Cseh Katalin: 2022-ben padlóra küldjük a rendszert!

Szerző: Fekő Ádám
2019.05.26. 22:11

A valószínűleg nagyot nyerő Momentum már biztosan EP-képviselővé vált listavezetőjével beszélgettünk az első kiszivárgott eredmények után.

Cseh Katalin: 2022-ben padlóra küldjük a rendszert!

Ez a cikk az európai parlamenti választásról szóló percről percre tudósításunk része, amelyben vasárnap egész nap Budapest mellett Londonból, Milánóból és Kolozsvárról jelentkezünk! Ha tudni szeretnéd, hogy hogy dönt idén Európa, kattints ide!

Nagyon úgy tűnik, a Momentum két képviselőt is küldhet Brüsszelbe végrehajtani Soros György Ördögi Tervét, ennek megfelelően elég örömittas hangulatban kaptuk el pár szóra Cseh Katalint. 

Na, hogy érzi magát?

Nagyon fáradt vagyok és büszke a közösségünkre. Ők segítettek elérni, hogy most már tényleg az ország összes pontján megvetettük a lábunkat. Nem tudom, ezek a számok honnan származnak, de az már biztos, hogy csodát tettek.

Mondhatjuk, hogy a Momentum nagy párt lett, vagy a többiek váltak törpepárttá?

Most szintet léptünk. Most megmutathatjuk, hogy milyen az, amikor politikai felhatalmazás van mögöttünk.

Egy EP-képviselő rengeteg jogkörrel rendelkezik, lehetőség van érdemi munkára. Eddig utcai mozgalom voltunk, de most van esélyünk beleszólni a törvényhozásba. 

Unta az utcai mozgalmat?

Dehogy, ezek egymásra épülő folyamatok. Azon dolgoztunk két éve, hogy megmutathassuk, van másik erő. Mi nem lesajnált pincsi párt vagyunk és nem csak fiatalok, hanem egy politikai erő, amivel számolni kell. Ez az első repedés a rendszer falán, az önkormányzati választásokkor kiütjük az első téglát, 2022-ben pedig padlóra küldjük!

De minek köszönhető ez a felülteljesítés az elvárásokhoz képest?

Nekünk van víziónk, és a lelkesedés hajt minket.

Nem pozíciókba akarunk kapaszkodni, hanem változtatni. Örülök, hogy ezt a választók is látták. Ezt akarunk tovább folytatni. 

Zöld ruhában van, nem mondták, hogy ez az LMP-kampánybuli színe?

Ez a ruha nagyon tetszik nekem. Őszintén szólva hónapokig tartó kampányolás után kevés tudatosság van már az öltözködésemben. Örülök, hogy találtam valamit, ami tiszta, mert kevés időm volt háztartással foglalkozni.

Elhangzott, hogy nincs egy rongya sem, amit felvehetne?

Azon is dolgozni kell, hogy ne vegyen egy nő minden nap három új szettet, fenntarthatósági szempontból fontos.

Hú, ez megint elég LMP-s!

Én komolyan gondolom, hogy a zöld gondolatot minden pártnak magáévá kell tennie.

FOTÓK: Ruttkay Lili

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek