+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Varsányi Bence
2020. szeptember 19. szombat, 15:30
Az első évad végén számos kérdést nyitva hagytak a készítők, de igazából már csak azt várjuk, hogy elkaszálják az okafogyottá vált műsort. Sorozatkritika.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Az új járványügyi szigorításokkal együtt elstartolt Magyarország kedvenc televíziós drámasorozatának, az Operatív Törzsnek a második évada is.

 

A forgatókönyvírók az első évad végén óriási cliffhangerekkel hagytak minket elmenni a Balatonra a nyáron.

 

Visszatér-e a rejtélyes vírus? Ha igen, milyen formában? Lesznek-e még bejelentenivaló intézkedések? Mi lett a sorsuk a sorozat fő díszletelemeinek, a címeres kaspóknak?

 

És ami a legfontosabb: az évadzárós összeborulás tényleg azt jelentette, hogy valóra váltották a rajongók álmát, és végre összejött Cecília és Kristóf?

 

Vagy van még esélye Tibornak is? Esetleg a pár epizódban felbukkanó szürke eminenciás, a szemüveges Zoltán mozgatja a szálakat a háttérből?

 

A sorozat rajongói egész nyáron nem aludhattak nyugodtan, mert a tévécsatorna még be sem rendelte a második évadot, ezt a piaci rést mondjuk épp megpróbálják egy másik csatorna betölteni az Ellenzéki Operatív Törzzsel, vélhetően kevés sikerrel.

 

Az Igazi Operatív Törzs viszont visszatért a második évaddal, mondjuk azt a készítők is tudták, hogy kijárási korlátozások nélkül most már csak a rajongók keménymagja fogja nézni, így az évadnyitó epizódot szombat kora délutánra időzítették.

 

A viccet félretéve, az operatív törzs sajtótájékoztatóit vélhetően már csak azok nézik, akiknek tényleg nincs jobb dolguk, vagy újságírók, és kénytelenek nézni, vagy pedig csak szeretnék, hogy ismerős arcok duruzsoljanak nekik a televízióból.

 

Szerethető, állandó, és épp ezért megnyugtató karaktereket láthatnak viszont nap mint nap, nagyjából mintha rebootolták volna a Szomszédokat.

 

Meggyőződésem, hogy vannak az országban olyanok, főleg idősebbek, akik emiatt nézik, és az az igazság, hogy ők csinálják jól, teljesen igazuk van, ugyanis ezen kívül az égvilágon semmi értelme nincs az operatív törzs sajtótájékoztatóinak.

 

Az első hullám idején még volt valamiféle értelme. Egyrészt akkoriban nem nagyon tudtuk, hogy mivel állunk szemben, és többeket tölthetett el megnyugvással a bizonytalan helyzetben, hogy Müller Cecília tisztifőorvos mosási tanácsokat adott, másrészt pedig volt olyan bejelentenivalójuk, ami most már úgy tűnik nincsen.

 

A szombati sajtótájékoztatón elhangzottak vagy megjelentek már a Magyar Közlönyben, és lehozta az összes létező médium, a köztévé pedig nagyjából félóránként ismételte, vagy pedig Orbán Viktor jelentette be a Facebook-oldalán – amit szintén félóránként ismétel a közmédia.

 

Még azt az egyetlen lehetőséget is kihagyták a lényegi informálásra, hogy miért a fiatalokat érinti most leginkább a vírus. Kismilliószor el lett mondva, hogy tavasszal több idős regisztrált fertőzött volt, most viszont főleg fiatalok vannak, de ennek az okairól egy szó sem esett,

 

ha az operatív törzsön múlna, akár azt is hihetnénk, hogy meggondolta magát a koronavírus, és most inkább a fiatalokkal tol ki.

 

Egyébként még így is lehetne értelme ennek az egésznek, ha legalább az újságírói kérdésekre válaszolnának rendesen. Igaz, az újságírói kérdések fele kormánypárti felkérdezés, a másik fele pedig az ún. ellenzéki médiától érkezik, akik rendre olyan kérdéseket tesznek fel, amire nyilvánvalóan nem fognak érdemben válaszolni.

 

Ma viszont elhangzott egy tényleg lényeges kérdés a HVG-től arról, hogy miért kezeli a kormány másként a második hullámot, mint az elsőt, de hát erre sem érkezett egyenes válasz, ami ugye az lenne, hogy a svéd modellt tartják már célszerűnek alkalmazni, ezért a nyájimmunitásra játszanak.

 

A válasz ehelyett annyi volt, hogy azért, mert megváltozott a vírus természete. Hát a nagy szart változott meg, már bocsánat.

 

Komolyan, nézze ezt a médiaeseménynél nem több valamit az, aki vagy nem tájékozódik más forrásból, vagy szeretne megnyugtató, beszélő fejeket a nappalijában, vagy karcos lett a meditációs cédéje, és Müller Cecília monoton hangjával kívánja helyettesíteni.

 

Arra tökéletes, másra felesleges.

 

Olvass még Varsányi Bencétől az Azonnalin! Vitáznál? Írj!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egyhónapos szünet után megújul és visszatér az Azonnali podcastja, a Helyzet – új formátummal, logóval és tartalommal. Tartsatok velünk!

A Képzőművészeti Központ épülete hétfőn gyulladt ki, a pár éve felújított orgonát sem biztos, hogy meg lehet-e menteni.

Nem volt már hova beszállítaniuk, az éttermek bezártak a lockdown miatt.

Budapestről már csak Szkopjéba és Podgoricába lehet repülni.

Mint írják, az Európai Bizottság figyelmen kívül hagyja az európai polgárok hangját, és hiányzik belőle az empátia az EU őshonos nemzeti és nyelvi közösségeivel szemben.

A huszonhároméves ötletgazda szerint szakítani kell azzal, hogy a király többet ér, mint a dáma, mert azt üzeni, hogy a nők kevesebbet érnek, mint a férfiak.

Az olasz kormányfő az USA-t
és Kínát is Olaszország szövetségesének nevezte,
amin nagyon felháborodott a jobboldali ellenzék. Salvini bocsánatkérést vár el, szerinte ugyanis az egész koronavírus-járványért Kína a felelős.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás