+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. október 10. csütörtök, 09:45
Állításuk szerint Borkai EU-s pénzeket költött „prostituáltakra, kokainra és luxusutazásra”, habár egyelőre erre semmilyen bizonyíték nincsen.
Éjjel egy „kokainkormány”-feliratot festett a Karmelita kolostor épülete elé a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX.

 

Ezzel a momentumosok a Borkai-botrányra próbáltak utalni, mely szerint Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere egy magára csak „az ördög ügyvédjeként” hivatkozó névtelen blogger bejegyzései szerint 2018. májusában az Adrián egy jachton vett részt egy szexpartiban. Az ügy egészen komolyan tematizálta az önkormányzati választási kampány hajráját, miután a blogon Borkairól olyan állítások jelentek meg, miszerint prostituáltakkal szexelt és kokainozott volna, ráadásul a blogger legújabb bejegyzésében azt állítja, hogy Borkai minden januárban három hétre a Maldív-szigetekre utazik el üzlettársaival és feleségével.

 

Borkai egyébként azon kívül, hogy elismerte, hogy a róla kiszivárgott pornóvideókon valóban ő található, tagadta, hogy valaha is élt volna illegális szerekkel. Ezen felül azt is kiemelte, törvénysértést nem követett el, és utazását nem közpénzből finanszírozta. Vagyis azon felül, hogy a névtelen blog azt állítja, hogy Borkai kokainozott adriai partija során,

 

a kábítószer-használatra egyelőre semmilyen bizonyíték sincsen.

 

Ennek fényében is meglepő, hogy a Momentum ifiszervezete már tényként állítja, hogy Borkai „a magyar emberektől lopott pénzt kokainra és prostikra költi”. Mindenesetre a TizenX úgy gondolja, arra, amit a fideszes elit művel, maximum a „kokainkormány” kifejezés illik, egyúttal a momentumosok felteszik azt a kérdést is, hogy vajon „hány Borkai van még” a Fideszben és a kormányban.

 

 

„Ameddig nekünk, diákoknak, heti 20-25 órát kell dolgoznunk azért, hogy fizetni tudjuk az albérletet, addig Borkai fia havi egy millió forintot kap a semmire, miközben édesapja éppen Horvátországban prostituáltakkal jachtozik” – fogalmaznak a TizenX-esek Facebook-bejegyzésükben. Szerintük tévedés azt állítani, hogy a Borkai-ügy magánügy lenne.

 

„Az EU-s pénzeket csak kórházakra, iskolákra és munkahelyekre” kellene költeni, „nem prostituáltakra, nem kokainra, nem luxusutazásokra”

 

– tették hozzá, habár arra végképp nincsen semmilyen bizonyíték, hogy Borkai uniós forrásokhat használt volna utazásának finanszírozásához.

 

Olvasnál még a Borkai-ügyről? Itt írtuk le, miről is van szó, itt kielemeztük, hogy miért profi a lejárató kampány, itt pedig azt, hogy miért fáj ez nagyon a keresztény értékekkel kampányoló Fidesznek.​ Az összes, témában írt bejegyzésünkért ide kattints! Olvasd el Nagy Blanka cikkét is arról, hogy milyen jogon keresztény és konzervatív ezek után a Fidesz

 

BORÍTÓKÉP: TizenX / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Örül a „Karácsonyfigyelőnek”, de türelmet kér, viszont már az első napján kihirdeti a klímavészhelyzetet.

A friss Nobel-díjas író karintiai szülőfalujában támadt rá az újságírókra, mert azok Milošević melletti kiállásáról kérdezték.

Lejárt az MSZP ultimátumának határideje, Tóbiás József vissza fogja adni a mandátumát.

Ilyen sem volt még: írek akarnak lenni a britek. A belfasti posták már kifogytak a formanyomtatványokból.

Élesedett a centristák és a baloldaliak vitája: Elizabeth Warrent támadták a centrista jelöltek az egészségügyi tervei miatt. Ez főleg Joe Bidennek használ. De mit remél ettől?

Amikor már úgy tűnt, hogy a kommunisták akarata érvényesül, közbelépett az alkotmánybíróság.

Ez úgy sikerült Csorbai Ferencnek, hogy ellenfele, a fideszes Szekó József a kampány közben meghalt. Csorbai pártja, az MSZP egyhetes nyilatkozattal válaszolt a morális kérdésre.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás