+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 6. szerda, 08:17
Szerda reggelre 50-nel nőtt a gyógyultak száma, új fertőzöttből 46-ot találtak.

Újabb 46 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon hétfő reggelre, ezzel a számuk 3111-re nőtt – olvasható az operatív törzs honlapján. Az elhunytak száma 10-zel nőtt, mind rendelkeztek alapbetegséggel, így az áldozatok száma szerda reggel 373.

 

A legfrissebb adatokból kiderül az is, a kórházakban 964 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 50 ember van lélegeztetőgépen. Keddről szerdára 50 embert nyilvánítottak gyógyultnak, a gyógyultak száma így 759-re nőtt. Ez azt jelenti,

 

második napja többen gyógyulnak meg, mint ahányan hivatalosan megfertőződtek,

 

itt fontos kiemelni, hogy csak hivatalosan, mert a régióban még mindig messze mi tesztelünk a legkevesebbet.

 

Házi karanténban 10 628 fő van, illetve teszthez szükséges mintavétel 86743 alkalommal történt, ami nem egyenlő a letesztelt emberek számával, mert egy potenciális fertőzöttet, vagy megfertőzött embert többször is letesztelnek, mielőtt gyógyultnak nyilvánítják. 

 

Hétfőn kinyitottak a boltok és az éttermek vidéken, a fővárosban viszont maradtak a kijárási korlátozások. Az operatív törzs honlapja szerint ezzel beléptünk a járvány elleni védekezés második szakaszába, vagyis országszerte fokozatosan újraindítják az életet, de fegyelmezettségre van szükség, hogy elkerüljük a járvány hirtelen berobbanását. 

 

Világszerte 3,6 millió a nyilvántartott fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 257 ezret. A betegségből közel 1,2 millióan épültek fel. 

 

Kövesd az Azonnali naponta frissülő ábráin a koronavírus terjedését!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért tudott nyerni Temesváron a német jelölt? Mennyire volt befolyással a járvány a románokra? Interjú Claudiu D. Tufiș bukaresti politológussal!

Formabontó öltetnek tűnt Mike Gielené, aki egy eltérített helikopterrel szöktette volna meg párját a börtönből – az út lefoglalásánál azonban a saját nevét adta meg.

Azt kérik, hogy halkabb legyen a háttérzene is a járvány alatt.

Míg a választás előtt az egyik legnépszerűbb politikus volt Igor Matovič, a koronavírus-járvány második hulláma és a kormányzása körüli botrányok kikezdték a támogatottságát.

Az olténiai Deveseluban inkább szavaztak egy halottra, mint a másik két jelöltre.

Egyre több a fertőzött, a tesztkapacitásokat nem növeljük, és sajnos egyre többen vesztik életüket a koronavírus miatt. Mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás