+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. október 10. csütörtök, 09:45
Állításuk szerint Borkai EU-s pénzeket költött „prostituáltakra, kokainra és luxusutazásra”, habár egyelőre erre semmilyen bizonyíték nincsen.
Éjjel egy „kokainkormány”-feliratot festett a Karmelita kolostor épülete elé a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX.

 

Ezzel a momentumosok a Borkai-botrányra próbáltak utalni, mely szerint Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere egy magára csak „az ördög ügyvédjeként” hivatkozó névtelen blogger bejegyzései szerint 2018. májusában az Adrián egy jachton vett részt egy szexpartiban. Az ügy egészen komolyan tematizálta az önkormányzati választási kampány hajráját, miután a blogon Borkairól olyan állítások jelentek meg, miszerint prostituáltakkal szexelt és kokainozott volna, ráadásul a blogger legújabb bejegyzésében azt állítja, hogy Borkai minden januárban három hétre a Maldív-szigetekre utazik el üzlettársaival és feleségével.

 

Borkai egyébként azon kívül, hogy elismerte, hogy a róla kiszivárgott pornóvideókon valóban ő található, tagadta, hogy valaha is élt volna illegális szerekkel. Ezen felül azt is kiemelte, törvénysértést nem követett el, és utazását nem közpénzből finanszírozta. Vagyis azon felül, hogy a névtelen blog azt állítja, hogy Borkai kokainozott adriai partija során,

 

a kábítószer-használatra egyelőre semmilyen bizonyíték sincsen.

 

Ennek fényében is meglepő, hogy a Momentum ifiszervezete már tényként állítja, hogy Borkai „a magyar emberektől lopott pénzt kokainra és prostikra költi”. Mindenesetre a TizenX úgy gondolja, arra, amit a fideszes elit művel, maximum a „kokainkormány” kifejezés illik, egyúttal a momentumosok felteszik azt a kérdést is, hogy vajon „hány Borkai van még” a Fideszben és a kormányban.

 

 

„Ameddig nekünk, diákoknak, heti 20-25 órát kell dolgoznunk azért, hogy fizetni tudjuk az albérletet, addig Borkai fia havi egy millió forintot kap a semmire, miközben édesapja éppen Horvátországban prostituáltakkal jachtozik” – fogalmaznak a TizenX-esek Facebook-bejegyzésükben. Szerintük tévedés azt állítani, hogy a Borkai-ügy magánügy lenne.

 

„Az EU-s pénzeket csak kórházakra, iskolákra és munkahelyekre” kellene költeni, „nem prostituáltakra, nem kokainra, nem luxusutazásokra”

 

– tették hozzá, habár arra végképp nincsen semmilyen bizonyíték, hogy Borkai uniós forrásokhat használt volna utazásának finanszírozásához.

 

Olvasnál még a Borkai-ügyről? Itt írtuk le, miről is van szó, itt kielemeztük, hogy miért profi a lejárató kampány, itt pedig azt, hogy miért fáj ez nagyon a keresztény értékekkel kampányoló Fidesznek.​ Az összes, témában írt bejegyzésünkért ide kattints! Olvasd el Nagy Blanka cikkét is arról, hogy milyen jogon keresztény és konzervatív ezek után a Fidesz

 

BORÍTÓKÉP: TizenX / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Csak a független Szél Bernadett és Szabó Szabolcs szavazott a börtönkártérítések kifizetését befagyasztó törvényjavaslat ellen, az LMP tartózkodott, a balos pártok be se mentek.

Mohamed bin Szalman látványosan enyhít az ország női lakosságát szívató kemény szabályokon, de rá is van szorulva országa a pozitív PR-ra.

Nem tudja felvállalni az immáron Jakab Péter vezette Jobbik új irányvonalát.

Az akciói elnagyoltak, a befejezése bátortalan, így a saját gyártású német Netflix-sorozat, a Wir sind die Welle (A hullám mi vagyunk) újbalos netflixes kultsorozat helyett kihagyott ziccer marad. Spoileres kritika.

Ilija Ivić az első koszovói szerb, aki Koszovó nemzeti mezét húzza fel Szerbia helyett, édesanyját ezért rúghatták ki pristinai munkahelyéről.

Arra kéri a koronavírus-gyanús helyeken járt dolgozóit az Európai Parlament, maradjanak otthon. Az Európai Bizottság viszont már kevésbé szívbajos.

Újabb négy politikus távozott, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Mármint Kádár Barnabás, a momentumos jövőkutató. Február 26, Pannon Kincstár.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás