Szárnyalhat London egén a Trumpot csecsemőként ábrázoló óriáslufi

2018.07.06. 13:08

Kellemetlen meglepetés várja majd az égen az amerikai elnököt londoni látogatásán.

Szárnyalhat London egén a Trumpot csecsemőként ábrázoló óriáslufi

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt is megirigyelné azt, amit egy magát antifasisztának valló művészeti csoport ért el Londonban. Az aktivisták sikerrel kiharcolták, hogy egy hat méteres, Donald Trumpot óriás bébiként ábrázoló lufit röptethessenek meg az angol parlament felett az amerikai elnök július 13-i nagy-britanniai munkalátogatása alatt.

A csoport vezetője a tiltakozó akciót azzal indokolta, hogy

Trump szerintük egy nagyra nőtt csecsemő törékeny egóval. Szeretnék, ha az amerikai elnök tudná, hogy július 13-án az egész ország fel fog nézni rá, és ki fogja nevetni.

Sadiq Khan, London polgármestere először elzárkózott a javaslattól, mondván: a tiltakozás bevett formája a tüntetés. Azt követően viszont, hogy a kezdeményezők több, mint tízezer aláírást gyűjtöttek össze az „Engedjék, hogy a bébi Trump repülhessen” nevet viselő petíciójukra, a hatalom is rábólintott az akcióra.

A héliummal telített óriás Trump-csecsemő délelőtt fél tíz és fél tizenkettő között díszítheti London egét, a parlament kertjében rögzítve.

Ti kit látnátok szívesen óriás bébiként a magyar parlament felett?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek