+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. december 10. kedd, 15:09
A ménfőcsanaki vőféllyel együtt immár öten szállnak ringbe Borkai Zsolt megüresedő székéért.

Újabb jelölt jelentkezett be a győri polgármesteri székért, kedd délután

 

sajtótájékoztatón jelentette be Toroczkai László pártelnök, hogy a szélsőjobboldali Mi Hazánk Géber Józsefet indítja a január 26-i időközin Győrben.

 

A Mi Hazánk az októberi választáson polgármesterjelöltet nem indított, négy körzetben azonban volt képviselőjelöltjük, akik közül senki sem jutott be a közgyűlésbe. Az egyébként néprajzkutató családapa, vőfélyként tevékenykedő Géber József, Géberné Magyar Éva, Márton Levente és Bertalan Balázs 2 és 5 százalék közötti szavazatarányokkal végeztek a ménfői, csanaki-gyirmóti, pinnyédi-szigeti és bácsai körzetekben. Géber 117 szavazattal szerzett öt százalékot a körzetében.

 

Toroczkai László a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nem megoldás se Orbán, se Gyurcsány, nem szabad a korrupt Fideszt a korrupt ellenzékre leváltani.

 

Tisztességes, rendpárti polgármester kell a város élére szerinte, nem szeretnék, hogyha Győr hasonló helyzetbe kerülne, mint Budapest.

 

Szerinte a győri botrány igazolja a harmadik út szükségességét. Géber néprajzkutató, erdőgazdálkodó, és vőfélyként is dolgozik. Emellett háromgyerekes családapa. A jelölt azt ígérte, a programjáról majd egy következő sajtótájékoztatón fog bővebben beszámolni.

 

TOROCZKAI LÁSZLÓ MI HAZÁNK-ELNÖK, GÉBER JÓZSEF GYŐRI POLGÁRMESTERJELÖLT ÉS A KÖZTELEVÍZIÓ STÁBJA A GYŐRI VÁROSHÁZA ELŐTT. FOTÓ: GUSZTER RICHÁRD

 

Így tehát már öt jelölt van a polgármesterségre: az összellenzék a szocialista Pollreisz Balázs önkormányzati képviselőt indítja, a Fidesz Dézsi Csaba András kardiológust és önkormányzati képviselőt, illetve bejelentkezett a pozícióra egy budapesti vlogger, Ábrahám Róbert, és egy győri civil, Balla Jenő is. 

 

Győrben azért tartanak időközi polgármester-választást január 26-án, mert a szexbotrányba keveredett fideszes Borkai Zsolt, bár megnyerte a választást, rövidesen lemondott. A közgyűlésben masszív fideszes többség van, így akárki nyeri a polgármesteri széket, velük kell majd együttműködnie.

 

FOTÓ: Csanaki vőfély

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az Orbán budapesti meghívását sem elutasító tartományfőnök a kampányban eleve finoman elhatárolódott a pártvezetés progresszív irányvonalától.

Egy sokác népdallal mutatjuk meg, mennyire örülünk nektek!

Mind a hat alelnöki helyre
Jakab Péter emberei kerültek.

Tisztújítást tartanak 2020 első felében a legtöbb ellenzéki pártban. Tör-e babérokra a DK-ban Dobrev Klára? Várható-e verseny a Momentumban?
Az Azonnali utánajárt.

Nyerhet-e a vermonti szenátor, vagy 2016-hoz hasonlóan más lesz végül a demokrata elnökjelölt? Elmagyarázzuk!

Emily Ratajkowski nemcsak főállású vágy tárgya, hanem most például hivatalosan is beállt a Bernie-kampányba.

Szoros eredményre számít az ellenzék közös jelöltje, Pollreisz Balázs; eközben a Fidesz jelöltje mellett állt ki a pécsi zenész, Lovasi András.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Az ijesztő maszkos metálosok a We Are Not Your Kind című új lemezükkel térnek vissza Magyarországra február 4-én.

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás