+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence & Petróczi Rafael
2020. június 17. szerda, 08:00
Miközben a kormány és a főváros hetek óta cicharcol azon, hogy kinek mi a felelőssége a Lánchíd rossz állapota kapcsán, addig Széchenyi István hídja egyre csak rohad. De félnek-e az emberek, hogy mi lehet ennek a következménye? Szerintük kié a felelősség: a kormányé vagy a fővárosi vezetésé? És vajon kell-e erőltetni ezt a felújítást, vagy inkább egy teljesen új hidat kéne felhúzni? Videó.

Mint egy izzó vasdarabot, úgy dobálgatja egymásnak a kormány és a főváros a Lánchíd felújításának ügyét: míg a kormány sűrű „bezzegtarlósozások” közepette arra hivatkozik, ők már régen biztosították Karácsony Gergelynek a felújításra szánt, hatmilliárdos állami részt, és csak a városvezetésen múlik, mikor kezdik el a régóta esedékes munkálatokat, addig az ellenzéki főpolgármester nem győzi hangsúlyozni, hogy a kormány a járványhelyzetet kihasználva olyan súlyos anyagi forrásokat von el a fővárostól, hogy a felújítást alapjaiban kell újragondolni.

 

Mindeközben pedig a nagy múltú híd szó szerint rohad – az erről készült felvételek bejárták már a magyar sajtót széltében-hosszábban. 

 

De tartanak-e attól az emberek, hogy a nagy politikai csatározás közepette valami súlyos, visszafordíthatatlan dolog fog történni?

 

Volt, aki reális veszélynek tartotta, hogy beszakadhat a híd, más az oszlopfőn fekvő, a híd védjegyévé vált oroszlánokat féltette, de volt olyan is, aki annyira ritkán téved a Lánchídra, hogy egyáltalán nem tart semmiféle balesettől.

 

„Megvolt az a pénz, amiért fel lehet újítani a hidat. Mi lett azzal a pénzzel, és miért sír most a polgármester, hogy nincs rá pénz?”

 

– ezt már arra a kérdésre mondta egy nyilatkozó, hogy kit terhel a felelősség a csúszó felújítás kapcsán. És hogy mennyire volt általános ez a Karácsony Gergelyt elítélő vélemény, vagy hogy hagyni kéne-e a felújítást, és inkább egy teljesen új hidat építeni? A videóból kiderül.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzati bértámogatást hiába igényelték meg, nem kaptak semmit a kávézóban. A hat alkalmazottból mára egy maradt, ő sem kap teljes bért.

Ezzel már hivatalosan három ember jelezte, hogy szívesen lenne az ellenzék közös '22-es miniszterelnök-jelöltje.

Nyithassanak meg korlátozottan a múzeumok, állatkertek, vendéglátó helyek, szállodák, színházak, mozik – Ujhelyi István ezt kéri a kormánytól.

Nem teljes kapacitással ugyan, de október óta végre újra üzemelhetnek. Ha a járványhelyzet is engedi, akkor második félévtől kinyitnak az iskolák is az országban.

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás