+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. július 8. szerda, 07:41
Adrian Solomont és Irinel Ioan Stativăt nem hatotta meg a személyzet kérése, aztán a balhé során még az őket megbüntető rendőröket is szidták kicsit egy bukaresti gyorsétteremben.

A romániai szociáldemokraták (PSD) két képviselőjét is megbüntették Bukarestben, amiért nem viseltek maszkot az egyik belvárosi étteremben.

 

A munkaügyi bizottság elnöke, Adrian Solomon és Irinel Ioan Stativă (a kiemelt képen balról jobbra – a szerk.) egy gyorsétterembe mentek be az országban mindenhol kötelező maszkok nélkül, majd amikor a személyzet megkérte őket, hogy takarják el valamivel a szájukat,

 

veszekedni kezdtek velük, aminek a vége az lett, hogy a tulajdonos kihívta a rendőrséget.

 

Az Independent Balkan forrásai szerint a képviselők akkor sem hagyták abba a hőbörgést, amikor megérkeztek a rendőrök, és „sértő dolgokat kiabáltak a személyzetre”, és nyilván az sem segített az ügyükön, amikor közölték a rendőrökkel,

 

ők kifizetik a büntetést, de a rendőrök nem méltók az egyenruhájukra.

 

A büntetés összege egyébknét 2600 lej, azaz úgy 190 ezer forint.

 

Romániában továbbra is pusztít a koronavírus, majdnem 30 ezer regisztrált eset mellett 1799 halálos áldozata van a betegségnek a kedd reggeli adatok szerint, viszont már több, mint 20 ezren meggyógyultak.

 

Külön probléma, hogy Romániában még július elején is gyorsuló tendenciát mutatott a fertőzés, volt, hogy egy nap alatt 450 új fertőzöttet regisztráltak az országban.

 

Közben a helyi alkotmánybíróság kimondta, alkotmányellenes rendeletben előírni kötelező kórházi kezelést és karantént az embereknek, ami miatt az ő Orbánjuk, Ludovic Orban miniszterelnök hadakozik is az alkotmánybírósággal, és kéri az embereket, ne ezt a döntést vegyék figyelembe.

 

KIEMELT KÉP: cdep.ro

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Noha Budapesten és Dél-Tirolban is elmaradnak idén a karácsonyi vásárok, Ausztria fővárosa ragaszkodik hagyományaihoz.

A koronavírus mikrorészecskéi az arcpajzsnak lényegében minden oldaláról bejuthatnak az ember szájába és orrába, az ugyanis nem zár szorosan.

A szokásos ellenzéki tüntetés mellett a hétvégén a rezsim mellett is lesz egy tüntetés.

A zoknik azonban kevesebb, mint 2000 eurót értek.

Az iskolák nagy részében meg bevezetik a távoktatást.

A hét kérdése

Európa egyre több országában vezetnek be korlátozásokat a növekvő esetszámok miatt, emiatt elképzelhető, hogy lassan Magyarország is szigorítani fog. Te milyen korlátozásokat vállalnál be?

Azért ide elnéznénk

Ha vannak megunt ruhadarabjaid, akkor most elcserélheted őket. A gazdátlanul maradt ruhákat jótékony célokra ajánlják majd fel. Október 24, Auróra.

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Twitter megosztás Google+ megosztás