+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. december 24. csütörtök, 08:08
Kézzelfogható lesz, legalább hetente megkapja, és kedvére anyázhatja a megajándékozott.

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Rendre december 24-én délelőtt szakad rám a felismerés: nem vettem még semmit ajándékba. Ahogy azon újabb felismerés is, hogy ez nem jelent még semmit, egy érdekesebb vagy populárisabb bort lazán kivarázsolok mindenkinek a készletemből, minden másra pedig ott a légitársaságok honlapja vagy valami érdekesebb hotel valami szebb helyen, ahova bármikor lehet foglalni.

 

Ez idén nem fog működni, pontosabban a légitársaságok és a hotelek szerint működni fog, mert decemberben valamiért napi rendszerességgel kapom az Aegean Airlines-től kezdve az Austrianon át egészen az Alitalián a 2021-es utakra vonatkozó szuperkedvezményekről szóló leveleket, ha most foglalok, 40 százalék, ha még karácsonyig, akár 55 százalék is lehet, csak költsek már végre valamit náluk, max a járvány miatt lemondom később, ők pedig majd térítik a lemondott jegyárat a lemondást követő 120 napban, felőlük aztán el is felejthetem a végére.

 

Szóval se utazás, se repülés, se szállás, maradnak a kézzel fogható dolgok. Szerencsére ebben sem áll olyan rosszul az internet, hiszen a jobb magyar közéleti hetilapok mindegyikét elő lehet fizetni online: az Élet és Irodalmat, a Magyar Hangot, a Magyar Narancsot. És mivel ezek nem annyira a reklámbevételre, hanem a lapeladásra építő kis kiadók, nekik egy előfizetés nem csupán egy újabb olvasót, hanem fontos és rendszeres anyagi támaszt is jelent,

 

cserébe pedig a világ egyik legjobb élményét adják: a heti rendszerességű nyomtatott lapot, amit kedvére szerethet vagy anyázhat az olvasó.

 

De vehetünk külföldieket is. Európa minőségét tekintve első számú hetilapját, a hamburgi Spiegelt például korrekt áron, légipostával hozzák Németországon kívülre is, és egy jelképes összegért jár mellé előfizetés a digitális változathoz is. Aki pedig fázik attól, hogy közvetlenül a kiadótól rendeljen és euróban fizessen, a Hungaropressnél forintért, magyar ügyfélszolgálat segítségével is megrendelhet szinte bármilyen mainstream lapot a China Daily-tól és a Die Zeittól kezde a L'Espressón és a New Yorkeren át egészen a Time-ig és az Economistig.

 

És akkor a rengeteg kiváló folyóiratról még nem is beszéltünk...

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újra itt van Ercsey Dániel boriskolája: ezen a héten az olaszrizlingről lehet mindent megtudni, amit csak érdemes.

A rendelkezésre álló vakcinákat lakosságarányosan osztanák szét az önkormányzatok között.

A volt SZDSZ-es politikus interjújában arról beszélt, az ellenzéknek a kis pártokat is beépítve nemzeti szövetséget alkotva kéne szabadságharcba indulnia a Fidesz ellen.

Kijöttek a közlönyben a csütörtökön bejelentett szigorítások részletei.

A bajor kormányfő közölte: a magyar kormánypártnak nincs többé helye az Európai Néppárt közösségében. Nem először fejezi ki, hogy véget ért a Fidesz és a CSU közötti jó kapcsolat.

Szerinte párttársait csak a miniszteri székek érdeklik.

A belarusz hatóságok szerint Szvjatlana Cihanouszkaja „hatalmas lázadást” szervezett az elnökválasztás után, és át akarta venni több önkormányzatban is a hatalmat.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Twitter megosztás Google+ megosztás