Vizsgálat indul Nigel Farage ellen, amiért elfelejtett bevallani félmillió fontot

Szerző: Fekő Ádám
2019.05.21. 19:52

Az euroszkeptikus politikus fényűző életének hátterét egy öttagú bizottság vizsgálja. Úgy panaszkodott szegénységére, hogy London legmenőbb negyedében élt.

Vizsgálat indul Nigel Farage ellen, amiért elfelejtett bevallani félmillió fontot

Vizsgálatot indít az Európai Parlament a most épp a Brexit Párt vezetőjeként ismert Nigel Farage ellen, miután a politikus elfelejtette nyilvánosságra hozni, hogy több, mint félmillió fontnyi ajándékot kapott. A hírt a Parlament szóvivője Antonio Tajani jelentette be, egy öttagú bizottság fogja vizsgálni, az euroszkeptikus politikus megsértette-e a szabályokat, amikor elfogadta az ajándékokat – írja a Politico.

Múlt héten a Channel 4 News hozta nyilvánosságra, hogy Farage 450 ezer fontnyi, azaz úgy 170 millió forintnyi ajándékot kapott Arron Bankstől, aki történetesen pont a 2016-os brexitről szóló népszavazásban a kilépésre buzdító Leave.Brexit kampánycsoport társalapítója. 

Farage-nak többek közt sofőrje és állandó bérelt autója vos volt, de kapott egy bútorozott házat Chelsea-ben, illetve több amerikai utat is, természetesen költőpénzzel.

Az Ukip-et idő közben elhagyó Farage gazdagodásának külön pikantériát ad, hogy nem is olyan régen nyilvánosan panaszkodott arról, mennyire kevés pénze van. 

Arron Banks ellen jelenleg is nyomozás zajlik a brexitkampány miatt, mivel felmerült a gyanúja, hogy pénzügyi szabálytalanságokat követett el a távozáspártiak nem hivatalos kampányának finanszírozásakor, illetve többször is felmerült, hogy az üzletemberen keresztül az oroszok is beavatkoztak a népszavazásba. 

Hogy mekkora hatással volt a nem hivatalos kampány a népszavazás végkimenetlére, arról még filmet is forgattak Benedict Cumberbatch főszereplésével. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek