+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2020. január 21. kedd, 17:00
A Kisalföld szerint nem hírértékű a győri időközi választás jelöltjeinek vitája, ellentétben például azzal, hogy a Hír TV szavazásán mindenki egyetértett Orbán Viktorral.

Vitát szervezett az Azonnali hétfőn a győri polgármesterjelölteknek, amelyre a hat jelölt mellett természetesen a helyi sajtó képviselőit is elhívtuk, feltételezve, hogy a helyi médiumok szeretnék tájékoztatni a győri polgárokat arról, hogy a január 26-án esedékes választáson induló jelöltek mégis mit szeretnének csinálni a várossal.

 

Helyben ugye mára az Oxygen Media mellett (akik jelen is voltak vitán) az önkormányzati, így erősen fideszes színezetű Győr+ nevű portál, hetilap, rádió és tévé, illetve a kormánypárti KESMA kezében lévő Kisalföld napilap maradt. Az egykor kifejezetten olvasott Kisalföld épp most esett át egy kisebb átfazonírozáson, ami azt jelenti, hogy a központi politikai híreket immár a Mediaworks központjában írják, mint a többi megyei lapnál, eközben új főszerkesztő érkezett a lap élére, számos régi, ismert újságíró azonban távozott a lap kötelékéből.

 

A rövid felvezető után talán nem meglepő, hogy a Kisalföld tudósítót sem küldött az eseményre,

 

amelyen a hat polgármesterjelöltből öt fejtette ki nézeteit a város jövőjéről – beszámolónk itt –, egyedül a fideszes jelölt, Dézsi Csaba András nem vállalta a vitát. De rajtuk kívül nem volt jelen a Győr+ sem, viszont az Oxygen Media csapata eljött, és közöltek is anyagot a vitáról.

 

A keddi Kisalföldben azonban nem jelent meg híradás vagy beszámoló a vitáról, helyette a következő cikkeket olvashatták a győriek:

 

Címlapon egy beszámolót arról, hogy négyszáz diák szavalta a Himnuszt a győri Szent Imre-templomban.

 

+ A második oldalon egy erősen részrehajló beszámolót a Fidesz gyöngyöspatai kompenzációs izmozásáról, kiemelt helyen kezelve azt, hogy a Hír TV csinált róla egy szavazást, amin valamiért mindenki egyetértett Orbán Viktorral. A cikkben van Soros György és Gyurcsány Ferenc is.

 

+ Szintén itt két cikket, amiben Emmanuel Macron francia elnök a főszereplő, az egyik Líbiáról szól, a másikban a migránsoktól rettegnek. (Macron nem indul a győri polgármesterválasztáson.)

 

 

+ A harmadik oldalon egy hírt arról, hogy turnéra indul a soproni Petőfi Színház, illetve egy másikat egy vasúti gázolásról szóló perről. Ezen az oldalon található a Tündérszépek nevű szépségverseny blokkja is, ami a gyakorlatban egy bikinis lány fotóját jelenti.

 

+ De van cikk a negyedik-ötödik oldalakon a most nyílt herendiporcelán-kiállításról, a házak előtti hóeltakarításról, a télre különleges burkolatot kapó szökőkutakról, a tizedik oldalon pedig szokás szerint jelentkezik a Gyógy-ír rovatban Dézsi Csaba András, a Fidesz polgármesterjelöltje, aki egy Márai-idézetről mondta el a gondolatait.

 

 

Egyébként talán nem is az a leginkább meglepő, hogy a lap elhallgatta a polgármesterjelöltek vitáját olvasói elől – hiszen a közpénzmédia kiadványaitól az ilyesmi mindennapos, hanem inkább az, hogy

 

a keddi Kisalföldben egy szó sem esik arról, hogy vasárnap polgármestert választ a város.

 

FRISSÍTÉS (2020. 01. 22.): Az Oxygen Media közben jelezte, hogy már megjelent anyaguk a vitáról, ami itt tekinthető meg.

 

FOTÓ: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

11 órás zárás ide vagy oda, a partivonatot aligha tudja megfékezni a kormány. De akkor mégis mi értelme van a korai zárásnak? Videó!

Az Európa Kulturális Fővárosa-program keretében a horvát tengerparti város egy toronyházára vörös üvegszilánkokból álló ötágú csillagot helyeztek ki.

Grafikonokon mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Donald Tusk nem hiszi, hogy a Fideszt még meg lehetne győzni arról, hogy térjen vissza a néppárti elvekhez. És ami az EPP-elnök szerint nehezíti a dolgot: a pártok többsége lapít, mert a pártegységet félti.

Nagy a valószínűsége annak, hogy inkább emberi lustaság és tudatlanság áll a háttérben, mintsem a hatalom által irányított cenzúra és keresztényellenesség.

A franciaországi fertőzésszámok növekedése kihat a francia közvéleményre is: egy felmérés szerint hatalmas többség tartana elfogadhatónak egy legalább kéthetes (de akár hosszabb) teljes lockdownt.

Az október elsejétől életbe lépő szigorúbb szabályok a rendezvényeket, a maszkviselést és a vásárlást is érintik.

A hét kérdése

Két tévéinterjú, esszé, nyílt levél, egy uniós biztos lemondatása. Orbán Viktor még saját rajongóit is meglepte, hogy ennyire aktív lett a médiában. Mi folyik itt?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás