+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szűcs Donát
2020. december 10. csütörtök, 07:08
Bár jelenleg minden gyülekezés tilos, a vakcina már közel, és előbb-utóbb lazítások következnek majd Magyarországon is. Ha pedig a lazítás megindul, a közösségi, vezetett szabadtéri városi séta lesz az egyik első dolog, amit a kultúrát szerető embernek majd csinálni lehet.

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Ahogy ezt a tavaszi kijárási korlátozás idején magyarok milliói fedezték fel újra: az önmagáért való, szemlélődő séta nemcsak kiváló kikapcsolódás, hanem teljesen környezetbarát és ingyenes is. Hogy minek fizessünk akkor másoknak azért, hogy sétálni vigyenek minket a városban?

 

Ugyanazért, amiért az nCore helyett a színházat, vagy főzés helyett az éttermet választjuk:

 

a vezetett városi séta teljes értékű kulturális élmény, a legjobb fajtából. Ráadásul ha majd újra lehet gyülekezni tíz fő fölött, szabad téren, a városi séta maszkban, a távolságot megtartva is működőképes – arról, hogy a vírus pontosan hogyan érinti a turizmusnak ezt a specifikusan budapesti és magyar ágazatát, részletesebben itt írtunk. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy előbb lehet majd városi sétákon részt venni, mint színházba vagy moziba menni.

 

A HOSSZÚLÉPÉS SÉTAVEZETŐJE MAGYARÁZ AZ ÉRTŐ KÖZÖNSÉGNEK. FOTÓ: MAGYAR SÉTASZÖVETSÉG

 

staycation, vagyis a saját élőhelyünkön való nyaralás egyébként is divatossá vált az utóbbi években,

 

a határzárak és karanténok világában pedig még inkább értelmet nyer városaink újrafelfedezése.

 

Hosszúlépés, az Imagine Budapest és a Budastep, vagyis a Magyar Sétaszövetség tagjai pont ebben nyújtanak segítséget: tulajdonképpen interaktív, sétáló idegenvezetést tartanak Budapesten és egyes vidéki városokban, egy-egy környékre vagy témára építve.

 

Ilyen sétákra beváltható biankó utalványt ajándékozni pedig 16 év felett szinte bárkinek érdemes: egyrészt ennél zero waste-ebb, környezetbarátabb ajándékot nehéz találni, másrészt ezzel valóban száz százalékban magyar vállalkozásokat támogatunk a pénzünkkel. Büszke budaiaknak és pestieknek azért, hogy nagyobb alázattal álljanak a városukhoz, vidéken élőknek pedig azért, hogy jobban megismerjék azt. A focibolond, a dizájnőrült és a játékmániás egyaránt megtalálja majd, amit keres.

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német Zöldek hétfőn döntik el: Baerbockkal vagy Habeckkel lesz-e esélyük az ország történetében először zöld kancellárt adni. Vajon kit és mit támogatnak a két magyar zöldpártnál? Megkérdeztük.

Az orosz cég így biztosan nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésében. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

Az elmúlt egy hónapban adták be az eddigi összes covid elleni oltás 58 százalékát, de ez nem egységesen oszlik el a világon. Mutatjuk, hogyan áll az oltásokkal Közép-Európa!

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás