+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2020. szeptember 14. hétfő, 16:30
A legújabb módi az lett, hogy fennhangon ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Egyelőre nem úgy tűnik, hogy olyan olcsón meg fogjuk úszni a koronavírus újabb rohamát, mint tavasszal: újabb és újabb rekordokat dönt az új napi megbetegedések száma, az abszolút csúcs a pénteki 916 új megbetegedés volt – ez alapján nem lenne meglepő, ha záros határidőn belül ezer fölé ugrana ez a szám.

 

És bár hiába hangoztatják azt kormányzati szereplők, hogy a vírustól nem a tesztelés, hanem a járványügyi előírások védenek meg, azért a hatóságok mégis csak egyre több tesztet végeznek el: mára virradóan több mint 11 ezret, és a tesztek száma szeptember eleje óta is jóval magasabb, naponta tízezer fölött van. Igaz, a régióban még így is csak Horvátország tesztel kevesebbet nálunk lakosságarányosan.

 

Tesztügyben végül a kormány is lépett: ahogy az a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában elmondta,

 

a koronavírus-teszteket hatóságilag fogják árazni, azt viszont egyelőre nem tudni, mennyiért.

 

(A piacon a tizenegynéhány ezres teszttől a sok tízezer forintba kerülő tesztig mindent találni.) De ha már a koronavírus-teszt nem is lesz ingyen, az influenza elleni védőoltáshoz – a kormány tervei szerint – díjfizetés nélkül juthat majd hozzá mindenki, aki szeretne.

 

Ez azonban az ellenzéknek még mindig nem elég, a legújabb módi az lett, hogy ingyenes tesztelést követelnek a kormánytól – Karácsony Gergely főpolgármester nyílt levelet is írt Orbánnak ez ügyben. Az viszont nem egészen világos, hogy kiknek járjon az ingyen teszt: mindenkinek, a 80 éves kisnyugdíjastól a huszonéves, milliós keresetű vállalkozóig, ahogy azt a DK vagy a Párbeszéd szeretné? Netán elegendő a szociális intézményekben ingyen tesztelni, ahogy azt az MSZP-ben elképzelik?

 

Segítsünk hát a politikusoknak, üzenjük meg nekik:

 

akarunk-e ingyen teszteket, és ha igen, kinek? – ez a hét kérdése az Azonnalin.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Legának nem sikerült bevennie az ötven éve vörös Toszkánát, az Öt Csillag az északi régiókban gyakorlatilag eltűnt, a déliekben összeomlott.

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A koronavírus miatt idén hiány volt a külföldi munkaerőből.

A ma újrainduló parlamentben már bevezetett az Országgyűlés Hivatala a koronavírus-fertőzést megelőző intézkedéseket, azok azonban a politikusokra nem vonatkoznak. De akkor hogyan védekeznek majd a politikusok?

Az untig ismert sorosozás mellett az is kiderül a miniszterelnök Magyar Nemzetben megjelentetett cikkéből, hogy a brüsszeli politika a németet követi.

Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás