+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. október 19. szombat, 21:02
A KDNP-s Aradszki András szerint ha az új ellenzéki polgármester, Csőzik László bocsánatot kér, akkor bizonyítja jó szándékát.

Egy sajtótájékoztatón, a nyilvánosság előtt kellene bocsánatot kérnie Orbán Viktortól az új érdi polgármesternek, Csőzik Lászlónak, mert a kampány során „kocsmai stílusban gyalázta” a miniszterelnököt – ezt állítja Aradszki András, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, aki ezt azért „javasolja” a politikusnak, hogy együtt tudjanak működni a jövőben.

 

Aradszki ezt azt követően posztolta közösségi oldalára, hogy Csőzik még pénteken nyílt levelet intézett hozzá. Ebben az ellenzéki politikus kijelentette: nyitott és elkötelezett az irányba, hogy rendszeresen leüljenek Aradszkival, és megbeszéljék, merre tart Érd, mik is az önkormányzat aktuális tervei, elképzelései.

 

„Választóink sem téged, sem engem nem a politikai torzsalkodás, az árokásás és indulatkeltés politikájának kiteljesítése érdekében hatalmaztak fel munkavégzésre.

 

Mi mindketten közszolgák vagyunk, a szó legnemesebb értelmében. Sőt, mindketten érdi lakosok. És ez az egy számít, Képviselő úr ” – írta Csőzik.

 

Aradszki válaszában azt írta, tudja, hogy a nyílt levelek elsősorban a nyilvánosságnak szólnak, és csak utána a címzettnek, de számára Érd sorsa mindig is fontosabb volt, mint a személyes érzelmek, ezért nem tér ki az ajánlat elől. A KDNP-s politikus is egyetért abban, nyissanak új lapot Csőzikkel, ám szerinte az új polgármesternek bocsánatot kellene kérnie a miniszterelnöktől, és „így minden érdi szavazótól is, aki nem a baloldalra szavazott”.

 

„Ha ezt megteszed, azzal bizonyítod jó szándékodat, ami már alapja lehet jövőbeni együttműködésünknek.”

 

Aradszki arra is kitért, a volt kormánypárti polgármesterrel, T. Mészáros Andrással közösen kezdték építeni Érdet, miközben szerinte a helyi ellenzék, és köztük Csőzik ezt a törekvést a gyakorlatban soha nem támogatta. „Itt az idő, hogy tévedésed beismerésével lehetővé tedd a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést.”

 

Aradszkinál az verhette ki a biztosítékot, amire egy a Facebook-posztja mellé feltöltött képpel is utalt: nevezetesen mikor Csőzikék meghekkeltek egy érdi, Fidesz-KDNP-t támogató lapot.

 

Ugyanis mikor még nyáron az Érd Most szerette volna megtudni, kik lesznek majd Csőzik csapatában a képviselőjelöltek, akkor egy fiktív névsort küldtek nekik válaszul azért, hogy a nevek első betűi kiadják az „O1G” üzenetet.

 

Érden egyébként nagy arányú összellenzéki győzelem született. Nemcsak, hogy 49,8 százalékkal Csőzik lett a polgármester, míg riválisa csak 40,6 százalékot kapott, de a képviselői testületben is ellenzéki többség lett.

 

FOTÓ: Aradszki András / Facebook, Csőzik László / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

Az új bevándorlási szabályok első részletei alapján egy egész magyar iparág fog megszűnni, a britek pontrendszert találtak ki ahhoz, kit engednek be magukhoz dolgozni.

Milanović elnöki beszédében az egységet hangsúlyozta, bár korábban Horvátország minden szomszédjával sikeresen összeveszett. Milyen elnök lesz?

Már nem arról beszél a magyar kormányfő, hogy milyen közel volt a Fidesz az EPP-ből való kilépéshez, inkább egy nagyszabású belső vitát kezdeményezne a jobbközép pártok európai családjában.

Írtak is egy nyílt levelet arról, hogy mennyire veszélyes a Fidesz-közeli háttéremberek szlovéniai médiaterjeszkedése, valamint Orbán legnagyobb szlovén szövetségesének hatalomra kerülése.

Itthon gyakorlatilag három budai kerületbe húzódott vissza a felső középosztály, a lengyel és a cseh fővárosban sokkal kevertebbek az egyes negyedek. Térképek!

A kérdést úgy is feltehetnénk: Gyurcsány vagy Orbán? Neked hány pont jön össze?

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Február 20-án Szántó Rita filozófus tart előadást az Aurórában, hogyan is használható ma az ókori sztoikus filozófia.

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Történelmi diarómák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás