+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. március 20. péntek, 14:04
Ha valamivel feldobnád az operatív törzs rendszeres sajtótájékoztatóit, itt a lehetőség, hogy kipróbáld a világ első operatívtörzs-bingóját!

Annak ellenére, hogy mostantól csak online lehet majd kérdezni az operatív törzstől, továbbra is tartanak majd napi rendszerességgel sajtótájékoztatókat, miután csütörtökön Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért felelős akciócsoport vezetője ezt bejelentette.

 

Hogy így egyáltalán lesz-e értelme a sajtótájékoztatóknak, arról megoszlanak a vélemények: sokak szerint az operatív törzs és maga a kormány döntései és ennek a kommunikációja nem elég transzparens, mivel gyakran csak kikerülik a kérdéseket. Mások pedig úgy látják, hogy ennek ellenére itt legalább fel lehetett tenni a kérdéseket, és ha teljes válaszokat nem is mindig kaptak a sajtó munkatársai, a feladatukat ellátták, hiszen feltették azokat a kérdéseket, amik a közvéleményt is foglalkoztatják.

 

Az online sajtótájékoztatókra való átállás egyrészt üdvözlendő, hiszen a vírus nem válogat társadalmi státusz és lakóhely alapján: az újságírók és az adminisztráció tagjai is ugyanúgy elkaphatják egymástól a vírust. Másrészről viszont így sajnos a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nyilvánosság még inkább beszűkül:

 

ugyan a kérdezési lehetőség, ha nem is szűnik meg teljesen, de ezzel a lépéssel mindenképpen korlátozás alá kerül majd, kérdezni ugyanis e-mailben lehet majd a sajtótájékoztató előtt.

 

Ennek ellenére minden bizonnyal továbbra is sokan fogják követni a sajtótájékoztatót, és természetesen mi is beszámolunk majd az újabb fejleményekről.

 

Ha pedig valaki el van keseredve amiatt, hogy a továbbiakban nem lehet valós időben nézni, ahogy Kovács Zoltán meghitt, nyugodt stílusában válaszol újságírói kérdésekre, vagy ahogy megkérik az újságírót, hogy adja át a következőnek a mikrofont annak ellenére, hogy a kérdésére nem kapott választ, ne búslakodjon, hiszen másképp is fel lehet dobni egy sajtótájékoztatót: itt az operatív törzs sajtótájékoztatós bingó!

 

A szabályok egyszerűek: ha elhangzik a táblázatban szereplő szó vagy kifejezés, akkor azt kipipáljuk, ha pedig függőlegesen, vízszintesen vagy átlósan kigyűlik négy találat, győztél!

 

Így nem is maradt már más hátra, csak hogy letöltsd vagy kinyomtasd a játékot! 

 

 

A Bingót itt tudod letölteni és kinyomtatni.

 

FOTÓ, GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a belgrádi parlamentbe bekerült pártok közül alapvetően mindenki kormányozna a Szerb Haladó Párttal, Vučićnak nem sürgős, hogy felálljon az új kormány. Mi ennek az oka?

Ha az ellenzék komolyan gondolja a győzelmi esélyeit, el kell döntenie, hogy hogyan indul, ezért vitasorozatot indítunk ellenzéki politikusokkal
és értelmiségiekkel.

Mindössze 6010 tesztett végzett az elmúlt 24 órában Magyarország, a környező országok közül csak Csehországban tesztelnek kevesebbet. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A plexi arcvédő pajzsok igazán csak a koronavírusnál sokkal nagyobb részecskék ellen nyújtanak hatékony védelmet.

A Legának nem sikerült bevennie az ötven éve vörös Toszkánát, az Öt Csillag az északi régiókban gyakorlatilag eltűnt, a déliekben összeomlott.

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A koronavírus miatt idén hiány volt a külföldi munkaerőből.

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás