+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Pintér Bence
2019. június 6. csütörtök, 08:15
A támadás 2017-ben történt, de csak idén áprilisban fedezték fel, aztán állítólag még az EU vezetése elől is eltitkolták.

Kibertámadás érte az Európai Unió moszkvai nagykövetségét 2017 februárjában, de a támadást csak idén áprilisban fedezték fel – írja a BuzzFeed. A lap forrása szerint a támadás mögött az oroszokat sejtenek, ráadásul a támadás tényét egyes források szerint az Európai Külügyi Szolgálat (EKSZ) a tagállamok és az EU vezetői elől is eltitkolta.

 

Az EKSZ szóvivője a lapnak elismerte a támadás tényét, és azt is közölte, hogy a tagállamokat a megfelelő csatornákon keresztül értesítették, de a folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel nem kívánta kommentálni a lap többi értesülését. A BuzzFeed birtokába került dokumentumok szerint két számítógép volt érintett, és

 

a támadók adatokat is megszereztek, ám azt nem tudni, hogy pontosan milyen adatokat.

 

A Politico arra emlékeztet, hogy korábban is érték támadások az EU diplomáciáját, egészen pontosan a COREU rendszert, amelyen keresztül az EU-s országok napi szinten egyeztetnek külpolitikai kérdésekről.

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Liu Yifei elég meglepő véleményt fogalmazott meg arról, kik mellé áll erkölcsileg a hetek óta tartó brutális tüntetéssorozatban.

A lengyel katolikusokkal is állandóan háborúzó Nergal nem mérte fel igazán, milyen helyre akar bemenni edzeni kicsit, ezért amikor kiderült, hogy nem követi Jézust, hazaküldték.

A cseheknek, a horvátoknak és a lengyeleknek már van top 500-as egyetemük, nekünk még nem jött össze. De ha lenne, melyik lenne az? Szavazz!

Az exminiszterelnök közvetlen kapcsolatban állhatott a Kuciak-gyilkosság állítólagos megrendelőjével, erre válaszul összehívott sajtótájékoztatóján szinte mindenkinek nekiment.

A marokkóiak busás uniós pénzekért cserébe keményebben lépnek fel az illegális bevándorlókkal szemben, részben ez
okozza a csökkenést.

A hét kérdése

Egy 34 millió forintos adakozás még bőven nem elég, de nekünk van pár ötletünk arra, hogy mivel lágyíthatná meg Tiborcz szeretett nemzetünk szívét!

Azért ide elnéznénk

A lassú élet ideálja mentén alkotó értékteremtők bemutatkozása a Balaton-felvidéken augusztus 18-án.

Ha a tűzijáték helyett inkább angol metalcore-ra csapatnád, augusztus 20-án a Dürerben a helyed. Vendég: Inhale Me.

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás