Vajon üzen valamit az LMP etikai bizottságának Szél Bernadett és Hadházy Ákos?

Szerző: Fekő Ádám
2019.05.26. 23:49

A Momentum eredményváró buliján találkoztunk a csúnyát bukó LMP egykori társelnökeivel. Szerintük semmilyen áttörés még nincs, de azért a Momentum eredménye miatt kicsit mosolyoghatnak.

Vajon üzen valamit az LMP etikai bizottságának Szél Bernadett és Hadházy Ákos?

Vajon önök ketten az egyedüli LMP-közeli emberek, akik örülnek?

Szél Benadett: A választási eredményeket látva nem lehet örülni, viszont van egy áttörés a Momentum részéről. Mi meghívást kaptunk az eredményváróra, és ehhez az eredményhez mindenképp gratulálni kell, mert láttam, hogy keményen dolgoznak és jó célért harcolnak.

Éreznek bármiféle elégtételt?

Sz. B.: Semmi rosszat nem kívántam az LMP-nek.

De miért nem?

Sz. B.: Mert nem bosszúból politizálok. Vannak céljaim, ezekhez keresek partnereket. Nem negatív érzések alapján megyek előre, hanem pozitív érzésekkel. Ezért is kampányoltam most a Momentumnak. 

Van rá esély, hogy belép a pártba?

Sz. B.: Független képviselő vagyok, és ezen nem is akarok most változtatni.

Akkor semmi öröm nincs?

Hadházy Ákos: Ellenzéki politikus szerintem ma nem örülhet Magyarországon. Ahogy Fekete-Győr András is elmondta, azért ez egy nagy vereség, és nem az ellenzéki pártoké, hanem az igazságé és a demokráciáé.

Az aljas és hazug kormánypropaganda nyert.

Ami miatt mégis vannak mosolygós arcok itt, az egy tisztességes és tiszta párt eredménye, de nekik is nagyon sokat kell dolgozni.

Önök szerint reális elképzelés padlóra vinni a Fideszt 2022-re?

H. Á.: Ha nagyon jól dolgozunk és itt maradunk, akkor van. De csak akkor, ha felrúgjuk a játékszabályokat, és nem fogadjuk el, hogy a Fidesz mindig levesz egy számot az ellenzéki dobókockáról. Én most sem látok áttörést. Van egy tisztességes párt tisztességes eredménnyel. 

Van valami üzenetük azért az LMP etikai bizottságának?

Sz. B.:

Ne legyünk perverzek!

H. Á.: Nincs, de jó kérdés volt!

FOTÓ: Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek