A szerbek sem fukarkodnak az állami kitüntetésekkel, most Johnny Depp kapott egyet

Szerző: Aradi Péter
2022.02.15. 18:20

A dologhoz lehet, hogy annak is köze volt, hogy hamarosan választások lesznek az országban, márpedig egy híres emberrel haverkodni sosem rossz.

A szerbek sem fukarkodnak az állami kitüntetésekkel, most Johnny Depp kapott egyet

Az államiság napján, február 15-én a Szerb Köztársaság Arany Érdemrendjével tüntetik ki Johnnny Deppet.

Az amerikai színész azzal érdemelte ki a kitüntetést, hogy ő adja a hangját az első, teljes egészében Szerbiában gyártott animációs sorozatnak, ami néhány belevaló lunda és Otto, a rozmár kalandjait követi. A Puffins Impossible című sorozat a Puffins című sorozat spin-offja, és az Apple TV-n és az Amazon Prime Video-n lesz majd látható. A sorozat 250, egyenként 5 perces részből áll majd.

Az alkotásról azt érdemes tudni, hogy a helyi média szerint a sorozat kábé száz helyinek adott munkát Belgrádban, a szerbiai kulturális minisztérium pedig állítólag 206 millió dinárral, azaz 620 millió forinttal szórta meg.

A dolog valódi érdekessége pedig az, hogy hamarosan választásokat tartanak Szerbiában is, és Aleksandar Vučić, szerb elnöknek biztos nem jön rosszul, hogy rövid időn belül

másodszor is kezet rázhat Johnny Depp-pel.

Vučić és Depp már októberben is lelkesen udvaroltak egymásnak, amikor Depp Belgrádba utazott, hogy megünnepeljék, hogy elkészült a sorozat. A szerb elnök azért méltatta a színészt, mert sok projektjét imádják a fiatalok, és már akkor elárulta, hogy ezt a kitüntetést bizony neki fogja adni, ha eljön az idő.

Depp pedig már akkor hatalmas megtiszteltetésnek nevezte, hogy megkapja az Érdemrendet, és azt is hozzátette, hogy szintén megtiszteltetés lesz számára ismét Szerbiába érkezni. Mint mondta, addig is azon fog dolgozni, hogy

ezt a csodálatos országot népszerűsítse.

Most tehát eljött az idő, és Vučić biztos örül, hogy egy kézfogással, egy kis sztárerővel megtolhatja a kampányát. Ez legalább akkora dolog lehet, ha nem nagyobb, mint amikor Orbán Viktor Leslie Mandokival találkozik.

„Szerbia ma senkinek nem tartozik semmivel, csak saját magának és jövőjének” – osztotta meg a képet Vučić, amin a díjat átadja Deppnek.

NYITÓKÉP: Aleksandar Vučić / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek