+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2020. március 4. szerda, 17:50
Csalódott-e, hogy Schiffer nem az LMP-t, hanem a Kétfarkúakat ikszelné? Az LMP álláspontja-e, amikor Ungár Péter Gyurcsányt ekézi az ATV-ben? Kendernay János LMP-társelnök válaszol.

Az Azonnalin is beszámoltunk Schiffer András tőle szokatlanul is kemény Facebook-posztjáról, amelyben a pártból és a politikából azóta kiszállt LMP-alapító arról ír: „Lehet, sőt biztos, hogy Ungár Péternek súlyos vitái vannak a DK-val, pártjának viszont jellemzően csak akkor, ha nem kapnak meg egy »nyerhető« körzetet, vagy alpolgármesteri posztot.”

 

Mit szól ehhez az LMP (most már Zöldek) társelnöke, Kendernay János?

 

Felhívtuk a társelnököt, aki kérdésünkre hosszan a zöldpolitikáról kezdett beszélni, és arról, hogy ennek előmozdításához az is kell, hogy Orbánékat leváltsák. Visszakérdésünkre, hogy eszerint csakis a zöldpolitika érdekében fogadnának el befutó körzeteket vagy alpolgármesteri helyeket a DK-tól, azt mondta: 

 

„nem a DK-tól, a DK-tól semmit nem fogadunk el”.

 

Kérdésünkre, hogy akkor Ungár Péter (aki az Azonnali többségi tulajdonosa is) ATV-ben elmondott véleménye Gyurcsányról az LMP hivatalos álláspontjának tekinthető-e, Kendernay azt mondta: teljesen hiteles álláspont, amit Ungár megfogalmazott az ATV-ben a Gyurcsány-párttal kapcsolatban, főleg arra vonatkozóan, hogy a DK levadássza az ellenzéki politikusokat. (Mindez a DK-ba átigazolt szocialisták vonatkozásában hangzott el.)

 

Schiffer az említett posztban arról is írt, hogy „az O1G-koalíció 2022-es győzelme esetén semmi sem fogja megakadályozni a 2010 előtti liberális hegemónia restaurálását. A soraikat dagasztó baloskodó liberálisoknak elég lesz, ha majd kiosztanak néhány kutatói helyet, szépen elkonferenciázgatnak az osztályharcról és az ország kiárusítása éppúgy nem fogja zavarni őket, ahogyan a megelőző húsz évben sem”.

 

Kendernay erre azt mondta: ő hisz benne, hogy nem tér vissza a 2010 előtti világ. Felvetésünkre, hogy hogyan tudnák ezt megakadályozni, hiszen a DK sokkal nagyobb párt náluk, az LMP-társelnök úgy válaszolt:

 

„lényegtelen kérdés, hogy a mai optika szerint ki tűnik dominánsnak és ki nem”.

 

Szerinte az LMP által megfogalmazott zöld minimumprogram is azt jelzi, hogy visszataláltak a rendszerellenes útra. 

 

Végezetül azon felvetésünkre, hogy nem csalódott-e amiatt, hogy Schiffer – amint azt posztjában bejelentette – nem az LMP-re, hanem a Kétfarkú Kutyapártra fog szavazni, Kendernay azt mondta: ez Schifferről szól, nem az LMP-ről. Hozzátette,

 

ő egyébként is holisztikusan gondolkodik, a szélviharok, napkitörések jobban izgatják.

 

NYITÓKÉP: Kendernay János összefutott a Gyurcsány-házaspárral Brüsszelben 2019 tavaszán. Fotó: Olvasónk.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

Újlipótváros vendéglátósai közül van, aki már az órákat számolja a terasznyitásig, és nem győzi kivárni, hogy megérkezzenek az első vendégek. Fotóriport!

Nem lesz helye Magyarországon „az orosz kémbanknak”, és leállítják Paks2-t – mondta a Momentum elnöke. Az itthoni szabad politizálásért is kiálltak Fekete-Győrék, majd szabadon összegraffitizték a Külügyminisztérium bejáratát.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás