+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 17. kedd, 15:25
Egyes sajtóhírek szerint laza 300 millió eurót kér az UEFA azért cserébe, hogy egy évvel később fogja hülyére keresni magát a válogatott focin.

Hivatalossá vált, amit már legalább egy hete lehetett sejteni: az UEFA egy évvel elhalasztotta a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot, tehát csak 2021 nyarán számíthatunk fociőrületre.

 

A döntés Magyarországot is érinti, hiszen összesen négy meccset Budapesten rendeznek majd 2021 nyarán.

 

Az új dátum a tervek szerint a 2021. június 11. és július 11. közötti intervallum lesz.

 

Ha minden jól megy, nyáron ezért befejezhetővé válnak a most felfüggesztett bajnokságok, illetve júniusra tervezik lejátszani az elmaradt Eb-pótselejtezőket, amik közül az egyik a Bulgária-Magyarország.

 

Arról már múlt héten írtunk mi is, hogy több labdarúgó szövetség is azt kérte a szervezettől, tolja el a versenyt, hiszen például júniusban abban a Rómában indulna útjára az egész, ami egész Olaszországgal együtt a koronavírus által legsúlyosabban érintett terület, és jelenleg az sem biztos, kibírja az ország egészségügye a már most kétezernél is többen haltak meg.

 

Sajtóhírek szerint az UEFA 300 millió eurót kér az európai kluboktól és szövetségektől a döntésért, de ezt tagadják.

 

Az Eb nyárra halasztásával azért kapunk pozitívumokat is:

 

+ Egyes hírekkel ellentétben nem 2020 telén rendezik meg.

 

+ Bár Oroszország már be is jelentkezett, hogy nagyobb részt vállalna a rendezésből egy esetleges vészhelyzet miatt (ott még a március 15-i hétvégén is kiengedték az embereket a stadionba), végül ebből sem lesz semmi.

 

+ Valószínűleg nézők előtt játssza a magyar válogatott a pótselejtezőit.

 

+ Csak érintőlegesen kapcsolódik, de az M4 Sport jobbhíján elkezdi ismételni a 2016-os franciaországi Eb meccseit, ami szinte biztos, hogy szebb látvány lesz, mint az egyelőre még nem is biztos 2021-es szereplésünk.

 

FOTÓ: Pixabay

 

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

Mármint azután, hogy a felek közös menetrendben állapodtak meg az ukrán nyelvtörvény miatt kialakult konfliktus rendezésére.

A 21. kerületi önkormányzat szerint míg a kormány a világ egyik leghatékonyabb védekezését mutatta fel a koronavírussal szemben, addig Karácsony politikája olyannyira diktatórikus, hogy az még Demszky idején is elképzelhetetlen volt.

Könnyen lehet, hogy a kívánt spórolás helyett az egész egy felesleges ráfizetés lesz. Elmagyarázzuk, hogy miért.

Miért fontos, hogy kié ez a pozíció? Elmondjuk ezt is.

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás