+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. január 26. szombat, 18:11
A belga interjúban mondta el, hogy a brit pártok egyelőre inkább a saját érdekeiket néznik az ország érdekei helyett, de ezeken túl kellene lépni.

Hosszú interjút adott a belga L’Echo et De Tijdnek az itthon Orbán Viktor egyik főellenségeként ismert, amúgy liberális belga politikus, aki az Európai Parlament képviselője a brexit-tárgyalásokon. Verhofstadt szerint jól látható igény alakult ki arra, hogy a brexittel kapcsolatban a brit képviselőt túllépjenek pártjaik hagyományos álláspontjain, és egy pártok közötti egyezségre van szükség:

 

„Theresa May megegyezésének teljes elutasítása azt mutatja, a briteg többsége szorosabb kapcsolatot szeretne Európával.”

 

Verhofstadt szerint az még mindig nem egyértelmű, le tudják-e küzdeni a britek a saját nézeteltéréseiket azért, hogy megelőzzék a hard brexitet, vagy akár az egész brexitet, de egyelőre úgy tűnik, az egyéni érdekeik fontosabban az ország érdekeinél. A képviselő kiemelte, hogy az EU kész szorosabb viszonyban maradni Nagy-Britanniával, de az EU-ban maradt állampolgárok nem fizethetik meg a britek döntését. 

 

A dolgok mostani állása szerint Nagy-Britannia megegyezés nélkül lép ki az EU-ból, ami több okból sem jó egyik félnek sem. Miután a miniszterelnök Theresa Maynek az elmúlt másfél évben csak egy olyan alkut sikerült összehoznia, amit rekorddal szavazott le a brit parlament, egyelőre elég valószínűtlennek tűnik, hogy két hónap alatt sikerült jobbat kitalálni. A helyzetet itt már elemeztük, ha pedig az egész brexit mocskosabb háttere is érdekel, ezt a filmet javasoljuk megtekintésre.

 

via Politico

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Habár a székely fővárosnak nevezett városban ma a magyarok már nincsenek többségben, a román szavazatok felaprózódása miatt Soós Zoltán nagyot tudott nyerni.

A független Nicușor Dan lett Bukarest főpolgármestere. Az exit poll eredmények szerint 47 százalékot szerzett, jelentősen megelőzve a 39 százalékot hozó szocdem Gabriela Fireat.

Azért az MSZP-s Csorbai Ferenc mögött felsorakozó ellenzéki pártok meglepően jól szerepeltek, Csorbai 40 százalékot hozott az egyik legjobboldalibb városban.

Hatalmas többség mondott nemet a kezdeményezésre, amely az EU-val kötött szerződések felmondását jelentette volna.

Egy borvidék, ami azt bizonyítja: megfelelő tudással, akaraterővel és szorgalommal semmi sem lehetetlen, még a legzordabb körülmények között sem.

Utazás, kiállítás, zene, egy jó hely Zuglóban, életvezetési tanácsok és pár tipp a konyhába: itt az Azonnali első őszi mindenajánlója!

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás