Kirakják Steve Bannont a kolostorból, ahol „gladiátorképzőt” akart csinálni kultúrharcosoknak

Szerző: Pintér Bence
2019.06.01. 08:42

Olaszország kulturális örökségvédelemért felelős minisztériuma tehet keresztbe Steve Bannon terveinek: csaltak a bérléskor.

Kirakják Steve Bannont a kolostorból, ahol „gladiátorképzőt” akart csinálni kultúrharcosoknak

Az Azonnali is hírt adott róla, hogy Donald Trump Európába települt egykori főtanácsadója, a Breitbart egykori főszerkesztője, Steve Bannon Róma közelében, egy XIII. századi kolostorban „gladiátorképzőt” akart csinálni alt-right kultúrharcosoknak.

A collepardói Trisulti-kolostort Bannon százezer dollárért bérli a katolikus Dignitatis Humanae Institute-on keresztül, a Quartz szerint

most viszont kiderült, hogy csalással jutottak hozzá a bérleti joghoz, ezért Olaszország kulturális örökségvédelemért felelő minisztériuma kirakná őket az épületből.

Az olasz Reppublica írta meg a héten, hogy a a szervezetnek nyújtott, és a minisztériumnak bemutatott pénzügyi garancia, amit egy dán bank adott, hamisítvány volt: olyan ember aláírása szerepelt rajta, aki évek óta nem dolgozik a Jyske baknál. Az Economist szerint az intézmény vezetőjét, Benjamin Harwellt meglepte a fejlemény, Bannon viszont ragaszkodik hozzá, hogy a levél legitim.

„Ezt az egészet csak a baloldal próbálja felfújni” – nyilatkozta az amerikai elnök egykori főtanácsadója.

A Dignitatis Humanae Institute bíróságon támadja meg a döntést, a „félig egy középkori egyetemi campusra, félig egy kultúrharcos gladiátorképzőre” emlékeztető intézmény pedig ősszel kezdi majd meg a működését – ha addig sikerül nyerniük a bíróságon, vagy új helyet találni maguknak.

Bannonnak nehezen megy a szekér Európában: hiába akarta egyfajta alt-right Soros Györgyként összefogni az európai szélsőjobbot, ezek a pártok nem mindig kértek belőle, és az is kiderült, hogy hiába csinál alapítványt, a legtöbb országban nem is támogathatja pénzzel a populistákat.

FOTÓ: Mattis / Wikipedia

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek