Milyen jogon keresztény és konzervatív a Borkai-videó után a Fidesz-KDNP?

Nagy Blanka

Szerző:
Nagy Blanka

2019.10.08. 15:24

Én anno decemberben kimondtam egy-két csúnya szót egy tüntetésen, és emiatt a nagy (ál)keresztény emberek gyakorlatilag meg akartak kövezni. És akkor itt van hősünk, Borkai Zsolt...

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Az alábbi képekkel szeretném demonstrálni, hogy milyen egy (ál)keresztény országban élünk.

Én anno decemberben kimondtam egy-két csúnya szót egy tüntetésen, és emiatt a nagy (ál)keresztény emberek gyakorlatilag meg akartak kövezni: a külsőmet kritizálták, lehordtak, gyakorlatilag politikai prostituáltnak neveztek, történeteket szőttek, hogy vajon hány politikussal kellett szexuális aktust létesítenem ahhoz, hogy eljussak idáig (?), betámadták a családomat, a környezetemet, ódákat zengtek kommentben arról, hogy ki kellene mosni a számat és utána jól megverni. S mindezt nem mellesleg egy filmidézet miatt.

És akkor itt van hősünk, Borkai Zsolt, aki tudatmódosító szerek hatása alatt, egy jachton, prostituáltakkal létesített testi kapcsolatot. A kommentek alatta: Hajrá Zsolti! Bízunk benned, te vagy a legjobb stb. Volt olyan, ahol mintaapának titulálták, mert a családja mellett marad.

Jó, oké, legyen.

El kell kell fogadnom, hogy ennek az országnak az egyik része szerint mélyen megsértettem a keresztény erkölcsöket, mert csúnyán beszéltem. S el kell fogadni azt is, hogy az bezzeg nem sért semmilyen keresztény erkölcsöt, ha a győri polgármester vélhetően közpénzből finanszírozott magának és barátainak egy felejthetetlen napot egy jachton. (Kokain, prostituáltak, alkohol – nem mellesleg ennyi pénzből miért Aperolt vettek? Vehetett volna valami minőségibbet is, de ugye kinek mi.)

A kérdés tehát a következő: milyen jogon meri a Fidesz-KDNP felvenni azt a jelzőt, hogy „keresztény”? Milyen jogon meri magát a párt az erkölcsi érték netovábbjának nevezni? Miért nem kérik ki maguknak a valóban keresztény életmódot folytató emberek azt, hogy az ő „jelzőjüket” felhasználva kovácsolnak maguknak „hírnevet”? Milyen módon merészeli a Fidesz-KDNP konzervatívnak vallani magát?

Utolsó kérdés: hol konzervatív és hol keresztény az a politikus, aki a családi értékeket megtagadva, bedrogozva, részegen, prostituáltakkal szórakozik valószínűleg az adófizetők pénzéből?

Hogy hol? Hát sehol.

Nagy Blanka szerzői képét Drága László fényképezte. Olvasnál még a Borkai-ügyről? Itt írtuk le, miről is van szó, itt kielemeztük, hogy miért profi a lejárató kampány, itt pedig azt, hogy miért fáj ez nagyon a keresztény értékekkel kampányoló Fidesznek.​

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek