+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám & Hutter Marianna
2020. április 29. szerda, 19:47
Május 4-től vidéken beindulhat az élet, megnyithatnak a kávézók és éttermek teraszai, de már strandra is mehetünk, ha betartjuk az előírásokat.
Budapesten és környékén továbbra is érvényben maradnak a kijárási korlátozások, vidéken új intézkedések lépnek életbe május 4-től

 

– erről döntött a kormány szerdai ülésén, vagyis enyhítenek a március 28-a óta érvényben lévő kijárási korlátozásokon. A hírt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be Facebook-oldalán. A miniszterelnök szerint a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére is, ezért nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül marad.

 

További változások:

 

+  a vidéki üzletek időkorlátozások nélkül kinyithatnak, illetve az éttermek és kávézók teraszai/kerthelyiségei és a szabadtéri strandok is látogathatók lesznek,

 

+ országosan is kötelező lesz maszkot hordani és távolságot tartani az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön (Budapesten Karácsony Gergely főpolgármester döntése értelmében április 27-e óta az),

 

+ az idősek külön vásárlási ideje 9:00-tól 12:00-ig továbbra is megmarad.

 

A további részletekről pénteken tájékoztatják a nyilvánosságot, de azt még kiemelte Orbán, hogy a virágboltok péntektől korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, ezért vehetünk ajándékot anyák napjára.

 

A korlátozásokat kéthetente vizsgálják felül, ezért Budapestnek jelen állás szerint minimum eddig kell még betartania az eddigi szabályokat. Karácsony Gergely főpolgármester úgy reagált minderre: egyetért azzal, hogy még nincs itt az ideje annak, hogy Budapesten és környékén enyhítsél a korlátozó intézkedéseket.

 

 

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Úgy tűnik, hajlunk a miniszterelnök javaslatára, és idén inkább Magyarországot fedezzük fel. A balatoni foglalások száma is nagyot nőtt még az elmúlt évihez képest is.

Ingyen adunk húsz lélegeztetőgépet a Türk Tanács egyik oszlopos tagjának.

Több mint bruttó 7,5 milliárdot költött a kormány az elmúlt négy évben nemzeti konzultációkról? Melyik volt a legdrágább közülük? Ez is kiderül a Miniszterelnöki Kabinetiroda által közölt összesítésből.

Több ellenzéki pártnak sem tetszett, hogy a Fidesz feltételeket szabna a közös uniós hitelfelvétel támogatásához. De miért nem szavazott akkor erről a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP sem? Megkérdeztük.

Viktar Babarika és Valerij Capkala mind a belarusz establishmentből kiugorva indult Lukasenka ellen elnökjelöltként, de a hatóságok ott gáncsolják őket, ahol tudják.

Nincsenek szentek, csak kőkemény érdekek a bolgár nagypolitikában. Elmagyarázzuk, mi folyik Bulgáriában.

A Magyarországon is népszerű tévéműsor sztárja, Grant Imahara 49 éves volt.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás