+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 4. hétfő, 07:44
Hétfő reggelre tizenegyen hunytak el, egy embert nyilvánítottak gyógyultnak. Mától vidéken lazítanak a korlátozásokon, kinyithatnak a boltok, éttermek is.

Noha vasárnapra becsülte a kormány a koronavírus-járvány hazai tetőzését, ez a számokon egyelőre nem látszik: újabb 37 embernél mutatták ki a koronavírusos fertőzést Magyarországon hétfő reggelre, ezzel a számuk 3035-re nőtt – olvasható az operatív törzs honlapján. A vírus és egyéb krónikus betegségek szövődményeinek következtében 11 idős beteg hunyt el, ők kivétel nélkül 60 év felettiek voltak. Így összesen már 351 az áldozatok száma. 

 

A legfrissebb adatokból kiderül az is, a kórházakban 1027 koronavírusos beteget ápolnak, közülük lélegeztetőgépen 55 ember van. Vasárnapról hétfőre egy embert nyilvánítottak gyógyultnak, a gyógyultak száma 635-re nőtt. 10459-en vannak házi karanténban, illetve teszthez szükséges mintavétel 83 958 alkalommal történt, ami nem egyenlő a letesztelt emberek számával. Mától érvényes a kijárási korlátozások lazítása vidéken, kinyitnak a boltok és az éttermek, elkezdődnek az érettségik is. Kötelező lesz viszont országosan is  maszkot hordani és távolságot tartani az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. 

 

Világszerte 3,5 millió a nyilvántartott fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 245 ezret. A betegségből pedig több mint 1 millió 125 ezren épültek fel. 

 

Kövesd az Azonnali naponta frissülő ábráin a koronavírus terjedését!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért tudott nyerni Temesváron a német jelölt? Mennyire volt befolyással a járvány a románokra? Interjú Claudiu D. Tufiș bukaresti politológussal!

Formabontó öltetnek tűnt Mike Gielené, aki egy eltérített helikopterrel szöktette volna meg párját a börtönből – az út lefoglalásánál azonban a saját nevét adta meg.

Azt kérik, hogy halkabb legyen a háttérzene is a járvány alatt.

Míg a választás előtt az egyik legnépszerűbb politikus volt Igor Matovič, a koronavírus-járvány második hulláma és a kormányzása körüli botrányok kikezdték a támogatottságát.

Az olténiai Deveseluban inkább szavaztak egy halottra, mint a másik két jelöltre.

Egyre több a fertőzött, a tesztkapacitásokat nem növeljük, és sajnos egyre többen vesztik életüket a koronavírus miatt. Mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás