+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 19. szerda, 17:12
A volt pártelnök reméli, nem kell, hogy megforduljon a kilépés gondolata a fejében, és abban is bízik, másoknak sem kell majd otthagyniuk a Jobbikot.
 „Hogy ne sajnálnám, hogy Bencsik János kilépett, sajnálom, hogy idáig fajult ez a történet”

 

– így reagált Sneider Tamás, a Jobbik volt elnöke azzal kapcsolatban az Azonnalinak, hogy Bencsik szerdán bejelentette: kilép a pártból és annak frakciójából, inkább független politikusként folytatja az országgyűlési munkát. Bencsik –  aki a párt nemzetpolitikusa is volt – arra hivatkozva hozta meg döntését, hogy szerinte Jakab Péterék bosszúhadjáratot indítottak a párt azon munkatársai ellen, akik nem sorolhatóak a csapatukhoz. Azt is nehezményezte, hogy szerinte Jakab maga mondta, hogy a továbbiakban nincsen szükség nemzetpolitikai témákra, mert ezek megosztóak és akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést.

 

Követné-e Bencsik példáját Sneider Tamás?

 

„Nyilván az új vezetőségnek mindenképp feladata, hogy békét teremtsen a Jobbikon belül” – mondta Sneider. Kérdésünkre, hogy Jakab Péter tényleg azt mondta-e egy frakcióülésen – mint Bencsik állítja – hogy már nincs szüksége a pártnak nemzet- és emlékezetpolitikára, mert megosztó – azt mondta: ő maga nem tudott jelen lenni azon az ülésen, de

 

„ha Bencsik János ezt mondja, akkor száz százalék, hogy így van”.

 

A felvetésre, hogy Sneidernek magának megfordult-e a fejében a kilépés, vagy tud-e még további politikusokról, akik tervezik elhagyni a pártot, azt mondta:

 

reméli, nem kell, hogy megforduljon ilyen a fejében, és abban is bízik, másoknak sem kell.

 

„Várjuk, mi következik, jó lenne, ha nyugalom lenne a Jobbikon belül” – mondta Sneider hozzátéve, részletesebben nem kívánja kommentálni az ügyet, miután ez a pártvezetés feladata.

 

Sneider egyébként nemrég indult a Jobbik pártigazgatói posztjáért – miután az arról 16 év után lemondott Szabó Gábor gyakorlatilag őt jelölte ki utódjául. Ugyanakkor a Jakab Péter vezette elnökség nem őt tartotta erre alkalmasnak, hanem a párt egyik kecskeméti politikusa, Lejer Zoltán. Ekkor Sneider úgy nyilatkozott az Azonnalinak, ha nincs meg a bizalom felé, „akkor százszor jobb, ha én nem vagyok pártigazgató, mert lehet, hogy csak konfliktusok lettek volna ebből.”

 

FOTÓ: Sneider Tamás / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Milyen hatása van annak az ígéretesnek tűnő gyógyszernek a koronavírusos betegekre, amit Kínától kaptunk? Hogyan védekezzünk, ha szerelőt kell hívni a lakásba? Ezekről is beszélt az operatív törzs kedden.

Hétfőről keddre kilencen haltak meg, így összesen már 47 áldozata van a betegségnek Magyarországon: grafikonokon mutatjuk, hol áll a járvány itthon.

A német közéletben is vitatott, hogy szükségesek-e a jelenlegi szigorú intézkedések a járvány megfékezésére. Orvosok, közgazdászok ki is dolgoztak egy alternatív javaslatot, miként lehetne megindítani lassan a visszatérést a normalitásba.

Hogyan vészelték át Szarajevó lakói a mindennapokat, az izoláltságot, az élelmiszerhiányt és a különböző járványokat? És mi a helyzet most?

A magyar kormány 200 ezer maszkot küldött Szerbiának, és 100 ezret Horvátországnak a koronavírus elleni harcban.

Koronainfó: ismét itt van grafikonokkal és a legfontosabb információkkal minden, amit tudnod kell a koronavírus-fertőzés hazai állásáról.

Még mindig a miniszterelnök videói és az operatív törzs a sláger a coubereknél.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás