+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2020. június 28. vasárnap, 09:42
A szabadkai piac az a hely, ahová a kilencvenes években olcsó farmerért jártak a magyarok, most meg műanyag kínai cuccokat, német mosóport, meg persze giccset és ócskaságot, stifoldert és pálinkát árulnak. Jelentős részben még mindig a magyaroknak, ugyanis minden sarkon magyar szót hall az ember a piacon, a parkolóban pedig sorakoznak a magyarországi rendszámos autók. Mutatjuk, hogyan fest a híres piac a koronavírus után.

A BUSZMEGÁLLÓBAN TÖBB JEL UTAL A FŐLEG SZERBIÁBAN MÉG NEM TELJESEN LECSENGETT KORONAVÍRUS-JÁRVÁNYRA. A PIACON MÁR JÓVAL KEVESEBB MASZKOS EMBER JUT EGY NÉGYZETMÉTERRE. AKI NEM BUSSZAL, HANEM KOCSIVAL JÖN ÉS MAGYAR A RENDSZÁMA, AZZAL ÉLBŐL DINÁR HELYETT FORINTBAN KÖZLIK A PARKOLÁS ÁRÁT: VASTAGON SZÁMÍTOTT ÁRFOLYAMON, DE ÍGY IS RÖHEJESEN OLCSÓN. 

 

EZT A TORNYOS ÉPÜLETET KELL KERESNIE ANNAK, AKI A PIACRA MEGY.

 

MIELŐTT MÉG BEJUTNA AZ EMBER A CSARNOKOK VALAMELYIKÉBE A NYITÓKÉPEN IS LÁTHATÓ BIZTATÓ BEJÁRATON, MÁR AZ UTCÁN SZEMBESÜLHET A GICCSÁRUSOK PORTÉKÁIVAL. ALAP, HOGY FORINTTAL ÉS EURÓVAL IS LEHET FIZETNI, EZT NEM MULASZTJA EL KÖZÖLNI EGYIK, A NÉZELŐDŐKET LESZÓLÍTÓ ÁRUS SEM.

 

A CSARNOKOKBAN JELLEMZŐEN MINDENT LEHET KAPNI, SOKSZOR EGYMÁS MELLETT VANNAK A KILÓGATOTT SONKÁK ÉS KOLBÁSZOK ÉS A HÁZTARTÁSI VEGYIÁRU.

 

VALAMIRE AZÉRT JÓ ITT IS A MAGYAR POSTA.

 

SEM AZ ÁTLAGOSNÁL NAGYOBB TISZTASÁG, SEM A KÉTMÉTERES TÁVOLSÁGTARTÁS NEM IGAZÁN JÖN SZÓBA  A PIACON, ÚGY TŰNIK.

 

A FAL MELLETT PIHENŐ KUTYÁK LEGALÁBB TARTJÁK A TÁVOLSÁGOT AZ EGY SORRAL BELJEBB ÁRULT KOLBÁSZOKTÓL.

 

PERSZE MINEK IS A HIGIÉNIÁN PÖRÖGNI, HA VAN PÁLINKA, AMI ÚGYIS FERTŐTLENÍT. RÁADÁSUL KÉTNYELVŰ!

 

A KOCSMA ELŐTT EGY NEHEZEN MEGFEJTHETŐ ÁRUKAPCSOLÁS: PAPUCSOT IS ÁRULNAK.

 

BEZZEG A KÜLTÉRI BOLHAPIACRÉSZEN VAN, AKI ÜGYEL A MASZKRA.

 

DIVAT.

 

ALKU.

 

FŐNÖK.

 

FOTÓK: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A portugál vezetés szerint abszurd, hogy a britek szerint nem biztonságos náluk nyaralni, mert az angoloknál rosszabb a koronavírus-járvány, mint náluk.

„Az, hogy gyakorolhasd a mandátumodat, nem függhet attól, hajlandó vagy-e elfogadni egy magánvállalkozás feltételeit” – véli az Európai Parlament egyik alelnöke.

A szerecsenekről elnevezett berlini metrómegálló, a Mohrenstraße a jövőben egy olyan környékbeli utca nevét fogja viselni, ami egy orosz zeneszerzőről emlékezik meg.

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Az SZFE hallgatói táncoltak és énekeltek, mialatt az Országgyűlés megszavazta egyetemük alapítványi kézbe vonását, a tüntetésen megjelent Karácsony Gergely is. Fotók!

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

Macron veszélyes játékot játszik, hiszen eddigi miniszterelnöke népszerűbb volt, mint ő maga. A friss kormánnyal újragondolhatja magát.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás