+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2018. november 16. péntek, 09:32
Robert Habeck gondoskodik arról, hogy a német nagykoalíció már csak nevében legyen nagy.

Miközben a kereszténydemokrata CDU azzal van elfoglalva, hogy megtalálja Angela Merkel utódját a pártelnöki székben, a németországi közvélemény-kutató intézetek azért továbbra is mérik, kivel szimpatizál a lakosság. Egy friss felmérés szerint a jobboldali CDU-nak már csak hajszálnyi előnye van a középre tolódó Zöldekkel szemben:

 

a konzervatív Merkel-pártot a németek 26 százaléka választaná, ha most vasárnap kellene szavazni menni, a Zöldeket pedig 23 százalék.

 

A harmadik helyért ketten is versenyeznek: 14 százalékon áll mind a szociáldemokrata SPD, mind a szélsőjobboldali, bevándorlásellenes AfD. A baloldali populista Die Linke 9 százalékot, a polgári-liberális FDP 8 százalékot kapna.

 

A pár hete az Azonnalinak is interjút adó Robert Habeck (képünkön), a német Zöldek társelnöke nemrég a ZDF köztelevízió viccműsorában, a Heute Show-ban úgy magyarázta a Zöldek sikerét, hogy pártja nem tolódik se jobbra, se középre, egyszerűen jobban, érthetőbben, más hangsúlyokkal, kevesebb elitizmussal és tudálékossággal magyarázzák el az embereknek, hogy radikális válaszra van szükség korunk égető problémáira. A műsorvezető kérdésére, miszerint nem köszönhető-e a Zöldek sikere a szociáldemokraták lejtmenetének, Habeck azt mondta, valóban profitálnak belőle. Majd hozzátette:

 

ő leginkább részvétet érez az SPD felé, és a politikában ez az egyik legrosszabb dolog, amit egy párt a versenytársától hallhat.

 

FOTÓ: Robert Habeck / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha hihetünk az exit polloknak, a 2019-es EP-választás első csatáját a mainstream erői nyerték a szélsőjobbal szemben.

Természetesen a kiesések számára gondolok: 2010 óta harmadszorra kényszerül másodosztályba a focicsapat.

Migránsozás és sorosozás helyett kivételesen a fenntartható fejlődésért aggódnak a még néppárti kereszténydemokraták.

Állítólag az úzvölgyi katonatemető miatt rágott be az RMDSZ, de amúgy is kínos lehet nekik a kampányfinisben a PSD.

Farkas Flóriánék attól tartanak, beilleszkedni képtelen, idegen kultúrájú milliók fenntartására kellene költeni az állami pénzt.

A hét kérdése

Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei!

Azért ide elnéznénk

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

A Tanácstalan Köztársaság friss eseményének témája, hogy hogyan építették le itthon a környezetvédelmet.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

A MoMe hallgatói értelmezik újra a stílust mindenféle formában a plakáttól a webdesignig. Május 31-től.

A Piacok Napján, az Erzsébet tér, egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án vasárnap.

Ezt is szerettétek

Hallottad, hogy lesz már megint valami választás, de azt már nem tudod, hogy pontosan miről meg minek meg mikor?

Vajon csak az etnikai alapú szavazást tudják elképzelni a székelyek? Az Azonnali Székelyföldön járt, és megkérdezte a járókelőket.

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Strache politikai pályájának ugyan vége, de ez nem jelenti azt, hogy a zeneit is fel kell adja. Mutatjuk a legjobb számait!

Twitter megosztás Google+ megosztás