+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2020. szeptember 14. hétfő, 16:30
A legújabb módi az lett, hogy fennhangon ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Egyelőre nem úgy tűnik, hogy olyan olcsón meg fogjuk úszni a koronavírus újabb rohamát, mint tavasszal: újabb és újabb rekordokat dönt az új napi megbetegedések száma, az abszolút csúcs a pénteki 916 új megbetegedés volt – ez alapján nem lenne meglepő, ha záros határidőn belül ezer fölé ugrana ez a szám.

 

És bár hiába hangoztatják azt kormányzati szereplők, hogy a vírustól nem a tesztelés, hanem a járványügyi előírások védenek meg, azért a hatóságok mégis csak egyre több tesztet végeznek el: mára virradóan több mint 11 ezret, és a tesztek száma szeptember eleje óta is jóval magasabb, naponta tízezer fölött van. Igaz, a régióban még így is csak Horvátország tesztel kevesebbet nálunk lakosságarányosan.

 

Tesztügyben végül a kormány is lépett: ahogy az a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában elmondta,

 

a koronavírus-teszteket hatóságilag fogják árazni, azt viszont egyelőre nem tudni, mennyiért.

 

(A piacon a tizenegynéhány ezres teszttől a sok tízezer forintba kerülő tesztig mindent találni.) De ha már a koronavírus-teszt nem is lesz ingyen, az influenza elleni védőoltáshoz – a kormány tervei szerint – díjfizetés nélkül juthat majd hozzá mindenki, aki szeretne.

 

Ez azonban az ellenzéknek még mindig nem elég, a legújabb módi az lett, hogy ingyenes tesztelést követelnek a kormánytól – Karácsony Gergely főpolgármester nyílt levelet is írt Orbánnak ez ügyben. Az viszont nem egészen világos, hogy kiknek járjon az ingyen teszt: mindenkinek, a 80 éves kisnyugdíjastól a huszonéves, milliós keresetű vállalkozóig, ahogy azt a DK vagy a Párbeszéd szeretné? Netán elegendő a szociális intézményekben ingyen tesztelni, ahogy azt az MSZP-ben elképzelik?

 

Segítsünk hát a politikusoknak, üzenjük meg nekik:

 

akarunk-e ingyen teszteket, és ha igen, kinek? – ez a hét kérdése az Azonnalin.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Fidesz központi e-mailcíme áll az Azonnali videóját ellopó trolloldal mögött, derítették ki.

A' HétköznaPITSAlódások punkus-banda musikálása után a' bohótz kopaszok által rútúl megveretett. De vajjon e' história ennyiben marad-é?

Hiába hív össze az ellenzék rendkívüli ülést a járványkezelésről, a fideszeseket semmi nem kötelezi arra, hogy azon meg is jelenjenek.

Eltökélt szándékuk, hogy megmentik Szlovákiát a liberálisoktól és a korrupciótól.

A firenzei jogászprofesszornak jó esélye van elkerülni az előrehozott választásokat.

Szabó már kétszer nyert Csepelen, legutóbb a fideszes Németh Szilárdot verte meg.

Csak ajánlani tudja az EU a térségen belüli nem létfontosságú utazások korlátozását, megtiltani nem. A harmadik országokból való belépésre viszont kialakíthat egységes szabályokat.

A hét kérdése

Minden nap járványparáztató cikkek tucatjait termeli ki magából a magyar média, de van-e ezzel egyáltalán baj?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás