+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám & Hutter Marianna
2020. április 29. szerda, 19:47
Május 4-től vidéken beindulhat az élet, megnyithatnak a kávézók és éttermek teraszai, de már strandra is mehetünk, ha betartjuk az előírásokat.
Budapesten és környékén továbbra is érvényben maradnak a kijárási korlátozások, vidéken új intézkedések lépnek életbe május 4-től

 

– erről döntött a kormány szerdai ülésén, vagyis enyhítenek a március 28-a óta érvényben lévő kijárási korlátozásokon. A hírt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be Facebook-oldalán. A miniszterelnök szerint a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére is, ezért nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül marad.

 

További változások:

 

+  a vidéki üzletek időkorlátozások nélkül kinyithatnak, illetve az éttermek és kávézók teraszai/kerthelyiségei és a szabadtéri strandok is látogathatók lesznek,

 

+ országosan is kötelező lesz maszkot hordani és távolságot tartani az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön (Budapesten Karácsony Gergely főpolgármester döntése értelmében április 27-e óta az),

 

+ az idősek külön vásárlási ideje 9:00-tól 12:00-ig továbbra is megmarad.

 

A további részletekről pénteken tájékoztatják a nyilvánosságot, de azt még kiemelte Orbán, hogy a virágboltok péntektől korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, ezért vehetünk ajándékot anyák napjára.

 

A korlátozásokat kéthetente vizsgálják felül, ezért Budapestnek jelen állás szerint minimum eddig kell még betartania az eddigi szabályokat. Karácsony Gergely főpolgármester úgy reagált minderre: egyetért azzal, hogy még nincs itt az ideje annak, hogy Budapesten és környékén enyhítsél a korlátozó intézkedéseket.

 

 

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzati bértámogatást hiába igényelték meg, nem kaptak semmit a kávézóban. A hat alkalmazottból mára egy maradt, ő sem kap teljes bért.

Ezzel már hivatalosan három ember jelezte, hogy szívesen lenne az ellenzék közös '22-es miniszterelnök-jelöltje.

Nyithassanak meg korlátozottan a múzeumok, állatkertek, vendéglátó helyek, szállodák, színházak, mozik – Ujhelyi István ezt kéri a kormánytól.

Nem teljes kapacitással ugyan, de október óta végre újra üzemelhetnek. Ha a járványhelyzet is engedi, akkor második félévtől kinyitnak az iskolák is az országban.

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás