De mi köze van Hulk Hogannek a szaúdi újságíró meggyilkolásához?

Szerző: Fekő Ádám
2018.11.02. 19:10

Semmi, de a gálának, amin hamarosan fellép, meglepően sok köze van a szaúdi-amerikai viszonyokhoz.

De mi köze van Hulk Hogannek a szaúdi újságíró meggyilkolásához?

Hulk Hogan, az 1980-as és 90-es évek pankrációinak istensége lett a Szaúd-Arábiában tartott Crown Jewel gála házigazdája. Ez lesz a 65 éves sztár első fellépése, miután 2015-ben videófelvétel járta körbe róla az internetet, ahogy elmondja, ő nem akarja, hogy a lánya egy „kibaszott niggerrel” jöjjön majd össze. Akkor a WWE szervezet még a honlapjáról is törölte az előtte az USA egyik trashcelebjeként pompázó Hogant, de azért van az a pénz, amiért elfelejtik neki a dolgot!

Hetek óta balhé van Szaúd-Arábia miatt a világban, hiszen épp kiderült, hogy az ország török nagykövetségén valószínűleg előre eltervezetten gyilkolták meg brutálisan Jamal Khashoggi újságírót. Az ügy alapjaiban kérdőjelezheti meg az USA eddig kiváló viszonyát a monarchiával, és épp

ezért kapott nem kívánt figyelmet a legnagyobb amerikai pankrációkat szervező WWE, ami iszonyatos mennyiségű pénzért cserébe néha szervez egy gálát Rijádba a műfaj legnagyobb sztárjaival. 

A lényeg az, hogy az USA-ban a mai napig nagyon népszerű színházi verekedést Szaúd-Arábiából nézi élőben egy csomó ember, a közvetítésben pedig nem győzik elmondani, milyen fasza hely ez a Rijád. A műfaj jelenleg legnagyobb sztárja, John Cena még azt is hangoztatta, milyen remek arcokból áll a szaúdi királyi család, ezért az előző produkción sokmillió dollárt keresett a szervezet. 

Ebbe az idillbe rondított bele Khashoggi meggyilkolása, hiszen elég nehéz egy olyan ország vezetését hitelesen dicsérni, ami megrendelt egy USA-ban élő újságíró megölését. A WWE nem szállt ki a rendezényből, de például a már említett Cena visszamondta a részvételt. A szervezet azzal próbál lapítani, hogy

a reklámjaiban azóta egyáltalán nem hangzik el Szaúd-Arábia vagy Rijád neve,

de legutóbb még a szurkolók is elkezdtek fütyülni a Crown Jewel gála nevének hallatára.

Szerencsére Hulk Hogannek pont kapóra jött ez a feszült helyzet, hiszen enélkül valószínűleg a büdös életben nem reaktiválták volna, és a a WWE Twitterén jelentette be büszkén, hogy mennyire jó visszatérni , és alig várja az újabb Hulkamaniát. 

A Crown Jewel már délután 5 óta megy.

FOTÓ: WWE Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Cikkek a témában

Van még itt cikk a témában

Kommentek