Itt az operatív törzs-bingó!

2020.03.20. 14:04

Ha valamivel feldobnád az operatív törzs rendszeres sajtótájékoztatóit, itt a lehetőség, hogy kipróbáld a világ első operatívtörzs-bingóját!

Itt az operatív törzs-bingó!

Annak ellenére, hogy mostantól csak online lehet majd kérdezni az operatív törzstől, továbbra is tartanak majd napi rendszerességgel sajtótájékoztatókat, miután csütörtökön Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért felelős akciócsoport vezetője ezt bejelentette.

Hogy így egyáltalán lesz-e értelme a sajtótájékoztatóknak, arról megoszlanak a vélemények: sokak szerint az operatív törzs és maga a kormány döntései és ennek a kommunikációja nem elég transzparens, mivel gyakran csak kikerülik a kérdéseket. Mások pedig úgy látják, hogy ennek ellenére itt legalább fel lehetett tenni a kérdéseket, és ha teljes válaszokat nem is mindig kaptak a sajtó munkatársai, a feladatukat ellátták, hiszen feltették azokat a kérdéseket, amik a közvéleményt is foglalkoztatják.

Az online sajtótájékoztatókra való átállás egyrészt üdvözlendő, hiszen a vírus nem válogat társadalmi státusz és lakóhely alapján: az újságírók és az adminisztráció tagjai is ugyanúgy elkaphatják egymástól a vírust. Másrészről viszont így sajnos a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nyilvánosság még inkább beszűkül:

ugyan a kérdezési lehetőség, ha nem is szűnik meg teljesen, de ezzel a lépéssel mindenképpen korlátozás alá kerül majd, kérdezni ugyanis e-mailben lehet majd a sajtótájékoztató előtt.

Ennek ellenére minden bizonnyal továbbra is sokan fogják követni a sajtótájékoztatót, és természetesen mi is beszámolunk majd az újabb fejleményekről.

Ha pedig valaki el van keseredve amiatt, hogy a továbbiakban nem lehet valós időben nézni, ahogy Kovács Zoltán meghitt, nyugodt stílusában válaszol újságírói kérdésekre, vagy ahogy megkérik az újságírót, hogy adja át a következőnek a mikrofont annak ellenére, hogy a kérdésére nem kapott választ, ne búslakodjon, hiszen másképp is fel lehet dobni egy sajtótájékoztatót: itt az operatív törzs sajtótájékoztatós bingó!

A szabályok egyszerűek: ha elhangzik a táblázatban szereplő szó vagy kifejezés, akkor azt kipipáljuk, ha pedig függőlegesen, vízszintesen vagy átlósan kigyűlik négy találat, győztél!

Így nem is maradt már más hátra, csak hogy letöltsd vagy kinyomtasd a játékot! 

A Bingót itt tudod letölteni és kinyomtatni.

FOTÓ, GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek