Óriási fordulat! Ettől biztosan megmenekül az MSZP!

Kiss Brigi

Szerző:
Kiss Brigi

2018.05.25. 09:49

Molnár Zsolttal kezdi legújabb megújulását az MSZP. Nem lennénk most a Fidesz helyében!

Óriási fordulat! Ettől biztosan megmenekül az MSZP!

Csütörtök este Kunhalmi Ágnes helyett új elnököt választott a budapesti MSZP, a megújulás jegyében pedig a Népszava információ szerint nem más lett a fővárosi szocik vezetője, mint Molnár Zsolt. 

Mivel vidéken folyamatosan szorul vissza az MSZP, a budapesti szervezet még inkább felértékelődik a párt számára. Ezért is meglepő, hogy a valamennyire tényezőnek számító helyi MSZP-szervezetek egyikének élére épp az a Molnár került,

akiről egyre többen gondolják azt, hogy – nagyon finoman fogalmazva – a Fidesznek kedvezően mozog a politikai pályán.

Lehetne persze erősebben is fogalmazni, de ebben a finom jelzőben is benne van minden, amit sokan sejteni vélnek.

Molnár Zsoltot vastagon hozzá lehet kötni Botka László bukásához is, bőven benne volt abban, hogy Botka tavaly ősszel végül bedobta a miniszterelnök-jelölti törölközőt, és az országos politikát hátrahagyva inkább visszavonult Szegedre.

Botka megbuktatásával mindenestre sikerült elérni, hogy 1990 óta először nem volt saját kormányfőjelöltje a szocialistáknak egy országgyűlési választáson, és importálniuk kellett egyet egy mérhetetlen formációtól.

De emlékezetes eset volt vele kapcsolatban az is, amikor 4 éve Ron Werber, az MSZP akkori kampánytanácsadója az Indexnek azt mondta: „Molnár Zsolt adjon hálát Istennek minden egyes napért, amikor nem nyitom ki a számat”. 

Hogy pontosan mi mindenre gondolt ebben az egy mondatban az izraeli tanácsadó, azt azóta se árulta el részletesen, de arról már akkor is beszélt, hogy többek között Rogán Antal növekvő lakásán is komolyan összevesztek Molnárral, aki akkor az MSZP kampányfőnöke volt. 

Werber szerint ki kellett volna játszani a Rogán Antal lakása körüli visszásságokkal kapcsolatos információt, amit azonban Molnár hetekig visszatartott, és végül csak két héttel a választások előtt dobták be a nyilvánosságba. Molnár mindezt azzal magyarázta, hogy szerinte a negatív kampány nem minden esetben hatékony.

Ő tehát az az ember, akivel elkezdődött az állítólag kormányváltásra hajtó MSZP legújabb megújulása. A garancia arra, hogy ezúttal tényleg sikerülni fog.

Nem lennénk most a Fidesz helyében!

NYITÓKÉP: MTI / Illyés Tibor

*

Molnár Zsolttal egyébként az Azonnalinak is volt egy érdekes találkozása még tavaly nyáron, a Botka-Molnár balhék idején. Ron Werber szavairól is próbáltuk őt megkérdezni:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek