+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. október 19. szombat, 21:02
A KDNP-s Aradszki András szerint ha az új ellenzéki polgármester, Csőzik László bocsánatot kér, akkor bizonyítja jó szándékát.

Egy sajtótájékoztatón, a nyilvánosság előtt kellene bocsánatot kérnie Orbán Viktortól az új érdi polgármesternek, Csőzik Lászlónak, mert a kampány során „kocsmai stílusban gyalázta” a miniszterelnököt – ezt állítja Aradszki András, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, aki ezt azért „javasolja” a politikusnak, hogy együtt tudjanak működni a jövőben.

 

Aradszki ezt azt követően posztolta közösségi oldalára, hogy Csőzik még pénteken nyílt levelet intézett hozzá. Ebben az ellenzéki politikus kijelentette: nyitott és elkötelezett az irányba, hogy rendszeresen leüljenek Aradszkival, és megbeszéljék, merre tart Érd, mik is az önkormányzat aktuális tervei, elképzelései.

 

„Választóink sem téged, sem engem nem a politikai torzsalkodás, az árokásás és indulatkeltés politikájának kiteljesítése érdekében hatalmaztak fel munkavégzésre.

 

Mi mindketten közszolgák vagyunk, a szó legnemesebb értelmében. Sőt, mindketten érdi lakosok. És ez az egy számít, Képviselő úr ” – írta Csőzik.

 

Aradszki válaszában azt írta, tudja, hogy a nyílt levelek elsősorban a nyilvánosságnak szólnak, és csak utána a címzettnek, de számára Érd sorsa mindig is fontosabb volt, mint a személyes érzelmek, ezért nem tér ki az ajánlat elől. A KDNP-s politikus is egyetért abban, nyissanak új lapot Csőzikkel, ám szerinte az új polgármesternek bocsánatot kellene kérnie a miniszterelnöktől, és „így minden érdi szavazótól is, aki nem a baloldalra szavazott”.

 

„Ha ezt megteszed, azzal bizonyítod jó szándékodat, ami már alapja lehet jövőbeni együttműködésünknek.”

 

Aradszki arra is kitért, a volt kormánypárti polgármesterrel, T. Mészáros Andrással közösen kezdték építeni Érdet, miközben szerinte a helyi ellenzék, és köztük Csőzik ezt a törekvést a gyakorlatban soha nem támogatta. „Itt az idő, hogy tévedésed beismerésével lehetővé tedd a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést.”

 

Aradszkinál az verhette ki a biztosítékot, amire egy a Facebook-posztja mellé feltöltött képpel is utalt: nevezetesen mikor Csőzikék meghekkeltek egy érdi, Fidesz-KDNP-t támogató lapot.

 

Ugyanis mikor még nyáron az Érd Most szerette volna megtudni, kik lesznek majd Csőzik csapatában a képviselőjelöltek, akkor egy fiktív névsort küldtek nekik válaszul azért, hogy a nevek első betűi kiadják az „O1G” üzenetet.

 

Érden egyébként nagy arányú összellenzéki győzelem született. Nemcsak, hogy 49,8 százalékkal Csőzik lett a polgármester, míg riválisa csak 40,6 százalékot kapott, de a képviselői testületben is ellenzéki többség lett.

 

FOTÓ: Aradszki András / Facebook, Csőzik László / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fideszes nincs a jelöltek között, a párt néppártbeli tagsága ugyanis még mindig revízió alatt van. De KDNP-s, felvidéki hidas és MKP-s vagy épp erdélyi RMDSZ-es politikus sem jelöltette magát pozíciókra.

A Hosszúlépés mozgalom kezdeményezése célba ért, a II. kerület már bevállalt egy női szobrot. Kerpel-Fronius Gábor azt ígéri, az új köztéri szobrokkal vége a tíz éve tartó vizuális környezetszennyezésnek.

A terhes nőre harmincöt esetet sikerült rábizonyítani, de valószínűleg több követőjéről is nagyon sok pénzt gombolt le.

Újabb óriási tüntetésen követelték Prágában az összeférhetetlenséggel vádolt miniszterelnök lemondását.

Az Azonnali megkérdezte a leköszönő elnök Nagy Károlytól, mit szól az eredményhez, és nem csalódott-e miatta.

Minden rettegés ellenére elképesztően jó stadion lett Magyarország új nemzeti stadionja, úgyhogy most már tényleg itt lenne az ideje focizni is. Riport a Puskás-avatóról!

De vajon médiahekk az egész, vagy tényleg visszatér a Savoyai-ház Olaszországba?

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás