+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2020. január 21. kedd, 17:00
A Kisalföld szerint nem hírértékű a győri időközi választás jelöltjeinek vitája, ellentétben például azzal, hogy a Hír TV szavazásán mindenki egyetértett Orbán Viktorral.

Vitát szervezett az Azonnali hétfőn a győri polgármesterjelölteknek, amelyre a hat jelölt mellett természetesen a helyi sajtó képviselőit is elhívtuk, feltételezve, hogy a helyi médiumok szeretnék tájékoztatni a győri polgárokat arról, hogy a január 26-án esedékes választáson induló jelöltek mégis mit szeretnének csinálni a várossal.

 

Helyben ugye mára az Oxygen Media mellett (akik jelen is voltak vitán) az önkormányzati, így erősen fideszes színezetű Győr+ nevű portál, hetilap, rádió és tévé, illetve a kormánypárti KESMA kezében lévő Kisalföld napilap maradt. Az egykor kifejezetten olvasott Kisalföld épp most esett át egy kisebb átfazonírozáson, ami azt jelenti, hogy a központi politikai híreket immár a Mediaworks központjában írják, mint a többi megyei lapnál, eközben új főszerkesztő érkezett a lap élére, számos régi, ismert újságíró azonban távozott a lap kötelékéből.

 

A rövid felvezető után talán nem meglepő, hogy a Kisalföld tudósítót sem küldött az eseményre,

 

amelyen a hat polgármesterjelöltből öt fejtette ki nézeteit a város jövőjéről – beszámolónk itt –, egyedül a fideszes jelölt, Dézsi Csaba András nem vállalta a vitát. De rajtuk kívül nem volt jelen a Győr+ sem, viszont az Oxygen Media csapata eljött, és közöltek is anyagot a vitáról.

 

A keddi Kisalföldben azonban nem jelent meg híradás vagy beszámoló a vitáról, helyette a következő cikkeket olvashatták a győriek:

 

Címlapon egy beszámolót arról, hogy négyszáz diák szavalta a Himnuszt a győri Szent Imre-templomban.

 

+ A második oldalon egy erősen részrehajló beszámolót a Fidesz gyöngyöspatai kompenzációs izmozásáról, kiemelt helyen kezelve azt, hogy a Hír TV csinált róla egy szavazást, amin valamiért mindenki egyetértett Orbán Viktorral. A cikkben van Soros György és Gyurcsány Ferenc is.

 

+ Szintén itt két cikket, amiben Emmanuel Macron francia elnök a főszereplő, az egyik Líbiáról szól, a másikban a migránsoktól rettegnek. (Macron nem indul a győri polgármesterválasztáson.)

 

 

+ A harmadik oldalon egy hírt arról, hogy turnéra indul a soproni Petőfi Színház, illetve egy másikat egy vasúti gázolásról szóló perről. Ezen az oldalon található a Tündérszépek nevű szépségverseny blokkja is, ami a gyakorlatban egy bikinis lány fotóját jelenti.

 

+ De van cikk a negyedik-ötödik oldalakon a most nyílt herendiporcelán-kiállításról, a házak előtti hóeltakarításról, a télre különleges burkolatot kapó szökőkutakról, a tizedik oldalon pedig szokás szerint jelentkezik a Gyógy-ír rovatban Dézsi Csaba András, a Fidesz polgármesterjelöltje, aki egy Márai-idézetről mondta el a gondolatait.

 

 

Egyébként talán nem is az a leginkább meglepő, hogy a lap elhallgatta a polgármesterjelöltek vitáját olvasói elől – hiszen a közpénzmédia kiadványaitól az ilyesmi mindennapos, hanem inkább az, hogy

 

a keddi Kisalföldben egy szó sem esik arról, hogy vasárnap polgármestert választ a város.

 

FRISSÍTÉS (2020. 01. 22.): Az Oxygen Media közben jelezte, hogy már megjelent anyaguk a vitáról, ami itt tekinthető meg.

 

FOTÓ: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Keményen beszólt Tóth
Bertalan a DK-ba igazoló polgármestereinek és a DK-nak is, kijelentve: senki nem tekintheti az MSZP-t a
saját lábtörlőjének!

A lengyel politikus a legmagasabb szintű kitüntetést kapta a Románia Csillagán belül, Tőkéstől a legalacsonyabbat vették korábban el.

Mikor lesz így kormánya Írországnak? Vagy inkább jöhetnek az előrehozott választások? Elmagyarázzuk!

Bár a Fundacja Pro plakátja egyértelműen jelzi, hogy a homoszexuálisok gyerekeket fognak szerintük molesztálni, a bíróság szerint ez nem bántó, hanem oktató jellegű üzenet.

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

Miután Kiss László és Szaniszló Sándor III. és XVIII. kerületi polgármesterek átléptek a DK-ba, Gyurcsányéknak nagyobb lesz a frakciója a közgyűlésben, mint az MSZP-é.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás