+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. július 8. szerda, 07:41
Adrian Solomont és Irinel Ioan Stativăt nem hatotta meg a személyzet kérése, aztán a balhé során még az őket megbüntető rendőröket is szidták kicsit egy bukaresti gyorsétteremben.

A romániai szociáldemokraták (PSD) két képviselőjét is megbüntették Bukarestben, amiért nem viseltek maszkot az egyik belvárosi étteremben.

 

A munkaügyi bizottság elnöke, Adrian Solomon és Irinel Ioan Stativă (a kiemelt képen balról jobbra – a szerk.) egy gyorsétterembe mentek be az országban mindenhol kötelező maszkok nélkül, majd amikor a személyzet megkérte őket, hogy takarják el valamivel a szájukat,

 

veszekedni kezdtek velük, aminek a vége az lett, hogy a tulajdonos kihívta a rendőrséget.

 

Az Independent Balkan forrásai szerint a képviselők akkor sem hagyták abba a hőbörgést, amikor megérkeztek a rendőrök, és „sértő dolgokat kiabáltak a személyzetre”, és nyilván az sem segített az ügyükön, amikor közölték a rendőrökkel,

 

ők kifizetik a büntetést, de a rendőrök nem méltók az egyenruhájukra.

 

A büntetés összege egyébknét 2600 lej, azaz úgy 190 ezer forint.

 

Romániában továbbra is pusztít a koronavírus, majdnem 30 ezer regisztrált eset mellett 1799 halálos áldozata van a betegségnek a kedd reggeli adatok szerint, viszont már több, mint 20 ezren meggyógyultak.

 

Külön probléma, hogy Romániában még július elején is gyorsuló tendenciát mutatott a fertőzés, volt, hogy egy nap alatt 450 új fertőzöttet regisztráltak az országban.

 

Közben a helyi alkotmánybíróság kimondta, alkotmányellenes rendeletben előírni kötelező kórházi kezelést és karantént az embereknek, ami miatt az ő Orbánjuk, Ludovic Orban miniszterelnök hadakozik is az alkotmánybírósággal, és kéri az embereket, ne ezt a döntést vegyék figyelembe.

 

KIEMELT KÉP: cdep.ro

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

De lát-e abban problémát a polgármester Balogh Csaba, hogy a Momentum is egy megvágott felvétellel cáfolta a DK állításait? Megkérdeztük.

Egyre több követője van az osztályharcot hirdető TikTok-fiókoknak, az újbalos tiniknek a koronavírus-járvány is a kezére játszik. Egyelőre azonban az alt-rightot is viszi a lendület.

A belarusz elnök szerint a Minszkben letartóztatott 33 orosz zsoldos egyáltalán nem késte le az isztambuli gépét, nagyon is nyilvánvaló okokból utaztak ők Belaruszba.

„Olyan, mint egy sci-fi show” – összegezte benyomásait egy nizzai turista a városi szigorról.

Egy kutatás szerint csaknem másfél millió olasz kaphatta el a vírust: ez a teljes népesség 2,5 százaléka. Jó harmaduk viszont tünetmentesen vészelte át a megbetegedést.

Visszadobta a Közbeszerzési Hatóság a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési kiírást, a Fidesz szerint Karácsony Gergelyék szerencsétlenkednek, Karácsony Gergely szerint viszont a hatóság kér tőlük olyat, ami szűkíti a versenyt.

Normális, többségi kormánya az országnak már 593 napja nincsen. És nem úgy látszik, hogy ez a közeljövőben változna.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás