Videó: az oroszok saját hátrahagyott légvédelmüket bombázzák a Kígyó szigeten

Szerző: Kósa András
2022.07.02. 14:54

Igaz, a találati pontosság hagy maga után némi kivetnivalót – derül ki egy éjszakai videóból.

Videó: az oroszok saját hátrahagyott légvédelmüket bombázzák a Kígyó szigeten

A Kígyó szigetet még a háború elején foglalta el az orosz hadsereg, a Fekete-tenger nyugati medencéjében fekvő, Odesszához közeli kis földdarab stratégiai jelentőségét az adja, hogy ha az oroszok valóban el akarják foglalni a teljes tengerparti sávot Ukrajnától, akkor nyilván ki kell iktatni a szigeten található katonai bázist is és ellenőrizni azt.

Ehhez képest pénteken az oroszok elhagyták a szigetet. Csakhogy korábban jelentős légvédelmi technikát telepítettek a szigetre, konkrétan egy Pantsir nevű légvédelmi rendszert, amit a jelek szerint nem sikerült magukkal vinniük.

Így több egymástól független forrás szerint is SZU-30-as vadászgépekkel bombázták a megmaradt fegyvereket, hogy azokat az ukrán hadsereg ne tudja használni. Igaz, a jelek szerint nem minden bomba esik éppen oda, ahova kellene.

NYITÓKÉPWikimedia

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek