+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin & Bakó Bea & Rosta Gergely & Szarvas Koppány Bendegúz & Techet Péter & Tóth Csaba Tibor
2017. szeptember 24. vasárnap, 17:11
Hány százalékkal előzi a szociáldemokratákat Angela Merkel pártja? Ki lesz a harmadik? Mennyire lesz erős a jobboldali populista AfD? Nyer egyéni körzetet a szélsőjobb? Az Azonnali percről percre követi a németországi választás estéjét.

 

Csak eljött végre a nagy nap, amit úgy vártunk! Az Azonnalin Bukovics Martin, Bakó Bea, Rosta Gergely, Tóth Csaba Tibor és Szarvas Koppány Bendegúz követik figyelemmel a német választás estéjét. Berlinből, az egyes pártok választási partijáról Techet Péter jelentkezik.

 

Cikkünk folyamatosan frissül, nyomkodják gyakran az F5-öt!

 

+++

 

összesen: 116 db | 20 db/oldal

1 2 3 4 5 6

Bukovics Martin

Danke & tschüß!
2017. szeptember 25. 00:50

Mi történt ma este? A CDU/CSU nagy veszteségekkel bár, de nyert, a szocdemek hasonlóan nagyot bukva másodikak lettek, még éppen 20 százalék fölött. A harmadik erő a keletnémet tartományokban igencsak magabiztosan szereplő AfD lett, a negyedik a parlamentbe a 2013-as kiesés után most visszajutó polgári-liberális FDP, az ötödik helyért pedig fej-fej mellett küzdenek a Zöldek és a baloldali populista Linkspartei.

A jelenlegi CDU/CSU-SPD nagykoalíció folytatása esélytelen, Martin Schulz és szocdemei mindenképpen ellenzékben akarnak politizálni. A következő Merkel-kormányt a kereszténydemokratákon túl nagy valószínűséggel a Zöldek és a liberálisok alkotják majd.

Köszönjük, hogy velünk tartottak, jó éjszakát.

Bukovics Martin

A Linke beelőzte a Zöldeket
2017. szeptember 25. 00:38

Legalábbis az ARD egy ideje ezt közli velünk.

 

Bukovics Martin

Bajorország továbbra is a CSU-é
2017. szeptember 25. 00:32

Az egy dolog, hogy 10,5 százalékpontot zuhant a bajor állampárt támogatottsága a 2013-as adatokhoz képest. Eközben ugyanis még mindig övé Bajorország: mind a 46 egyéni választókörzetben nyerni tudott a Horst Seehofer vezette erő.

 

Bukovics Martin

A viccpárt ígéri: levadásszák az AfD-t
2017. szeptember 25. 00:24

Miután az AfD-s listavezető, Alexander Gauland bejelentette, hogy parlamenti munkájukat Angela Merkel levadászásának szentelik, a német viccpárt világgá kürtölte: legnagyobb parlamenten kívüli ellenzéki pártként ők Alexander Gaulandot vadásszák le.

Bukovics Martin

Három egyéni körzetet nyert eddig az AfD
2017. szeptember 25. 00:17

A cseh-lengyel-német hármashatár mellett található Frauke Petry által elvitt Sächsische Schweiz két szomszédos körzete, Görlitz és Bautzen is a szélsőjobboldali párté.

Tóth Csaba Tibor

Kedvesen emlékeztetik a történelemre Németországot.

 

Bakó Bea

Zöld interjúalanyunk bukta Heidelberget
2017. szeptember 24. 23:54

Nem véletlenül jött személyesen kampányolni Heidelbergbe Angela Merkel. A CDU-s Karl Lamers nyerte egyéniben a körzetet, második az SPD-s Lothar Binding. Az Azonnalinak nyilatkozó Franziska Brantner, a Zöldek jelöltje 16 százalékkal csak a harmadik lett a délnyugati egyetemi városban, így egyéniben nem jut mandátumhoz.

 

 

 

Techet Péter

Kitörnek az AfD-sek
2017. szeptember 24. 23:49

A párt vezetői megelégelték, hogy beszorultak az Alexanderplatzra, így megkísérelnek a média kíséretében kitörni a helyszínről. A balos tüntetők azt kiáltják a politikusok és a rendőrök felé, hogy deutsche Polizisten schützen die Faschisten, vagyis hogy a fasisztákat védik a német rendőrök. Megpróbáltam bejutni a választási rendezvényre, ezúttal egy rendőr nem engedett be, tenyleg védik. Nem fogadja el az újságíró-igazolványomat.

 

Bukovics Martin

A legendás focicsapatáról is híres baloldali hamburgi városrészt magába foglaló választókörzetben a Linkspartei nyert majd' 13 százalékot erősödve (33,8%), a Zöldek a másodikok (21,8%), a szociáldemokraták majd' 10 százalékot gyengülve a harmadikak (15,9%). A CDU 10,4%-ot kapott. A viccpárt, a Die Partei 6,4%-ot. Öt százalék alatt szerepelt a polgári-liberális FDP (4,6%), az AfD (4,5%) és a neonáci NDP (0,1%) is.

Bakó Bea

A saját pártja listavezetőivel is kritikus Frauke Petry 37 százalékkal megnyerte szászországi egyéni körzetét: csaknem 9 százalékot vert a CDU-s jelöltre.

Bukovics Martin

Egyelőre semmi hír az Azonnali politikus-interjúalanyainak egyéni választókörzetben való szerepléséről.

 

Szarvas Koppány Bendegúz

Egy szövetségi választás sem lehet mentség a németeknek arra, hogy holnap ne folytassák a termelést, úgyhogy a választási műsorok már rég véget értek. Gondolom, a rendes német bürgerek már fekszenek be az ágyaikba, hiszen hétfőn várja őket az autógyár. Annyira kis tüchtig polgárok, hogy szinte már viszolyogtató.

így hát ennek jegyében én is elköszönök, remélem, sikerült a laikusokat szórakoztatnom valamelyest, holnap folytathatjuk a jólesően ismerős magyarországi sárdobálást. Ez után a sterilitás után szinte már vágyom rá. Búcsúzóul megosztom az én eredményeimet egy "kire kéne szavaznod" kvíz alapján, ahogy az egész német választás, ez sem tartogatott súlyos meglepetéseket. Gute Nacht!

 

Eddig 155 egyéni körzet eredményeit számolták össze a 199-ből. Nem mutat olyan nagy eltérést a CDU és az SPD, az AfD egyelőre a becsültnél valamivel rosszabbul muzsikál.

 

Rosta Gergely

És már javították is
2017. szeptember 24. 23:15

Egy pillanatra visszanéztem, és látom, már javították is a jobboldali populista pártok pozíciójára vonatkozó térképet a Wikipedián. Egy szürke folttal kevesebb Európa térképén.

Tóth Csaba Tibor

Megy az örömtwittelés! Marine Le Pen a jobbján, az AfD-s Frauke Petry a holland széljobbos pártvezér balján.

 

Megnyerte hamburgi körzetét a török származású, szocdem Aydan Özoguz, aki azzal keltett felzúdulást a kampány során, hogy azt írta egy cikkben: a nyelven kívül nincs olyan, hogy egységes német kultúra, hanem regionális kultúrák vannak. Az AfD-s Alexander Gauland erre úgy reagált, hogy Anatóliában kellene Özoguzttól megszabadulni, amivel persze még nagyobb botrányt kerekített. Özoguz ennek ellenére megnyerte hamburgi egyéni körzetét: csaknem öt százalékkal előzte be a CDU jelöltjét.

Bukovics Martin

Hamburg szociáldemokrata főpolgármestere rendesen végigturnézza ma este a német tévéket. Szakért, nem mond nagyokat, nem akar kitűnni. Csak simán jelen van. Fogadási ajánlatokat e-mailben várok.

összesen: 116 db | 20 db/oldal

1 2 3 4 5 6
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Zöldek kritizálják, hogy orvosi bizonyítvány kell a nemváltáshoz, az AfD szerint a neméről nem dönthet az ember.

Meddig tűrik el a Fideszt az Európai Néppártban? Mi a közös a lengyel kormánypártban és a Fideszben? Az Azonnali megmutatja a válaszokat ezekre, lengyel nézőpontból.

Csak 21 éves kortól lehetne piát vásárolni a világ egyik legiszákosabb országában!

Debrecent és Győrt ütötte ki a döntőben Veszprém, ami a balatoni régióval közösen pályázott a címre. A brexit miatt Veszprém lesz az egyedüli kulturális főváros 2023-ban.

Télen Csehországban is dermesztőek tudnak lenni az éjszakák: a civil kezdeményezés megalkotói ezen enyhítenének a hajléktalanok számára.

A hét kérdése

Parlamenti blokád, tüntetések, füstbomba, cetliszórás, himnusz, sorosozás: a pártok a rabszolgatörvény kapcsán kihozták egymásból a maximumot. Mire elég ez?

Azért ide elnéznénk

Ürüljön ki az IKEA, süllyedjen el a WestEnd! December 15.

Sorrentino két korábbi klasszikusa mellett premier előtt megnézheted a Berlusconi-filmet is. Dec.14-16.

December 17-én a főszerepben: Ady karácsonyi versei és Kosztolányi eddig nem
ismert szövegei.

Kömlődi Ferenc és Tamás Veronika vezet be a látszat-ellentétek világába december 19-én a Múzeum körúton!

A híres osztrák zeneszerző Holdbéli világ című vígoperáját hallhatják a nézők december 20-án a Festetics Palotában.

Ezt is szerettétek

A szélsőjobboldali befolyás azonban töretlen a párton belül.

A zöldpolitikus Karácsony Gergely miért épp az olcsóbb autózásért tüntetők mellett állt ki a sárga mellénnyel?

Nem az a kérdés, hogy jöjjön-e a vasút privatizációja, hanem az, hogy mikor.

Twitter megosztás Google+ megosztás