Ugytudjuk.hu: még mindig nincs vádemelés Borkai zsarolásos ügyében

Szerző: Kósa András
2021.12.17. 16:20

„A döntés meghozatala folyamatban van” – írták társlapunk megkeresésére.

Ugytudjuk.hu: még mindig nincs vádemelés Borkai zsarolásos ügyében

A 2019-es őszi önkormányzati választások előtt került ki egy videófelvétel az internetre, amin Borkai Zsolt, Győr akkori fideszes polgármestere látható egy hajón, lányok társaságában. Egy szintén itt készült felvételen pedig az akkori politikus intim helyzetben látható.

A felvétel kikerülése után kezdett el nyomozni az ügyészség azok után az elkövetők után, akik a felvételt nyilvánosságra hozták, valamint egy szintén az ügyhöz kapcsolódó zsarolók után is. Mint társlapunk az Ugytudjuk.hu felidézte, a Borkai ügyet korábban egyben kezelte az ügyészség.

Győr korábbi fideszes polgármestere Borkai Zsolt és társai ugyanis már annak kiszivárgása előtt tudtak a yachtos orgiáról készült videofelvételről.

Egy társaság azzal zsarolta meg őket, hogy ha az akkori polgármester nem fizet nekik, akkor a felvételeket nyilvánosságra hozzák.

A politikus és köre egyébként eleget tett a zsarolásnak, fizettek.

Később került képbe az Ördög ügyvédje blog és annak szerzője, hatóság pedig idén auguszuban - az eredményesebb nyomozásra hivatkozva - kettéválasztotta a két ügyet. Az Ördög ügyvédje kapcsán aztán októberben jött is az ügyészségi tájékoztatás, hogy eljutottak a vádemelésig, míg a zsarolók ügyében kerek két év alatt eddig nem sikerült eljutnia az eljárásnak.

A kérdezett ügyben tájékoztatom, hogy vádemelés nem történt, az érdemi döntés meghozatala folyamatban van

– írta a Fővárosi Főügyészség arra a kérdésünkre, hogy hol tart a Borkai Zsolt és társai sérelmére elkövetett zsarolási ügy.

Ez számunkra azért furcsa, mivel Borkaiék pontosan tudhatják, hogy kik voltak a zsarolók, hiszen, mint azt fentebb is írtuk, ők maguk tettek eleget a zsarolásnak és adtak pénzt azért, hogy a yahtos videofelvételek ne kerüljenek nyilvánosságra.

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek