Kibertámadás érhette az EU moszkvai nagykövetségét

Szerző: Pintér Bence
2019.06.06. 08:15

A támadás 2017-ben történt, de csak idén áprilisban fedezték fel, aztán állítólag még az EU vezetése elől is eltitkolták.

Kibertámadás érhette az EU moszkvai nagykövetségét

Kibertámadás érte az Európai Unió moszkvai nagykövetségét 2017 februárjában, de a támadást csak idén áprilisban fedezték fel – írja a BuzzFeed. A lap forrása szerint a támadás mögött az oroszokat sejtenek, ráadásul a támadás tényét egyes források szerint az Európai Külügyi Szolgálat (EKSZ) a tagállamok és az EU vezetői elől is eltitkolta.

Az EKSZ szóvivője a lapnak elismerte a támadás tényét, és azt is közölte, hogy a tagállamokat a megfelelő csatornákon keresztül értesítették, de a folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel nem kívánta kommentálni a lap többi értesülését. A BuzzFeed birtokába került dokumentumok szerint két számítógép volt érintett, és

a támadók adatokat is megszereztek, ám azt nem tudni, hogy pontosan milyen adatokat.

A Politico arra emlékeztet, hogy korábban is érték támadások az EU diplomáciáját, egészen pontosan a COREU rendszert, amelyen keresztül az EU-s országok napi szinten egyeztetnek külpolitikai kérdésekről.

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Cikkek a témában

Van még itt cikk a témában

Kommentek