+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. január 26. szombat, 18:11
A belga interjúban mondta el, hogy a brit pártok egyelőre inkább a saját érdekeiket néznik az ország érdekei helyett, de ezeken túl kellene lépni.

Hosszú interjút adott a belga L’Echo et De Tijdnek az itthon Orbán Viktor egyik főellenségeként ismert, amúgy liberális belga politikus, aki az Európai Parlament képviselője a brexit-tárgyalásokon. Verhofstadt szerint jól látható igény alakult ki arra, hogy a brexittel kapcsolatban a brit képviselőt túllépjenek pártjaik hagyományos álláspontjain, és egy pártok közötti egyezségre van szükség:

 

„Theresa May megegyezésének teljes elutasítása azt mutatja, a briteg többsége szorosabb kapcsolatot szeretne Európával.”

 

Verhofstadt szerint az még mindig nem egyértelmű, le tudják-e küzdeni a britek a saját nézeteltéréseiket azért, hogy megelőzzék a hard brexitet, vagy akár az egész brexitet, de egyelőre úgy tűnik, az egyéni érdekeik fontosabban az ország érdekeinél. A képviselő kiemelte, hogy az EU kész szorosabb viszonyban maradni Nagy-Britanniával, de az EU-ban maradt állampolgárok nem fizethetik meg a britek döntését. 

 

A dolgok mostani állása szerint Nagy-Britannia megegyezés nélkül lép ki az EU-ból, ami több okból sem jó egyik félnek sem. Miután a miniszterelnök Theresa Maynek az elmúlt másfél évben csak egy olyan alkut sikerült összehoznia, amit rekorddal szavazott le a brit parlament, egyelőre elég valószínűtlennek tűnik, hogy két hónap alatt sikerült jobbat kitalálni. A helyzetet itt már elemeztük, ha pedig az egész brexit mocskosabb háttere is érdekel, ezt a filmet javasoljuk megtekintésre.

 

via Politico

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

Keményen beszólt Tóth
Bertalan a DK-ba igazoló polgármestereinek és a DK-nak is, kijelentve: senki nem tekintheti az MSZP-t a
saját lábtörlőjének!

A lengyel politikus a legmagasabb szintű kitüntetést kapta a Románia Csillagán belül, Tőkéstől a legalacsonyabbat vették korábban el.

Mikor lesz így kormánya Írországnak? Vagy inkább jöhetnek az előrehozott választások? Elmagyarázzuk!

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

Miután Kiss László és Szaniszló Sándor III. és XVIII. kerületi polgármesterek átléptek a DK-ba, Gyurcsányéknak nagyobb lesz a frakciója a közgyűlésben, mint az MSZP-é.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás