+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. december 2. szerda, 07:47
Felesleges, hasznavehetetlen, messzi földön gyártott ajándéktárgyak helyett kultúrértékkel bíró, elvitathatatlan funkcionalitású és finom dolgot a fa alá!

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Alig hogy elindult az Azonnali adventi naptára, a nálunk is gyakran szereplő hosszúhetényi borász, Szabó Zoltán kirakott pincészete Facebook-oldalára egy posztot abban a szellemben, ahogy mi is írjuk ezeket a karácsonyi ajándéktippeket. Ő nem tudta, hogy eleve akarom ajánlani a borait, de ha már ilyen szép szöveget írt hozzá, hadd mondja el ő, hogy javarészt felesleges, hasznavehetetlen, messzi földön gyártott ajándéktárgyak helyett miért érdemes venni tőle olyan dolgot,

 

ami helyi, kézműves, kultúrértékkel bír, funkcionalitása elvitathatatlan és nem mellesleg finom:

 

 

A teleshopos Horst legjobb, Paint-mágus borász tanítványa azt persze nem írta bele a posztba, hogy mije van, és miért vegyen tőle bárki is bort, szóval ez rám marad. Hát mert finomak: akár a rajnai rizling, akár a furmint, akár a chardonnay. Ha valaki valami nagyon pécsit szeretne, annak ott a Magyarországon csak itt termő cirfandli, aki pedig valami olyat, amit az olaszországi Cormons inspirált, és szerintem háromszor annyi pénzért is elfogyna: a Déli fény nevű fehér cuvée. 

 

Aki a pécsi zenekaroktól irtózik, annál Pécs a borokkal lazán szépíthet, aki pedig eleve szereti a várost, annak nyilván emiatt már be is talál egy ilyen ajándék, aki meg borbuziként felfedezne valami újat (hiszen a pécsi borvidék finoman szólva sincs benne a budapesti szcéna által gondolni vélt hazai fősodorban), az meg eleve mire várt eddig?

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás