Leteszteltük, mennyire revizionisták a magyarok!

Van, aki a tengerpart miatt szeretné vissza Nagy-Magyarországot, és van, aki reméli, hogy az unokái ezt még meg is érhetik, a legtöbben azonban azt mondják: nem reális erről álmodozni. De mennyiben hibás Trianon a mai problémáinkért egy tízes skálán? Magyarokat kérdeztünk a határokon belül és azokon túl. Videó.

Múlt héten ért véget az Azonnali szomszédvitája, amelyben többek közt arról kérdeztük a szomszédos országok értelmiségijeit: kell-e szerintük tartani a magyar nacionalizmustól, revizionizmustól száz évvel Trianon után. Érdemes visszaolvasni a sorozat cikkeit

Most pedig videóban kérdeztük meg a magyarokat Magyarországon, Székelyföldön és a Felvidéken, hogy mennyiben hibás szerintük Trianon a magyarok mai problémáiért. Arra is kíváncsiak voltunk, milyen lenne szerintük most az élet, ha megmaradt volna Nagy-Magyarország, és szeretnék-e visszakapni az elcsatolt részeket.

Van, akinek nincs is más vágya, mint Nagy-Magyarországot visszakapni, más viszont azt mondja: a magyar politikusok nem is tudnának vezetni egy ekkora országot.

Többek szerint pedig inkább az európai egység vagy az autonómiák kialakítása felé kellene elmozdulni határrevíziók helyett. Találkoztunk olyannal is, akinek Trianonról a háttérhatalom jutott az eszébe, viszont volt, aki a nemzeti tragédiában is talált pozitív dolgokat. Hogy mi lehet ilyen, a videóból kiderül!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek