+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. december 10. kedd, 15:09
A ménfőcsanaki vőféllyel együtt immár öten szállnak ringbe Borkai Zsolt megüresedő székéért.

Újabb jelölt jelentkezett be a győri polgármesteri székért, kedd délután

 

sajtótájékoztatón jelentette be Toroczkai László pártelnök, hogy a szélsőjobboldali Mi Hazánk Géber Józsefet indítja a január 26-i időközin Győrben.

 

A Mi Hazánk az októberi választáson polgármesterjelöltet nem indított, négy körzetben azonban volt képviselőjelöltjük, akik közül senki sem jutott be a közgyűlésbe. Az egyébként néprajzkutató családapa, vőfélyként tevékenykedő Géber József, Géberné Magyar Éva, Márton Levente és Bertalan Balázs 2 és 5 százalék közötti szavazatarányokkal végeztek a ménfői, csanaki-gyirmóti, pinnyédi-szigeti és bácsai körzetekben. Géber 117 szavazattal szerzett öt százalékot a körzetében.

 

Toroczkai László a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nem megoldás se Orbán, se Gyurcsány, nem szabad a korrupt Fideszt a korrupt ellenzékre leváltani.

 

Tisztességes, rendpárti polgármester kell a város élére szerinte, nem szeretnék, hogyha Győr hasonló helyzetbe kerülne, mint Budapest.

 

Szerinte a győri botrány igazolja a harmadik út szükségességét. Géber néprajzkutató, erdőgazdálkodó, és vőfélyként is dolgozik. Emellett háromgyerekes családapa. A jelölt azt ígérte, a programjáról majd egy következő sajtótájékoztatón fog bővebben beszámolni.

 

TOROCZKAI LÁSZLÓ MI HAZÁNK-ELNÖK, GÉBER JÓZSEF GYŐRI POLGÁRMESTERJELÖLT ÉS A KÖZTELEVÍZIÓ STÁBJA A GYŐRI VÁROSHÁZA ELŐTT. FOTÓ: GUSZTER RICHÁRD

 

Így tehát már öt jelölt van a polgármesterségre: az összellenzék a szocialista Pollreisz Balázs önkormányzati képviselőt indítja, a Fidesz Dézsi Csaba András kardiológust és önkormányzati képviselőt, illetve bejelentkezett a pozícióra egy budapesti vlogger, Ábrahám Róbert, és egy győri civil, Balla Jenő is. 

 

Győrben azért tartanak időközi polgármester-választást január 26-án, mert a szexbotrányba keveredett fideszes Borkai Zsolt, bár megnyerte a választást, rövidesen lemondott. A közgyűlésben masszív fideszes többség van, így akárki nyeri a polgármesteri széket, velük kell majd együttműködnie.

 

FOTÓ: Csanaki vőfély

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A rendszerváltás utáni legnagyobb haditechnológiai beruházását valósította meg keleti szomszédunk, Patriot légvédelmi rakétákat vásárolt. De pontosan mit akarnak ezzel?

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

Egy állatvédelmi törvény miatti vita odáig fajult a varsói jobboldali kormányban, hogy a PiS frakcióvezetője szerint is vége az eddigi koalíciónak – de ezzel a kormánytöbbségnek is.

Továbbra sem enyhül a járvány: pénteken 941 újabb esetet találtak meg, amivel már 11 202 főre nőtt az aktív esetek száma. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

William Barr, az Egyesült Államok igazságügy-minisztere nem először tesz vitás kijelentéseket. Ezúttal a kijárási tilalmat bevezető kormányzókat minősítette, szerinte az intézkedéseikkel megsértették a polgári szabadságjogokat.

Mármint a személyszállítás terén. Az áruszállítást alig érinti a járvány okozta csökkenés.

Ennyire őszintén, mint a miniszter a Die Pressének, rég nem beszélt senki arról, mikor maradhat a Fidesz az Európai Néppártban: ha azt a német CDU, a bajor CSU és az osztrák ÖVP úgy akarja.

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A budapesti a járvány miatt elmaradt, ám a pécsi tartja magát. Szeptember 17-20.

A nemrég alakult modern metálzenekar először mutatja be a karantén alatt írt debütáló lemezét. A szeptember 18-i bulin fellépnek még: Heedless Elegance, As Karma Brings.

Schiffer András ökopolitikai vitaköre ezúttal házhoz megy az Öreg-tóhoz. Szeptember 19.

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás