+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2017. július 25. kedd, 10:32
Burkoltan bejelentkezett az Azonnalinál a budapesti regionalista pártról szóló felvetésünket követően Fodor Gábor pártja. A Liberálisok szerint Budapestet a meglévő pártoknak kellene jobban képviselni, de ez ma leginkább a liberálisokra hárul. Regionalisták ők sem akarnak lenni.

 

A Momentum, az LMP, az Együtt és az MKKP után befutottak a Magyar Liberális Párt válaszai is az Azonnalihoz. Bár regionalista párt nem akarnak lenni, a budapesti szavazatokért szívesen lehajolnának:

 

„Magyarországon a regionális pártoknak nincs számottevő hagyománya, nem így szavaznak az emberek. Ez csak tovább növelné a megosztottságot.

 

Budapestet a meglévő pártoknak kellene jobban képviselni, de ez leginkább a liberálisokra hárul.

 

A Magyar Liberális Párt programjának szerves részét képezi annak Budapestről szóló fejezete, de az országos és fővárosi programunk elválaszthatatlan egymástól, számos egymásra épülő elemet tartalmazva. Ellentétben a Fidesz mostani törekvésével, Liberálisok szerint Budapestet nem elválasztani kell, hanem sokkal mélyebben integrálni a környező régióval és ezzel együtt az ország többi részével.”

 

Szász Eszter, a párt sajtófőnöke felhívta a figyelmünket arra is, hogy a 2014-es önkormányzati választáson új pártként a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje a szavazatok 2,1%-át szerezte meg, és ezzel az ellenzéki pártok között a negyedik legjobb eredményt érte el. „Mivel a budapestiek az elmúlt hét év kormányzásának egyik legfőbb kárvallottjai, természetesen szeretnénk az ő érdekeiket hangsúlyosabban képviselni” – tette hozzá.

 

+++

 

ELŐZMÉNYEK

Hogyhogy nincs még budapesti regionalista párt?

Senki sem akar budapesti párttá alakulni

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A belügyekért felelős biztos, Ylva Johansson akcióterve a szíriai és iráni orvos bevándorlók képesítésének gyorsabb elismerését akarja elérni.

Ez a’ Tsúfos Tükör, mely a’ jó-kedvnek istápja, ’s kímélet nélkül való ostora mind a’ kevély hatalmasságoknak, ’s meg-általkodott rosszaknak, mellyek e’ Hazát ’s a’ Világot fenyegetik.

Hogyam gyógyíthat meg egy pszichológus egy sárkányt? Mit lépjünk, ha az erdei boszorkány fura dologra kér minket? Minden kiderül Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2020 című válogatásból.

Ingyen netet most nem adnak, inkább a digitális oktatáshoz és a gazdaság újraindításához kapcsolódó oldalakat teszik szabadon elérhetővé.

A Vaslady tizenöt évig vezette a brit Konzervatív Pártot, és tizenegy évig a szigetország első női miniszterelnöke volt.
De miért is mondott le
1990. november 22-én?

Hétvégén mérsékelt érdeklődés mellett zajlott Szlovákiában a tömeges tesztelés harmadik fordulója. A kormánykoalíción belüli feszültségekből két újabb válságkezelési terv is született.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

A Külügyi és Külgazdasági Intézet november 26-i online kerekasztal-beszélgetése.

Ezt is szerettétek

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás