Strache egyik jelöltje leparancsolta a benzinkúton az emberekről a szájmaszkot

Szerző: Techet Péter
2020.08.16. 15:40

A szerb származású jelölt eközben trágár szidalmakkal illette Sebastian Kurzot. Végül visszalép a jelöltségtől, chemtrail-hívő társa viszont fent marad a Strache-listán.

Strache egyik jelöltje leparancsolta a benzinkúton az emberekről a szájmaszkot

Amint arról az Azonnali beszámolt: a Bécsben önállóan induló, egykori FPÖ-s pártelnök Heinz-Christian Strache listáján több összeesküvéselmélet-hívő szerepel. Helyet kapott a félig szerb származású Christina Kohl, aki a chemtrail mellett azzal tünt fel, hogy egy oltásellenes tüntetésen többek között Sebastian Kurz és Soros György távozását szorgalmazta.

De Serge Paukovics rendőrorvos személyében a chemtrail-hívők tábora még egy támogatóval rendelkezik a listán: Paulkovics főleg azzal magyarázza a chemtrail létezését, hogy gyakran változik az időjárás. Christina Kohl eddig légiutaskísérőként dolgozott, de sorosozó antiszemita megnyilvánulásai miatt az osztrák légitársaság megvált tőle.

Kohl azonban nem csak emiatt került a napokban a hírekbe. Előkerült egy olyan videó, amelyen ő és a Strache-párt másik képviselőjelöltje, Petar Knezević látható, amint még júniusban egy bécsi benzinkútban leparancsolják az emberekről a maszkot – az ugyanis Knezević szerint a szabadságot sértő „szájkosár“ –, majd Knezević láthatóan nem józanul (félig szerbül, félig németül) gyalázza Kurz kancellárt. Knezević és Kohl arról panaszkodnak a videóban, hogy a járványügyi korlátozások miatt a benzinkút vette át a klubok, a kocsmák helyét.

„Édesem, gyere le, van sör“ – szól ki Kohl Kurznak, Knezević pedig hozzáteszi: „kokain viszont nincs, de lehet rendelni, ugye, Kurz, neked úgyis jó a kapcsolatod a kokainnal“.

PETAR KNEZEVIĆ, A STRACHE-PÁRT EGYIK JELÖLTJE EGY BÉCSI BENZINKÚTON GYALÁZTA KURZ KANCELLÁRT ÉS HAZUGSÁGNAK NEVEZTE A KORONAVÍRUST. FOTÓ: RÉSZLET A VIDEÓBÓL / FPÖ FAILS

Knezević a videóban azt mondja: „a koronavírus egy hazugság, nincsenek halottak – hol vannak a halottak?“ (mögötte valaki beordítja: „nyaralnak“), majd felszólít mindenkit, hogy „vegyük le ezt a szájkosarat, nem vagyunk kutyák“. Knezević szerint Kurz egy „s**gfej“, és azt kérdezi: „na, hol van a százezer halott, akit ígértél?“ Kohl ekkor elkezdi ordítani: „le a szeméttel“ (mármint a maszkkal), majd miután többen is elkezdik levenni a maszkot, megállapítja:

„most, hogy ordítunk, mindenki leveszi a maszkot, kib*szott büszke vagyok magunkra“.

Knezević szerint „hordjon a Kurz szájkosarat, ő úgyis úgy néz ki, mint egy kutya“. Majd bejelenti: „kedves Kurz, többé nem hordjuk ezt a maszkot, vége, ennyi volt“. Szerinte „a koronavírus nem más, mint Kurz biznisze“.

Christina Kohl azt mondta a videóban: nem fogja eltűrni, hogy csak este 11-ig lehessen inni a születésnapján, és „szabadságharcosnak“ nevezi magukat. Majd németül és szerbül többeket is meghívtak egy tüntetésre a járvány miatti korlátozások ellen – egyben elbúcsúztak Kurztól: „amint a neved is mutatja (kurz rövidet jelent - a  szerk.), rövid ideig leszel csak a kancellár“.

CHRISTINA KOHL A STRACHE-PÁRT LISTABEMUTATÓJÁN HC STRACHE BALJÁN ÁLL. FOTÓ: HC / FB

Amikor a benzinkúton felhangzik egy szerb popdal, Kohl és Knezević azt ordibálják szerbül:

„táncoljunk kolót, mintha Belgrádban lennénk, pedig Bécsben vagyunk a benzinkúton“.

Amint az FPÖ, úgy a Strache-párt is jelentősen tud támaszkodni a Bécsben több, mint 200 ezres szerbségre. A Strache-listán Knezević és Kohl mellett két szerb rendőr, Katharina Kovačević és Zoran Kovačević is szerepel.

Petar Knezević azonban végül lekerült a listáról, a videó nyilvánosságra kerülése után maga lépett vissza, mondván: Kurzról trágár stílusban beszélt. Kohl mellett azonban kiállt a pártja: azaz a chemtrailes összeesküvéselmélet és a sorosozás nem számít problematikusnak a szemükben.

Eközben a kérdés, hogy egyáltalán HC Strache maga elindulhat-e választásokon – elvégre nem világos, hogy bécsi lakos-e –, még mindig nyitott. A választási bizottság augusztus végén fog döntést hozni. De bárhogy is dönt, az biztos, hogy az ügy akár az egész tartományi választás megismétléséhez is elvezethet, ugyanis ha Strache nem indulhat el, akkor a pártja, ha viszont elindulhat, akkor meg volt pártja, az FPÖ fogja megtámadni az eredményt.

NYITÓKÉP: Team Strache jelöltjeinek bemutatója / HC, FB

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek