Újabb multi vonul ki Oroszországból

2022.07.18. 18:15

Hatezer munkahely fog megszűnni.

Újabb multi vonul ki Oroszországból

A H&M felszámolási folyamatot indít és bezárja minden oroszországi üzletét – jelentette be hétfőn egy közleményben a cég.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel lehetetlen folytatni az üzletet – mondta a H&M vezérigazgatója, Helena Helmersson, bár konkrétumokat nem közölt azzal kapcsolatban, hogy miért hozták meg a döntést. A svéd cég március 2-a óta szüneteltette az oroszországi működését, mondván, hogy mélyen aggasztják a tulajdonosokat a tragikus ukrajnai fejlemények.

A kiskereskedelmi vállalatnak mintegy 6000 alkalmazottja és 170 üzlete van - mondta el a cég szóvivője az AFP-nek. Az üzletek az elkövetkezendő hetekben újra kinyitnak végkiárusítás miatt – közölte a vállalat.

A teljes leépítési folyamat várhatóan 189 millió euróba, azaz 2 milliárd svéd koronába kerül a H&M-nek – áll a közleményben.

A spanyol Inditex, a H&M riválisa (és olyan márkák tulajdonosa, mint a Zara vagy a Bershka) még kivár: a háború kezdete óta ők is szüneteltetik az oroszországi működést, de egyelőre nem jelezték, hogy elhagynák az országot, ahol mintegy 500 üzletet üzemeltetnek.

NYITÓKÉP: Unsplash

Papp Éva Orsolya
Papp Éva Orsolya Az Azonnali.hu munkatársa

A szerző az Azonnali munkatársa.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek