Bocsánatot kell kérnie Orbántól az új polgármesternek, hogy együttműködjön vele a térség KDNP-s képviselője

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.19. 21:02

A KDNP-s Aradszki András szerint ha az új ellenzéki polgármester, Csőzik László bocsánatot kér, akkor bizonyítja jó szándékát.

Bocsánatot kell kérnie Orbántól az új polgármesternek, hogy együttműködjön vele a térség KDNP-s képviselője

Egy sajtótájékoztatón, a nyilvánosság előtt kellene bocsánatot kérnie Orbán Viktortól az új érdi polgármesternek, Csőzik Lászlónak, mert a kampány során „kocsmai stílusban gyalázta” a miniszterelnököt – ezt állítja Aradszki András, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, aki ezt azért „javasolja” a politikusnak, hogy együtt tudjanak működni a jövőben.

Aradszki ezt azt követően posztolta közösségi oldalára, hogy Csőzik még pénteken nyílt levelet intézett hozzá. Ebben az ellenzéki politikus kijelentette: nyitott és elkötelezett az irányba, hogy rendszeresen leüljenek Aradszkival, és megbeszéljék, merre tart Érd, mik is az önkormányzat aktuális tervei, elképzelései.

„Választóink sem téged, sem engem nem a politikai torzsalkodás, az árokásás és indulatkeltés politikájának kiteljesítése érdekében hatalmaztak fel munkavégzésre.

Mi mindketten közszolgák vagyunk, a szó legnemesebb értelmében. Sőt, mindketten érdi lakosok. És ez az egy számít, Képviselő úr ” – írta Csőzik.

Aradszki válaszában azt írta, tudja, hogy a nyílt levelek elsősorban a nyilvánosságnak szólnak, és csak utána a címzettnek, de számára Érd sorsa mindig is fontosabb volt, mint a személyes érzelmek, ezért nem tér ki az ajánlat elől. A KDNP-s politikus is egyetért abban, nyissanak új lapot Csőzikkel, ám szerinte az új polgármesternek bocsánatot kellene kérnie a miniszterelnöktől, és „így minden érdi szavazótól is, aki nem a baloldalra szavazott”.

„Ha ezt megteszed, azzal bizonyítod jó szándékodat, ami már alapja lehet jövőbeni együttműködésünknek.”

Aradszki arra is kitért, a volt kormánypárti polgármesterrel, T. Mészáros Andrással közösen kezdték építeni Érdet, miközben szerinte a helyi ellenzék, és köztük Csőzik ezt a törekvést a gyakorlatban soha nem támogatta. „Itt az idő, hogy tévedésed beismerésével lehetővé tedd a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést.”

Aradszkinál az verhette ki a biztosítékot, amire egy a Facebook-posztja mellé feltöltött képpel is utalt: nevezetesen mikor Csőzikék meghekkeltek egy érdi, Fidesz-KDNP-t támogató lapot.

Ugyanis mikor még nyáron az Érd Most szerette volna megtudni, kik lesznek majd Csőzik csapatában a képviselőjelöltek, akkor egy fiktív névsort küldtek nekik válaszul azért, hogy a nevek első betűi kiadják az „O1G” üzenetet.

Érden egyébként nagy arányú összellenzéki győzelem született. Nemcsak, hogy 49,8 százalékkal Csőzik lett a polgármester, míg riválisa csak 40,6 százalékot kapott, de a képviselői testületben is ellenzéki többség lett.

FOTÓ: Aradszki András / Facebook, Csőzik László / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek