Egy új Meki forgatta fel a környéken lakó szombathelyiek életét

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.06.29. 16:27

Utcafórumon próbáltak megoldást találni az újonnan keletkezett problémákra.

Egy új Meki forgatta fel a környéken lakó szombathelyiek életét

Egy héttel ezelőtt megnyitott egy új McDonald’s étterem Szombathelyen, csakhogy nem mindenki szemében oszt aratatlan sikert, a környéken lakók igencsak elégedetlenek vele – írja laptársunk, az Ugytudjuk.hu.

A McDonald’s a Repülők útja és a Kéthly Anna utca közé ékelődött be, behajtani ugyan mindkét utca felől be lehet, de kihajtani már csak a Kéthly Anna utca felé.

Ez pedig a környéken élők szerint indokolatlanul vezeti keresztül az autósokat a mellékutcákon.

A lakók kedd délutánra össze is hívtak egy utcafórumot, melynek egyik fő témája az volt, hogy a közlekedési koncepciót miért így alakították ki és lehet-e ezen változtatni.

A McDonald’s képviselői szerint is ez egy rossz megoldás. Annak örülnének ők is, ha a vásárlók minél hamarabb tudnának távozni a parkolóból. Mint elmondták,

eredetileg ők is azt szerették volna, hogy a főútra hajtsanak vissza az autósok,

ám erre végül nem adott engedélyt a Közlekedési hatóság. Az engedélyeztetés ugyanis nem helyben, a szombathelyi önkormányzatnál ment végbe - mint azt sokan gondolták -, hanem a Kormányhivatal adta ki azt.

A lakók és a gyorsétterem abban egyeztek meg, hogy közösen írnak levelet a hatóságnak, hogy vizsgálja felül korábbi döntését és a kihajtást is engedje becsatlakozni a Repülők útjára.

Ötletként az is felmerült, hogy a kimenő forgalmat a szomszédos italnagyker parkolóján keresztül vezessék vissza, így kikerülnék azt, hogy a kis utcákon robogjanak végig az autósok.

A szomszédok arra is panaszkodtak, hogy hangos a McDrive hangszórója. A rendelés felvevését és visszaolvasását tisztán hallani a 60-70 méterre odébb lévő házakban is. Az étterem munkatársai ígéretet tettek, hogy megvizsgálják miként lehet ezen változtatni. Ahogy azon is, hogy a cégfelirat a Kéthly Anna utca házaiba adjon éjszakánként nappali világosságot.

Többször elhangzott, hogy az étterem békés együttélést szeretne a szomszédokkal. A polgárok azonban azt hangsúlyozták, hogy az eddigi nyugodt, külvárosi életüket fenekestül forgatta fel a McDonald’s. Sok esetben pedig nem is az étterem működésével van csak és kizárólag problémájuk, de főként a fiatal felnőttekből álló vendégek, parkolóban folytatott, éjszakába nyúló beszélgetés és a távozó autók zaja is bosszantó.

Elhangzott kérdésre az étterem üzemeltetője nem erősítette meg, hogy az új Meki hamarosan 0-24-es nyitvatartásra vált majd át.

A fórumon részt vett a körzet képviselője, Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!) és az önkormányzat irodavezetője, akik annyit tettek még hozzá, hogy hamarosan az egész Stromfeld-lakótelep közlekedési koncepcióját át fogják vizsgálni, szeptember környékén tárgyalhatja az illetékes Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság.

NYITÓKÉP: Ugytudjuk.hu

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek