+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2021. január 26. kedd, 17:42
A Fidesz központi e-mailcíme áll az Azonnali videóját ellopó trolloldal mögött, derítette ki a NAV, de azt nem árulja el, próbáltak-e a Fidesznél utánajárni, konkrétan ki a felelős a jogsértésért.

Amint arról az Azonnalin kedd reggel beszámoltunk: egy másfél évvel ezelőtti feljelentésünk nyomán

 

a NAV mint nyomozóhatóság kiderítette, hogy a Fidesz központi irodájának e-mailcíme van az Elég nevű kormánypárti Facebook-oldalhoz csatolva,

 

amely Facebook-oldal a szerzői jogainkat megsértve engedély nélkül vett át és töltött fel egy részletet egy azonnalis videóból. (Ebből.) Hogy miért aggályos ez jogilag és miért tettünk az ügyben bitorlás miatt feljelentést, arról itt írtunk.

 

A másfél éve húzódó ügy kapcsán végül hétfőn kaptunk egy végzést az ügyben eljáró NAV-tól, miszerint felfüggesztik az eljárást, mert nem sikerült kideríteni, kicsoda az elkövető. Azonban a NAV ugyanebben a végzésben leírja azt is, hogy kinyomozták: az Elég nevű oldalhoz a kapcsolat@fidesz.hu e-mailcím van csatolva, amely mint írják, a Fidesz központi irodájához tartozik.

 

A végzésben viszont egyáltalán nem írnak arról, hogy ezen információ birtokában megkeresték-e a Fideszt, hogy megpróbálják kideríteni, kik az Elég nevű oldal szerkesztői, akiknek a jogsértés a felelőssége. Ehelyett hosszan írtak arról, hogy hogyan próbálták a Facebook írországi leánycégét rávenni, hogy segítsen az oldal mögött álló személyeket azonosítani – sikertelenül.

 

Éppen ezért az ügyszámot megadva és feltüntetve, hogy a sértetti médiatermék nevében érdeklődünk, sajtóérdeklődést küldtünk a NAV-nak, hogy megtudjuk: 

 

megkeresték-e a Fideszt, hogy rajtuk keresztül próbálják kideríteni, pontosan mely természetes személyek állnak az Elég oldal mögött? Ha igen, ez milyen eredményre vezetett, és a Fidesz részéről kivel kommunikáltak az ügyben? Ha nem keresték meg a Fideszt, miért nem?

 

A NAV egymondatos válasza a következő: „A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóigazgatási és büntető eljárások konkrét részleteit, konkrét személyekre, gazdasági szereplőkre vonatkozó információkat nem hozhat nyilvánosságra.”

 

A Fidesz-központtól továbbra sem érkezett válasz az ügyben, de kitartóan érdeklődünk.

 

FOTÓ: NAV / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

Márciusban újra tárgyalnak majd róla a tagállamok vezetői.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás