Orbán Viktor, aki a szokásos technikájával rázta le magáról a legkínosabb kérdéseket is. Kigyűjtöttük a legjobb mondatokat.

Reggel még csak a Népszava állította, hogy eljutott hozzájuk az a levél, amiben Orbán Viktor válaszol az Európai Néppárt vizsgálóbizottsága, a sokat emlegetett „három bölcsek” kérdéseire, de most akár ide kattintva mind a tizennégy kérdést és a rájuk adott válaszokat is el lehet olvasni. Magyarország miniszterelnöke szokás szerint jóval simulékonyabb hangnemben beszél a belga Herman van Rompuy-nak, a német Hans-Gert Pötteringnek és az osztrák Wolfgang Schüsselnek címzett levelében, mint amit itthon megszokhattunk tőle, de azért érdemes kiemelni pár idézetet.

 

+ „Engedjék meg, hogy emlékeztessem önöket arra, hogy a Fidesz-kormányok őszinte és tiszta EU-politikájának köszönhetően 2010 óta stabilan nő az EU támogatása a magyarok között. Ma 70 százalék a támogatottság, ami az egyik legmagasabb szám a tagállamok közül.”

 

+ „Magyarország nagyon erősen elmondta a véleményét a migrációról, amit az erről tartot népszavazási eredményre alapoz.”

 

+ „Elfogadtuk a CEU döntését, hogy Bécsbe költözik. A továbbiakban minden CEU-val kapcsolatos kérdés az osztrák kancellár hatáskörébe tartozik.”

 

+ „A Transparency International Soros szervezete, ezért a jelentéseiket nem vesszük figyelembe.”

 

+ „A rasszizmus bármilyen formája ellen zéró tolerancia van, ezt a magyar kormány és a törvényhozás biztosítja.”

 

+ „A sokszínű médiát sokkal jobban korlátozzák Ausztriában, Németországban és Belgiumban is, mint Magyarországon.”

 

Orbán azért kényszerült válaszolni a kérdésekre, mert jelenleg is felfüggesztett státuszban van az Európai Néppártban, ahol most épp mégis maradni akarnának, és már Manfred Weberrel is kevesebb bajuk van

 

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Két emberjogi aktivista kampányt kezdett azért,
hogy az orosz döntéshozók alkossanak törvényt a
családon belüli erőszak ellen.

Miért töröltetett öt merevlemeznyi adatot Kurz egyik munkatársa a kancellár bukása elött még gyorsan?

Legyen a miénk is hosszabb? Szavazz!

Kiakadtak a prágai polgármester kijelentéseire, a cseh külügyminiszter csak annyit mondott, hogy nincs ráhatásuk a demokratikusan választott önkormányzatokra.

Az Emmi több mint 1,4 millió forintot fog költeni a rejtélyes tevékenységre, amelyről nem árulták el, hogy micsoda.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Verdi vagy Bernstein művein túl a zenekar két zenészének saját szerzeményét is elő fogja adni a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás