Február közepén jön az online nemzeti konzultáció a nyitásról

Szerző: Vass Csaba
2021.02.04. 11:29

Egy lépésben, több lépésben, fokozatosan vagy teljesen legyen nyitás – erről konzultálhatunk majd online Orbán Viktor szerint.

Február közepén jön az online nemzeti konzultáció a nyitásról

Február közepén a magyar kormány online nemzeti konzultációt indít a nyitásról – jelentette be a hírt Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján.

„Úgy tervezzük, hogy február közepén indítunk konzultációt, most nincs annyi időnk, mint a nyáron volt. Tehát online, internetes módszerrel indítunk egy nemzeti konzultációt a nyitás kérdéseiről.

„Egy lépés, több lépés, fokozatos vagy teljes. Majd találkozni fognak az erre vonatkozó fölhívásokkal, most csak annyit szeretnék mondani önöknek, hogy ez a disputa, ez a konzultáció értelmes, mert van vakcina, van miről beszélni”

– mondta a miniszterelnök.

A legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy március elsejéig biztosan nem lesznek lazítások az eddig bevezetett korlátozások terén, viszont megemlítette, hogy a korlátozások lazításának kérdését február közepén felül fogják vizsgálni.

Orbán a vakcinák kapcsán a következő példát hozta:

„mindegy, hogy a macska fekete vagy fehér, csak fogja meg az egeret, ezért keleti és nyugati vakcinát is használunk”.

NYITÓKÉP: Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek