+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2020. június 28. vasárnap, 09:42
A szabadkai piac az a hely, ahová a kilencvenes években olcsó farmerért jártak a magyarok, most meg műanyag kínai cuccokat, német mosóport, meg persze giccset és ócskaságot, stifoldert és pálinkát árulnak. Jelentős részben még mindig a magyaroknak, ugyanis minden sarkon magyar szót hall az ember a piacon, a parkolóban pedig sorakoznak a magyarországi rendszámos autók. Mutatjuk, hogyan fest a híres piac a koronavírus után.

A BUSZMEGÁLLÓBAN TÖBB JEL UTAL A FŐLEG SZERBIÁBAN MÉG NEM TELJESEN LECSENGETT KORONAVÍRUS-JÁRVÁNYRA. A PIACON MÁR JÓVAL KEVESEBB MASZKOS EMBER JUT EGY NÉGYZETMÉTERRE. AKI NEM BUSSZAL, HANEM KOCSIVAL JÖN ÉS MAGYAR A RENDSZÁMA, AZZAL ÉLBŐL DINÁR HELYETT FORINTBAN KÖZLIK A PARKOLÁS ÁRÁT: VASTAGON SZÁMÍTOTT ÁRFOLYAMON, DE ÍGY IS RÖHEJESEN OLCSÓN. 

 

EZT A TORNYOS ÉPÜLETET KELL KERESNIE ANNAK, AKI A PIACRA MEGY.

 

MIELŐTT MÉG BEJUTNA AZ EMBER A CSARNOKOK VALAMELYIKÉBE A NYITÓKÉPEN IS LÁTHATÓ BIZTATÓ BEJÁRATON, MÁR AZ UTCÁN SZEMBESÜLHET A GICCSÁRUSOK PORTÉKÁIVAL. ALAP, HOGY FORINTTAL ÉS EURÓVAL IS LEHET FIZETNI, EZT NEM MULASZTJA EL KÖZÖLNI EGYIK, A NÉZELŐDŐKET LESZÓLÍTÓ ÁRUS SEM.

 

A CSARNOKOKBAN JELLEMZŐEN MINDENT LEHET KAPNI, SOKSZOR EGYMÁS MELLETT VANNAK A KILÓGATOTT SONKÁK ÉS KOLBÁSZOK ÉS A HÁZTARTÁSI VEGYIÁRU.

 

VALAMIRE AZÉRT JÓ ITT IS A MAGYAR POSTA.

 

SEM AZ ÁTLAGOSNÁL NAGYOBB TISZTASÁG, SEM A KÉTMÉTERES TÁVOLSÁGTARTÁS NEM IGAZÁN JÖN SZÓBA  A PIACON, ÚGY TŰNIK.

 

A FAL MELLETT PIHENŐ KUTYÁK LEGALÁBB TARTJÁK A TÁVOLSÁGOT AZ EGY SORRAL BELJEBB ÁRULT KOLBÁSZOKTÓL.

 

PERSZE MINEK IS A HIGIÉNIÁN PÖRÖGNI, HA VAN PÁLINKA, AMI ÚGYIS FERTŐTLENÍT. RÁADÁSUL KÉTNYELVŰ!

 

A KOCSMA ELŐTT EGY NEHEZEN MEGFEJTHETŐ ÁRUKAPCSOLÁS: PAPUCSOT IS ÁRULNAK.

 

BEZZEG A KÜLTÉRI BOLHAPIACRÉSZEN VAN, AKI ÜGYEL A MASZKRA.

 

DIVAT.

 

ALKU.

 

FŐNÖK.

 

FOTÓK: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Megúszhatod-e a karácsonyt iszonyatos ökológiai lábnyom és teletömött kuka nélkül? Igen, és még élvezni is fogod!

Újabb 180 fokot fordult Varsó álláspontja. Valami nincs rendben a lengyel jobboldali kormánykoalícióban.

Mit érne Budapest Varsó nélkül? Medve-Bálint Gergőt, a téma szakértőjét kérdeztük.

Mit is tervez pontosan az új jobboldali mozgalom? Interjú az alapító Bencsik Jánossal!

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás