+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 17. kedd, 15:25
Egyes sajtóhírek szerint laza 300 millió eurót kér az UEFA azért cserébe, hogy egy évvel később fogja hülyére keresni magát a válogatott focin.

Hivatalossá vált, amit már legalább egy hete lehetett sejteni: az UEFA egy évvel elhalasztotta a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot, tehát csak 2021 nyarán számíthatunk fociőrületre.

 

A döntés Magyarországot is érinti, hiszen összesen négy meccset Budapesten rendeznek majd 2021 nyarán.

 

Az új dátum a tervek szerint a 2021. június 11. és július 11. közötti intervallum lesz.

 

Ha minden jól megy, nyáron ezért befejezhetővé válnak a most felfüggesztett bajnokságok, illetve júniusra tervezik lejátszani az elmaradt Eb-pótselejtezőket, amik közül az egyik a Bulgária-Magyarország.

 

Arról már múlt héten írtunk mi is, hogy több labdarúgó szövetség is azt kérte a szervezettől, tolja el a versenyt, hiszen például júniusban abban a Rómában indulna útjára az egész, ami egész Olaszországgal együtt a koronavírus által legsúlyosabban érintett terület, és jelenleg az sem biztos, kibírja az ország egészségügye a már most kétezernél is többen haltak meg.

 

Sajtóhírek szerint az UEFA 300 millió eurót kér az európai kluboktól és szövetségektől a döntésért, de ezt tagadják.

 

Az Eb nyárra halasztásával azért kapunk pozitívumokat is:

 

+ Egyes hírekkel ellentétben nem 2020 telén rendezik meg.

 

+ Bár Oroszország már be is jelentkezett, hogy nagyobb részt vállalna a rendezésből egy esetleges vészhelyzet miatt (ott még a március 15-i hétvégén is kiengedték az embereket a stadionba), végül ebből sem lesz semmi.

 

+ Valószínűleg nézők előtt játssza a magyar válogatott a pótselejtezőit.

 

+ Csak érintőlegesen kapcsolódik, de az M4 Sport jobbhíján elkezdi ismételni a 2016-os franciaországi Eb meccseit, ami szinte biztos, hogy szebb látvány lesz, mint az egyelőre még nem is biztos 2021-es szereplésünk.

 

FOTÓ: Pixabay

 

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezzel nemcsak a Fidesz, de az Európai Néppárt frakciójának egyik legbefolyásosabb politikusa is távozik az uniós politikai színtérről.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúlag. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás