+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 19. szerda, 17:12
A volt pártelnök reméli, nem kell, hogy megforduljon a kilépés gondolata a fejében, és abban is bízik, másoknak sem kell majd otthagyniuk a Jobbikot.
 „Hogy ne sajnálnám, hogy Bencsik János kilépett, sajnálom, hogy idáig fajult ez a történet”

 

– így reagált Sneider Tamás, a Jobbik volt elnöke azzal kapcsolatban az Azonnalinak, hogy Bencsik szerdán bejelentette: kilép a pártból és annak frakciójából, inkább független politikusként folytatja az országgyűlési munkát. Bencsik –  aki a párt nemzetpolitikusa is volt – arra hivatkozva hozta meg döntését, hogy szerinte Jakab Péterék bosszúhadjáratot indítottak a párt azon munkatársai ellen, akik nem sorolhatóak a csapatukhoz. Azt is nehezményezte, hogy szerinte Jakab maga mondta, hogy a továbbiakban nincsen szükség nemzetpolitikai témákra, mert ezek megosztóak és akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést.

 

Követné-e Bencsik példáját Sneider Tamás?

 

„Nyilván az új vezetőségnek mindenképp feladata, hogy békét teremtsen a Jobbikon belül” – mondta Sneider. Kérdésünkre, hogy Jakab Péter tényleg azt mondta-e egy frakcióülésen – mint Bencsik állítja – hogy már nincs szüksége a pártnak nemzet- és emlékezetpolitikára, mert megosztó – azt mondta: ő maga nem tudott jelen lenni azon az ülésen, de

 

„ha Bencsik János ezt mondja, akkor száz százalék, hogy így van”.

 

A felvetésre, hogy Sneidernek magának megfordult-e a fejében a kilépés, vagy tud-e még további politikusokról, akik tervezik elhagyni a pártot, azt mondta:

 

reméli, nem kell, hogy megforduljon ilyen a fejében, és abban is bízik, másoknak sem kell.

 

„Várjuk, mi következik, jó lenne, ha nyugalom lenne a Jobbikon belül” – mondta Sneider hozzátéve, részletesebben nem kívánja kommentálni az ügyet, miután ez a pártvezetés feladata.

 

Sneider egyébként nemrég indult a Jobbik pártigazgatói posztjáért – miután az arról 16 év után lemondott Szabó Gábor gyakorlatilag őt jelölte ki utódjául. Ugyanakkor a Jakab Péter vezette elnökség nem őt tartotta erre alkalmasnak, hanem a párt egyik kecskeméti politikusa, Lejer Zoltán. Ekkor Sneider úgy nyilatkozott az Azonnalinak, ha nincs meg a bizalom felé, „akkor százszor jobb, ha én nem vagyok pártigazgató, mert lehet, hogy csak konfliktusok lettek volna ebből.”

 

FOTÓ: Sneider Tamás / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Január 20-ig három szakaszban oldják fel az eddigi szigorú járványügyi korlátozásokat.

Logikusnak nevezte Volner János az általa benyújtott választásitörvény-módosítási javaslatot. Szerinte úgy is lehet értelmezni az ügyet, hogy megvalósították a DK szándékát.

A többségében németnyelvű olasz autonóm tartomány szerdán fejezte be lakosságának letesztelését – kevesebb, mint egy százalék koronavírusos.

Kovács Gergely szerint nem az a legszomorúbb, hogy az ő indulásuk megnehezül, hanem hogy a sem Orbánhoz, sem Gyurcsányhoz tartozni nem akaró kicsiket fojták meg vele.

Ők is behódolnak az antigénteszteknek, a miniszterelnöknek pedig jelenleg az a nagy álma, hogy azokhoz még karácsony ingyenesen hozzá lehessen férni

Térjünk vissza mielőbb a schengeni zónán belüli szabad mozgáshoz, sürgeti az Európai Parlament. Mindezt a fideszesek is megszavazták, pedig Orbán már szeptember óta zárva tartja a magyar határokat.

A gyógyszergyártó szerint azonban nem verseny, hogy kinek milyen hatékonyságú vakcinája van az előzetes tesztek alapján, mert a világnak úgyis sokféle vakcinára lesz szüksége.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

A Külügyi és Külgazdasági Intézet november 26-i online kerekasztal-beszélgetése.

Ezt is szerettétek

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás