Most Pécsen nem engedik fellépni Alföldi Róbertet

Szerző: Kiss Brigi
2018.04.17. 10:42

Május 27-én játszották volna a Kultúrbrigád Igenis, miniszterelnök úr! című előadását Alföldi Róberttel az egyik főszerepben, de a pécsi Zsolnay Színház indoklás nélkül lefújta azt.

Most Pécsen nem engedik fellépni Alföldi Róbertet

Az imént tették közzé az Igenis, miniszterelnök úr című színdarab Facebook-oldalán, hogy elmarad a pécsi vendégjátékuk, azt ugyanis a szervezők lefújták. Mint a produkciót létrehozó Kultúrbrigád írja: pénteken vették észre, hogy az Igenis, miniszterelnök úr! május 27-re tervezett

pécsi vendégjátékának jegyértékesítését leállították, de erről őket egyáltalán nem értesítették.

Ma, azaz kedden már az a Kodály Központ is jelezte Facebookon, hogy az előadás elmarad, ahol azt elvileg játszották volna Pécsett. Mindezt ráadásul olyan korrekt módon, hogy nem új posztot írtak, hanem az eredeti, március 27-ei posztot – amiben jelezték, hogy már kaphatóak a jegyek az előadásra – egész egyszerűen átírták. 

Hivatalos indoklást a lemondás okairól továbbra sem kapott a produkció. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy nem ők mondták le, ők készültek az előadásra. „Értetlenül állunk az eljárás előtt. Köszönjük az érdeklődőknek, és nagyon sajnáljuk” – írják.

Nem ez az első eset a közelmúltból, amikor Alföldi Róbertet lényegében „kitiltják” egy városból. A választásokat megelőzően Zalaegerszegen egy vele tartandó beszélgetést lehetetlenítettek el, amit végül a közeli Zalaszentgróton tartottak meg. A színész-rendező tavaly ősszel az Azonnalinak adott interjújában arról beszélt, fasisztoid irányba mennek a dolgok az országban.

A történtek miatt megkerestük a Kodály Központot kérdéseinkkel, ha válaszolnak, akkor frissítjük cikkünket.

FOTÓ: Igenis, miniszterelnök úr  Facebook-oldala / Mészáros Csaba

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek