Budapesten maradnak a korlátozások, vidéken lazít rajtuk a kormány

2020.04.29. 19:47

Május 4-től vidéken beindulhat az élet, megnyithatnak a kávézók és éttermek teraszai, de már strandra is mehetünk, ha betartjuk az előírásokat.

Budapesten maradnak a korlátozások, vidéken lazít rajtuk a kormány
Budapesten és környékén továbbra is érvényben maradnak a kijárási korlátozások, vidéken új intézkedések lépnek életbe május 4-től

– erről döntött a kormány szerdai ülésén, vagyis enyhítenek a március 28-a óta érvényben lévő kijárási korlátozásokon. A hírt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be Facebook-oldalán. A miniszterelnök szerint a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére is, ezért nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül marad.

További változások:

+  a vidéki üzletek időkorlátozások nélkül kinyithatnak, illetve az éttermek és kávézók teraszai/kerthelyiségei és a szabadtéri strandok is látogathatók lesznek,

+ országosan is kötelező lesz maszkot hordani és távolságot tartani az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön (Budapesten Karácsony Gergely főpolgármester döntése értelmében április 27-e óta az),

+ az idősek külön vásárlási ideje 9:00-tól 12:00-ig továbbra is megmarad.

A további részletekről pénteken tájékoztatják a nyilvánosságot, de azt még kiemelte Orbán, hogy a virágboltok péntektől korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, ezért vehetünk ajándékot anyák napjára.

A korlátozásokat kéthetente vizsgálják felül, ezért Budapestnek jelen állás szerint minimum eddig kell még betartania az eddigi szabályokat. Karácsony Gergely főpolgármester úgy reagált minderre: egyetért azzal, hogy még nincs itt az ideje annak, hogy Budapesten és környékén enyhítsél a korlátozó intézkedéseket.

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek