+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. március 20. péntek, 14:04
Ha valamivel feldobnád az operatív törzs rendszeres sajtótájékoztatóit, itt a lehetőség, hogy kipróbáld a világ első operatívtörzs-bingóját!

Annak ellenére, hogy mostantól csak online lehet majd kérdezni az operatív törzstől, továbbra is tartanak majd napi rendszerességgel sajtótájékoztatókat, miután csütörtökön Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért felelős akciócsoport vezetője ezt bejelentette.

 

Hogy így egyáltalán lesz-e értelme a sajtótájékoztatóknak, arról megoszlanak a vélemények: sokak szerint az operatív törzs és maga a kormány döntései és ennek a kommunikációja nem elég transzparens, mivel gyakran csak kikerülik a kérdéseket. Mások pedig úgy látják, hogy ennek ellenére itt legalább fel lehetett tenni a kérdéseket, és ha teljes válaszokat nem is mindig kaptak a sajtó munkatársai, a feladatukat ellátták, hiszen feltették azokat a kérdéseket, amik a közvéleményt is foglalkoztatják.

 

Az online sajtótájékoztatókra való átállás egyrészt üdvözlendő, hiszen a vírus nem válogat társadalmi státusz és lakóhely alapján: az újságírók és az adminisztráció tagjai is ugyanúgy elkaphatják egymástól a vírust. Másrészről viszont így sajnos a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nyilvánosság még inkább beszűkül:

 

ugyan a kérdezési lehetőség, ha nem is szűnik meg teljesen, de ezzel a lépéssel mindenképpen korlátozás alá kerül majd, kérdezni ugyanis e-mailben lehet majd a sajtótájékoztató előtt.

 

Ennek ellenére minden bizonnyal továbbra is sokan fogják követni a sajtótájékoztatót, és természetesen mi is beszámolunk majd az újabb fejleményekről.

 

Ha pedig valaki el van keseredve amiatt, hogy a továbbiakban nem lehet valós időben nézni, ahogy Kovács Zoltán meghitt, nyugodt stílusában válaszol újságírói kérdésekre, vagy ahogy megkérik az újságírót, hogy adja át a következőnek a mikrofont annak ellenére, hogy a kérdésére nem kapott választ, ne búslakodjon, hiszen másképp is fel lehet dobni egy sajtótájékoztatót: itt az operatív törzs sajtótájékoztatós bingó!

 

A szabályok egyszerűek: ha elhangzik a táblázatban szereplő szó vagy kifejezés, akkor azt kipipáljuk, ha pedig függőlegesen, vízszintesen vagy átlósan kigyűlik négy találat, győztél!

 

Így nem is maradt már más hátra, csak hogy letöltsd vagy kinyomtasd a játékot! 

 

 

A Bingót itt tudod letölteni és kinyomtatni.

 

FOTÓ, GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Összefoglaltuk a lényeget az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójáról!

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A hét kérdése

Próbáljuk a jó oldaláról megközelíteni a dolgot: nem kell a részeg locsolkodókat kerülgetni, és marad kaja!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás