Ha ezt Gyárfással megtehetik, akkor bárkivel megtehetik

Ésik Sándor

Szerző:
Ésik Sándor

2018.04.17. 18:06

A Fenyő-gyilkosság húsz éve történt. Portik Tamás több mint öt éve nincs szabadlábon.

Mielőtt mindenki örvendezni kezdene, hogy végre ezt az alakot is elérte a végzete, egy apróság.

A Fenyő-gyilkosság húsz éve történt. Portik Tamás több mint öt éve nincs szabadlábon.

Ha igaz a sajtóhír, miszerint van Portik-Gyárfás közötti lehallgatott beszélgetés, az tehát legalább öt éves. Ha a beszélgetést hatóság hallgatta le, arra a haladéktalan felhasználás követelménye vonatkozik, vagyis néhány héten belül nyomozást kellett indítani az ügyben. Ha a felvétel „beesett” hozzájuk, az nyilván más kérdés. Viszont nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy Portikra ne dolgoznának kábé huszonöt éve folyamatosan.

Akárhogyis, van rá egy közepes összegű fogadásom, hogy ez az információ évek óta a hatóság rendelkezésére áll.

És ez szomorú, ugyanis teljesen függetlenül attól, hogy tényleg Gyárfás ölette meg Fenyőt, illetve ha igen, akkor mit érdemel ezért, még mindig nem sikerült eljutni odáig, hogy a büntető igazságszolgáltatást ne használják zsarolási célokra.

Nem kell egetverő fantázia ahhoz, hogy az ember végiggondolja, vajon milyen zsarolások kapcsolódnak az ilyen és ehhez hasonló ügyekhez? Nyilván senki sem sajnálja a gazembereket, de azért ügyvéd az ember, hogy ilyenkor mindig eszébe jusson és másoknak is eszébe juttassa: ha ezt Gyárfással megtehetik, akkor bárkivel megtehetik.

Szóval, hajrá, magyar igazságszolgáltatás, a rossz fiúkat el kell kapni. Csak erről a III/3-as „betároljuk a hangfelvételt, aztán ha eljön az ideje, két tégla közé csapjuk a tökeit” módiról kéne leszokni.

Persze tudom, naiv vagyok, ez az ország most nem ebbe az irányba halad, hanem éppen ellenkezőleg. Ez pedig akkor is aggasztó, ha az ember pont senkit sem öletett meg, vagy nem gyanúsítják ilyesmivel.

Tetszett az írás? Lájkold Ésik Sándor ügyvédi oldalán is!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek