+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. április 24. szerda, 21:05
Novák Előd továbbra sem vállalja fel a Kurucinfót, de azért szervezett egy beszélgetést az újság dolgozóival. Minden olyan volt, mint régen: sehol egy migráns, helyette vannak zsidók és kicsit cigányok is.

Amikor megtudtam, hogy a Kuruc.info így több, mint tíz év után kilép a fénybe, és most már a Jobbik helyett a Mi Hazánkhoz kötődve megtartja első nyilvános sajtóklubját a budapesti székházában, azonnal beindult a vad nosztalgiázás: amikor a nemzeti radikális hangvételű (egyszerűbb nevén náci – értem én persze a különbséget, de maradnék a köznevesült használatnál) újság fénykorát élte, még sokkal egyszerűbb volt minden. 

 

A régi szép idők

 

Most nem arra gondolok, hogy nekem személyesen például maximum arra kellett gondolnom, maradjon pénzem vonatjegyre az általában már csütörtökön bekövetkező hétvégi hazaútra az egyetemről, hanem úgy általában Magyarország egyszerűbb volt: volt ugyebár Gyurcsány, a sátán és az ő MSZP-SZDSZ kormánya, de hát 20 évesen úgy voltam vele, legkésőbb négy év múlva úgyis eltakarodnak, és akkor az akkoriban egész potensnek kinéző Fidesz majd elkezd valami rendes országot építgetni.

 

Tiszta sor volt, hogy az oroszokkal senki nem akar spanolni, a nyugat pedig fasza hely, hiszen tisztább, rendezettebb és úgy általában lazább, mint Magyarország.

 

Ez a szélsőjobb dolog pláne egyszerűbb volt mindkét oldalnak: az egyiken volt a többségi társadalom, a másikon pedig pár százaléknyi nemeztáskás meg Lonsdale-pulcsis figura, akik bár hangosak voltak, annyira nem kellett tőlük félni. Nekik is egyszerűbb volt, hiszen a régimódi radikalizmus még ködös volt, de legalább stabil: voltak a zsidók, akik gonoszak, a nyugatot is ők irányították, de azért a büdös kommunista oroszokat is meg kell vetni. Az itthoni főgonoszok értelemszerűen a cigányok voltak.

 

Na, ebbe az idillbe tenyerelt bele a Fidesz azzal, hogy importálta az újsulis szélsőjobbot, ráadásul mindezt úgy, hogy közben ők irányították az országot: manapság már egy rendes náci nem állhat ki Palesztina mellett sem, hiszen azok ugyebár muszlimok, akik épp a legnagyobb ellenségek, miközben azért Izrael támogatása is büdös.

 

Közben elvették a libsiktől a szólásszabadságért való feltétlen rajongást, de sokszor azzal kell szembesülni, hogy a szélsőjobbon azzal példálóznak, hogy ha megérkeznek a muszlimok, megölik például a meleg párokat.

 

Szóval sokkal nehezebb ez az egész, hiszen miért védené meg rendes radikális a melegeket bárkitől?

 

A kormány tönkretette

 

Időközben Kuruc.info helyzete is változott: mióta megszületett a kormánymédia, szigorúan nézve nem felháborítóbb vagy radikálisabb az újság hangvétele, mint mondjuk a 888-é vagy Origóé. Mióta megjelent a Kurucon a bevándorlóbűnözés fül is, azóta tényleg annyi a fő különbség közte és az említett kiadványok közt, hogy ameddig az előbbin még mindig a Szkítia, Árpád Vére, Álmos Könnye és társai a hirdetők, addig utóbbiakon a magyar állam.

 

AZ ASZTALNÁL: LANTOS JÁNOS, NOVÁK ELŐD, ESZE TAMÁS, HERING JÓZSEF

 

Azért fontos ez, mert rengeteget mond 2019 Magyarországáról, hogy nem csak a Kuruc léphetett ki a fényre, de még a nem is olyan régen a Jobbikban ülő, majd a néppártosodás első fuvallatával kikerült Novák Előd is beült házigazdaként úgy, hogy szegénynek 2004 óta kellett tagadnia, hány szál fűzi az amerikai szerveren üzemelő kiadványhoz. Most már ugyanis ott tartunk, hogy közösséget vállalni egy olyan oldallal, aminek szerdai vezető anyaga például „Függőség és haszon: a zsidó kapzsiság esettanulmánya” címen futott, nem is annyira meghökkentő dolog.

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Novák ezúttal sem vállalta fel, hogy bármi köze lenne a Kuruchoz, szerinte az sem mond semmit, hogy az ő nevére volt bejegyezve az oldal domainje, de a biztonság kedvéért a mellette ülő Esze Tamás is csak nevetett, amikor főszerkesztőnek nevezték. De így is ott volt a két, amúgy az oldalon is névvel is előkerülő publicista, a fiatal Lantos János és a nagy öregeket képviselő Hering József, illetve sok-sok csillogó szemű, leginkább közép- vagy nyugdíjaskorú rajongó, akik már a beszélgetés kezdetekor kibeszélték egymás közt, hogy a Kuruc.info az egyetlen tájékozódási pontjuk a mai napig.

 

Se migráns, se cigány, csak zsidó

 

Aki azt hitte, hogy a Kuruc.info szellemi műhelyéről osztanak majd meg titkokat, sajnos hozzám hasonlóan tévedett: bár azt megtudtam, hogy a Facebook tiltása miatt tulajdonképpen az utolsó szamizdatról van szó, inkább az asztalnál ülő két szerző személyisége vitte a műsort. Sőt, ki kell mondani: a radikális jobboldal megújulásáról és egy bebukott Becsület Napja-felvonuláson kívül semmit fel nem mutatott fiatal Lantost úgy söpörte le Hering József sugárzóan szórakoztató stílusa, hogy az ember képtelen volt nem szeretni az öregedő, kicsit néha maga alá motyogó bácsi figuráját. 

 

Főleg neki köszönhető, hogy a Kuruc.info első sajtóklubján se a migráns, se a menekült, se az iszlamizáció szavak nem hangzottak el, pedig majdnem két óráig tartott a buli.

 

Hering ugyanis mindezek helyére egy olyan felsőligás zsidózást hozott össze, hogy attól a tegnap vacsorázott humuszom is megijedt. A nyelvismerete miatt a Kurucon is elsősorban az izraeli hírekkel foglalkozó úriember már az elején leszögezte, hogy bár élt három évet Izraelben, ő nem zsidó, és a vallást is csak egy rövid ideig vette fel. 

 

Ezt persze már nem értette senki, de aztán kirajzolódott a történelem egyik legsértettebb emberének alakja: Hering a maga kedves stílusában elmesélte, hogy a kommunisták elől Izraelbe menekült (fontos rész, hogy egy nagyorrú zsidó is befenyítette), de még Budapesten teherbe ejtett egy zsidó lányt, akihez kiment volna, de ez a lány már összejött addigra egy másik férfival Izraelben. Ekkor ismerkedett meg egy másik zsidó lánnyal, akit viszont elvett volna, de Izrael nem engedte, hogy összeházasodjanak. Ezért ő felvette a zsidó vallást a házasság miatt, amit később egy gyónással semmissé tett még Jeruzsálemben nem sokkal az esküvő után. Ennek a házasságnak már nem tudni, mi lett a vége, de Hering mostani felesége már egy sepsiszentgyörgyi nő, úgyhogy minden megoldódott az életében.

 

Bár nem mondta ki, valami ezeken a sztorikon csúszhatott el benne, ugyanis azóta tudni véli, hogy a Fidesz is a zsidó hatalmat szolgálja ki, a Kuruc.infót a zsidó hatalom tiltotta le Facebookon, azért nem lehetett végzettsége ellenére sem idegenvezető, mert a szállodaipart is a zsidók irányítják, Chrudinák Alajos a zsidók mindenhova elérő keze miatt nem kaphatott állami kitüntetést,

 

szóval úgy általában mindent a zsidó lobbi irányít.

 

Az ember szinte fellélegzett, amikor az újság 2008-as párhetes betiltása miatt Novák Előd a homoszexuális lobbit hozta fel példaként, ami szerinte még a zsidó lobbinál is erősebb, de Hering gyorsan visszaterelte a témát a lényeghez: „Köztük is sok van.”

 

Arra sajnos nem tért ki, hogy sok buzi zsidó-e vagy sok zsidó buzi, de a lényeg úgyis az volt, hogy zsidó. A minden irónia nélkül nagyszerű történetmesélő Hering gondolatvilága annyira maga alá temette a többi beszélgetőt, hogy mindenkinek számot kellett adni valamennyire a zsidósággal kapcsolatos érzéseiről: Lantos egyszerűen csak uncsin elmondta, hogy ő erről nem beszélget,

 

Esze viszont kifejtette, hogy ő nem foglalkozik ezzel a holokauszt témával, hanem a saját halottjait gyászolja, vagy azt, hogy ő a kommunisták miatt lett kirúgva a jó állásából annak idején.

 

Szokásához híven egyedül Novák Előd tartózkodott bármiféle érdemi megnyilvánulástól ebben a fontos ügyben is, de azért amikor Esze elmondta, hogy ő magyar-német vegyesvállalatot alapított már a rendszerváltás után, akkor gyorsan hozzátette nevetve az idevágó poént:

 

„Ipari gázkazán! De ezt inkább ne feszegessük.”

 

Egy óra és tíz perc cigánybűnözés nélkül

 

Azon nem csak én lepődtem meg, de maga Novák is, hogy egy órája és tíz perce ment már a beszélgetés, de még nem hangzott el a cigánybűnözés szó, ezért gyorsan kimondta, és büszkén mesélte, hogy ezt a szót márpedig lehet használni a magyar jogszabályok szerint. Sajnos az idő szűke miatt csak egy néző kapott rá a témára, aki elmondta, hogy egy ismerőse úgy választott új lakhelyet, hogy beírta a kinézett települések nevét a Kuruc.info keresőjébe, és amire kevés találatot dobott, az biztonságos hely volt. 

 

Az első Kuruc.info-sajtóklub még ezzel az egyenletlen minőséggel együtt is gyorsan elszállt, bennem pedig csak két gondolat maradt a végére. Az egyik az, hogy amúgy 2008 környékén még a szélsőjobb is jobb volt, ez a sajtóklub pedig egy időutazás volt a 2008 szélsőjobbjába. Itt egy rakás ideológiailag erősen kiképzett, néha kicsit sérültnek, néha csak nagyon lelkesnek tűnő ember volt, akik leültek kicsit helyeselni egymásnak. Nem hiszem, hogy lenne miről beszélgetnünk, de hát gyakorlatilag tök ártalmatlanok, a dolgok mostani állása szerint a parlamentbe sem kerülnének be, és ha bekerülnek, akkor sem zavarnának sok vizet.

 

Lehet rajtuk nevetni, hiszen minden modern társadalomnak megvan ez a kicsi, néha hangos, de egészséges esetben jelentéktelen köre.

 

A másik pedig az, hogy vajon elmondjam-e személyesen Novák Elődnek, hogy a Facebook nem a Kuruc.info szót tiltotta le, hanem az ebből automatikusan generált link van tiltólistára helyezve a közösségi oldalon, és a kettő nem ugyanaz? Akár abba is belemehettem volna, hogy nem az ő (illetve a Titokzatos Csapat) oldala van egyedül letiltva, ugyanis például pornóra mutató linkeket sem lehet megosztani Facebookon sehol, de végül persze gyáván hazajöttem, és megírtam ezt a múltba merengő cikket azokról az időkről, amikor még rendes náci volt a náci.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Január 20-ig három szakaszban oldják fel az eddigi szigorú járványügyi korlátozásokat.

Logikusnak nevezte Volner János az általa benyújtott választásitörvény-módosítási javaslatot. Szerinte úgy is lehet értelmezni az ügyet, hogy megvalósították a DK szándékát.

A többségében németnyelvű olasz autonóm tartomány szerdán fejezte be lakosságának letesztelését – kevesebb, mint egy százalék koronavírusos.

Kovács Gergely szerint nem az a legszomorúbb, hogy az ő indulásuk megnehezül, hanem hogy a sem Orbánhoz, sem Gyurcsányhoz tartozni nem akaró kicsiket fojták meg vele.

Ők is behódolnak az antigénteszteknek, a miniszterelnöknek pedig jelenleg az a nagy álma, hogy azokhoz még karácsony ingyenesen hozzá lehessen férni

Térjünk vissza mielőbb a schengeni zónán belüli szabad mozgáshoz, sürgeti az Európai Parlament. Mindezt a fideszesek is megszavazták, pedig Orbán már szeptember óta zárva tartja a magyar határokat.

A gyógyszergyártó szerint azonban nem verseny, hogy kinek milyen hatékonyságú vakcinája van az előzetes tesztek alapján, mert a világnak úgyis sokféle vakcinára lesz szüksége.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

A Külügyi és Külgazdasági Intézet november 26-i online kerekasztal-beszélgetése.

Ezt is szerettétek

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás