„Új kormány és új toplista Sir Rodnak!”

Szerző: Fekő Ádám
2019.12.14. 19:40

Rod Stewart nagyon örül Boris Johnson győzelmének, a korábban őt istenként tisztelő Celtic drukkereinek egy része viszont jelezte, hogy a továbbiakban nem szívesen látott vendég náluk.

„Új kormány és új toplista Sir Rodnak!”

A címben is olvasható idézettel fejezte ki örömét Sir Rod Stewart, amit afelett érzett, hogy péntekre nem csak brutális fölénnyel nyerték meg a Boris Johnsonnal felálló konzervatívok az előrehozott választásokat Nagy-Britanniában, de ő lett a történelem legidősebb embere, akinek lemeze vezeti a brit toplistákat: a maga 74 évével és 11 hónapjával Paul Simontól vette át a dicsőséget a You're In My Heart című szimfonikus koncertlemezzel.

A kijelentés még nem is lenne annyira érdekes önmagában, hiszen miért ne örülhetne egy híres ember a konzervatívok győzelmének, de Rod Stewart szavazata jól mutatja, mennyire megváltoztak a hagyományos táborok Nagy-Britanniában: az énekes az 1960-as években még bevallottan nagyon baloldali volt, ahogy generációjának híressé vált tagjai úgy általában is. Twitterre kiírt gratulációjában még kicsit oda is üzent a kortársnak számító The Who-s Pete Townshendnek, utalva arra, hogy kollégája nagyon nem akarta Johnsont látni a miniszterelnöki székben.

Mivel Rod Stewart nem csak egy öreg énekesnek, hanem egy ikonnak is számít, bizonyos körök jól meg is orroltak rá: például gyerekkora óta fanatikusan szeretett focicsapata, a skót Celtic szurkolói.

A Celtic tábora és vezetősége hagyományosan baloldali, és természetesen Skócia függetlenné válásában hisznek, Stewart pedig a csapat egyik leghíresebb szurkolója volt, akinek néha a közönség is énekelte dalait a lelátón.

Ez utóbbival valószínűleg szakítanak, a közösségi médiában pedig többen is jelezték, hogy ezek után ne lepődjön meg rajta, ha nem látják szívesen a glasgow-i stadionban.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek