+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Antal Róbert-István
2020. augusztus 27. csütörtök, 12:22
A román állam támogatja a hazai ipart, új Daciákat vásárolt a román rendőrségnek. Az új autók még európai dizájnt is kaptak.

A román rendőrség új dizájnnal látja el a rendőrautóit.

 

A korábbi nemzeti színű, piros-sárga-kék csíkozást európai mintára kék-sárga dizájn váltja fel.

 

A rendőrautók fehér alapfényezése továbbra is megmarad.

 

A ROMÁN RENDŐRSÉG AUTÓINAK RÉGI DIZÁJNJA. FOTÓ: ROMÁN RENDŐRSÉG / FACEBOOK

 

A rendőrség azért tartja szükségesnek az új dizájn bevezetését, hogy az állampolgárok az állami rendőrség rendőrautóit meg tudják különböztetni a helyi rendőrség autóitól, írja a Hotnews. Romániában ugyanis nemcsak állami rendőrség működik, hanem az önkormányzatok is létrehozhatnak saját rendőrségeket.

 

ILYENEK LESZNEK A ROMÁN RENDŐRSÉG ÚJ AUTÓI. FOTÓ: ROMÁN RENDŐRSÉG / FACEBOOK

 

Az átfestésnek gyakorlati oka is van, mivel a kék-sárga kombinációban a sárga festéket fényvisszaverő zöld elemmel is ellátják, így az autók láthatósága a korábbi 100 méterről most 200-300 méterre nő. A román rendőrség augusztus végéig 2100 új autót szállít ki vidéki rendőrőrseinek, az év végéig pedig újabb 3300 új autóval látja majd el a román rendőrséget. Az új Dacia Loganeket és Dustereket a Pitești melletti mioveni-i Dacia-gyár állítja majd elő, tehát nem a Renault-csoport másik, marokkói Dacia-gyára, hanem a hazai.

 

FOTÓ: Román rendőrség / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az osztrák sajtóhoz eljutott információk szerint az éttermeknek be kell zárniuk.

A jelenlegi válság más mint a többi, a megoldás pedig a hitelezés felpörgetése bankoknak nyújtott állami segítséggel. A Spiegel Carmen Reinharttal, a világbank alelnökével készített interjút.

Szemereyné Pataki Klaudia szerint Kecskemét gócponttá vált, azonban ezt semmilyen nyilvános adat nem tudja alátámasztani. Megkérdeztük a hivataltól, hogy mi alapján nyilvánították a várost gócponttá.

A szlovák minisztrelnök már csak arra vágyik, hogy kivezesse az országát a slamasztikából. Hétvégén Szlovákiában letesztelik a teljes lakoságot.

A fővárosi önkormányzat a Nagykörút komplex megújítását tervezi, ebbe lehet beleszólni.

Szlovéniában lakhelyelhagyási tilalom is van, azaz senki
nem mozdulhat ki arról
a településről, amelyben tartózkodik. Mutatjuk, hogyan érinti ez a fővárost, Ljubljanát!

Szombathelyen elindult a kampány: Ungár Péter beszólt a fideszes Hende Csabának és az exjobbikos Bana Tibornak, mire nem várt helyről bohócozták le.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás