+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. május 5. kedd, 08:01
Kedd reggelre 79 fővel nőtt a gyógyultak száma, új fertőzöttből pedig csak 30-at regisztráltak.

A kormány vasárnapra becsülte a koronnavírus-járvány tetőzését, de ez még mindig nem látszik a számokon: hétfőről keddre virradóra újabb 30 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, ezzel a beazonosított fertőzöttek száma 3065-re nőtt, míg a gyógyultak száma 79-cel nőtt – derül ki a hivatalos tájékoztató oldal ma reggeli információiból. Ezzel pedig április 15-e után először fordul elő, hogy a hivatalos adatok szerint egy nap többen gyógyultak ki a fertőzésből, mint ahányan elkapták. További jó hír, hogy 

 

április 6-a óta nem volt ilyen alacsony a beazonosított új fertőzöttek száma.

 

Akkor tizenegy új esetet regisztráltak.

 

A legfrissebb adatokból az is kiderül, hogy 12 krónikus beteg hunyt el, ezzel 363-ra nőtt a számuk. A kórházakban a tegnapi 1027 helyett már csak 982 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 55 lélegeztetőgépen van. Hatósági házi karanténba újabb 88 ember került, emiatt összesen 10547-en kénytelenek otthon maradni, illetve 1599 új mintát vettek a koronavírus-teszthez, ezzel a mintavételek száma 85557-re nőtt.Az aktív fertőzöttek száma 1993 fő, illetve a vidéki kijárási korlátozások lazítása után egy nappal a koronavirus.gov.hu-n hangsúlyosabban jelenítik meg a fővárosi és Pest megyei, illetve a vidéki adatokat, ebből kiderül, hogy az aktív fertőzöttek 63 százaléka nem vidéki, az elhunytak 79 százaléka budapesti vagy Pest megyei, míg ez a gyógyultaknak csak 51 százalékáról mondható el.

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért tudott nyerni Temesváron a német jelölt? Mennyire volt befolyással a járvány a románokra? Interjú Claudiu D. Tufiș bukaresti politológussal!

Formabontó öltetnek tűnt Mike Gielené, aki egy eltérített helikopterrel szöktette volna meg párját a börtönből – az út lefoglalásánál azonban a saját nevét adta meg.

Azt kérik, hogy halkabb legyen a háttérzene is a járvány alatt.

Míg a választás előtt az egyik legnépszerűbb politikus volt Igor Matovič, a koronavírus-járvány második hulláma és a kormányzása körüli botrányok kikezdték a támogatottságát.

Az olténiai Deveseluban inkább szavaztak egy halottra, mint a másik két jelöltre.

Egyre több a fertőzött, a tesztkapacitásokat nem növeljük, és sajnos egyre többen vesztik életüket a koronavírus miatt. Mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás