+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin & Bakó Bea & Rosta Gergely & Szarvas Koppány Bendegúz & Techet Péter & Tóth Csaba Tibor
2017. szeptember 24. vasárnap, 17:11
Hány százalékkal előzi a szociáldemokratákat Angela Merkel pártja? Ki lesz a harmadik? Mennyire lesz erős a jobboldali populista AfD? Nyer egyéni körzetet a szélsőjobb? Az Azonnali percről percre követi a németországi választás estéjét.

 

Csak eljött végre a nagy nap, amit úgy vártunk! Az Azonnalin Bukovics Martin, Bakó Bea, Rosta Gergely, Tóth Csaba Tibor és Szarvas Koppány Bendegúz követik figyelemmel a német választás estéjét. Berlinből, az egyes pártok választási partijáról Techet Péter jelentkezik.

 

Cikkünk folyamatosan frissül, nyomkodják gyakran az F5-öt!

 

+++

 

összesen: 116 db | 20 db/oldal

1 2 3 4 5 6

Bukovics Martin

Danke & tschüß!
2017. szeptember 25. 00:50

Mi történt ma este? A CDU/CSU nagy veszteségekkel bár, de nyert, a szocdemek hasonlóan nagyot bukva másodikak lettek, még éppen 20 százalék fölött. A harmadik erő a keletnémet tartományokban igencsak magabiztosan szereplő AfD lett, a negyedik a parlamentbe a 2013-as kiesés után most visszajutó polgári-liberális FDP, az ötödik helyért pedig fej-fej mellett küzdenek a Zöldek és a baloldali populista Linkspartei.

A jelenlegi CDU/CSU-SPD nagykoalíció folytatása esélytelen, Martin Schulz és szocdemei mindenképpen ellenzékben akarnak politizálni. A következő Merkel-kormányt a kereszténydemokratákon túl nagy valószínűséggel a Zöldek és a liberálisok alkotják majd.

Köszönjük, hogy velünk tartottak, jó éjszakát.

Bukovics Martin

A Linke beelőzte a Zöldeket
2017. szeptember 25. 00:38

Legalábbis az ARD egy ideje ezt közli velünk.

 

Bukovics Martin

Bajorország továbbra is a CSU-é
2017. szeptember 25. 00:32

Az egy dolog, hogy 10,5 százalékpontot zuhant a bajor állampárt támogatottsága a 2013-as adatokhoz képest. Eközben ugyanis még mindig övé Bajorország: mind a 46 egyéni választókörzetben nyerni tudott a Horst Seehofer vezette erő.

 

Bukovics Martin

A viccpárt ígéri: levadásszák az AfD-t
2017. szeptember 25. 00:24

Miután az AfD-s listavezető, Alexander Gauland bejelentette, hogy parlamenti munkájukat Angela Merkel levadászásának szentelik, a német viccpárt világgá kürtölte: legnagyobb parlamenten kívüli ellenzéki pártként ők Alexander Gaulandot vadásszák le.

Bukovics Martin

Három egyéni körzetet nyert eddig az AfD
2017. szeptember 25. 00:17

A cseh-lengyel-német hármashatár mellett található Frauke Petry által elvitt Sächsische Schweiz két szomszédos körzete, Görlitz és Bautzen is a szélsőjobboldali párté.

Tóth Csaba Tibor

Kedvesen emlékeztetik a történelemre Németországot.

 

Bakó Bea

Zöld interjúalanyunk bukta Heidelberget
2017. szeptember 24. 23:54

Nem véletlenül jött személyesen kampányolni Heidelbergbe Angela Merkel. A CDU-s Karl Lamers nyerte egyéniben a körzetet, második az SPD-s Lothar Binding. Az Azonnalinak nyilatkozó Franziska Brantner, a Zöldek jelöltje 16 százalékkal csak a harmadik lett a délnyugati egyetemi városban, így egyéniben nem jut mandátumhoz.

 

 

 

Techet Péter

Kitörnek az AfD-sek
2017. szeptember 24. 23:49

A párt vezetői megelégelték, hogy beszorultak az Alexanderplatzra, így megkísérelnek a média kíséretében kitörni a helyszínről. A balos tüntetők azt kiáltják a politikusok és a rendőrök felé, hogy deutsche Polizisten schützen die Faschisten, vagyis hogy a fasisztákat védik a német rendőrök. Megpróbáltam bejutni a választási rendezvényre, ezúttal egy rendőr nem engedett be, tenyleg védik. Nem fogadja el az újságíró-igazolványomat.

 

Bukovics Martin

A legendás focicsapatáról is híres baloldali hamburgi városrészt magába foglaló választókörzetben a Linkspartei nyert majd' 13 százalékot erősödve (33,8%), a Zöldek a másodikok (21,8%), a szociáldemokraták majd' 10 százalékot gyengülve a harmadikak (15,9%). A CDU 10,4%-ot kapott. A viccpárt, a Die Partei 6,4%-ot. Öt százalék alatt szerepelt a polgári-liberális FDP (4,6%), az AfD (4,5%) és a neonáci NDP (0,1%) is.

Bakó Bea

A saját pártja listavezetőivel is kritikus Frauke Petry 37 százalékkal megnyerte szászországi egyéni körzetét: csaknem 9 százalékot vert a CDU-s jelöltre.

Bukovics Martin

Egyelőre semmi hír az Azonnali politikus-interjúalanyainak egyéni választókörzetben való szerepléséről.

 

Szarvas Koppány Bendegúz

Egy szövetségi választás sem lehet mentség a németeknek arra, hogy holnap ne folytassák a termelést, úgyhogy a választási műsorok már rég véget értek. Gondolom, a rendes német bürgerek már fekszenek be az ágyaikba, hiszen hétfőn várja őket az autógyár. Annyira kis tüchtig polgárok, hogy szinte már viszolyogtató.

így hát ennek jegyében én is elköszönök, remélem, sikerült a laikusokat szórakoztatnom valamelyest, holnap folytathatjuk a jólesően ismerős magyarországi sárdobálást. Ez után a sterilitás után szinte már vágyom rá. Búcsúzóul megosztom az én eredményeimet egy "kire kéne szavaznod" kvíz alapján, ahogy az egész német választás, ez sem tartogatott súlyos meglepetéseket. Gute Nacht!

 

Eddig 155 egyéni körzet eredményeit számolták össze a 199-ből. Nem mutat olyan nagy eltérést a CDU és az SPD, az AfD egyelőre a becsültnél valamivel rosszabbul muzsikál.

 

Rosta Gergely

És már javították is
2017. szeptember 24. 23:15

Egy pillanatra visszanéztem, és látom, már javították is a jobboldali populista pártok pozíciójára vonatkozó térképet a Wikipedián. Egy szürke folttal kevesebb Európa térképén.

Tóth Csaba Tibor

Megy az örömtwittelés! Marine Le Pen a jobbján, az AfD-s Frauke Petry a holland széljobbos pártvezér balján.

 

Megnyerte hamburgi körzetét a török származású, szocdem Aydan Özoguz, aki azzal keltett felzúdulást a kampány során, hogy azt írta egy cikkben: a nyelven kívül nincs olyan, hogy egységes német kultúra, hanem regionális kultúrák vannak. Az AfD-s Alexander Gauland erre úgy reagált, hogy Anatóliában kellene Özoguzttól megszabadulni, amivel persze még nagyobb botrányt kerekített. Özoguz ennek ellenére megnyerte hamburgi egyéni körzetét: csaknem öt százalékkal előzte be a CDU jelöltjét.

Bukovics Martin

Hamburg szociáldemokrata főpolgármestere rendesen végigturnézza ma este a német tévéket. Szakért, nem mond nagyokat, nem akar kitűnni. Csak simán jelen van. Fogadási ajánlatokat e-mailben várok.

összesen: 116 db | 20 db/oldal

1 2 3 4 5 6
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

De Szlovákiában a Pfizer-BioNTech vakcinája is csak egy kicsit elfogadottabb az orosz vakcinánál egy felmérés szerint, amiből az is kiderül: félmillió ember kizárólag Szputnyik-vakcivával oltatná be magát.

A fideszes EP-képviselők kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, de merre tovább, és hogyan hat majd a szakítás a Fidesz német gazdasági körökkel és Angela Merkellel ápolt jó kapcsolatára?

Amíg a magyar közbeszédet a parizer uralja, tőlünk délre szerencsére még tudják, mik a fontos dolgok az életben.

Kiszámíthatóságot teremtett a kormány lakásprogramja, így legfeljebb kicsit elhalaszthatják az ingatlanvásárlást az emberek, de ennél nagyobb hatása nem lesz a piacra a harmadik hullám.

Az UNICEF nőnapon közzétett jelentése szerint a pandémia a gyermekkori házasságok visszaszorítása terén elért évtizedes erőfeszítést teheti gyakorlatilag semmissé.

A volt SZDSZ-es politikus interjújában arról beszélt, az ellenzéknek a kis pártokat is beépítve nemzeti szövetséget alkotva kéne szabadságharcba indulnia a Fidesz ellen.

Vasárnap ismeretette részletesebb előválasztási programját a párt. Négyhetes munkahét, új választási rendszer, bérlakásprogram. A részletekért olvasd el a cikkünk!

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Twitter megosztás Google+ megosztás