+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. február 19. szerda, 07:39
Az új bevándorlási szabályok első részletei alapján egy egész magyar iparág fog megszűnni, a britek pontrendszert találtak ki ahhoz, kit engednek be magukhoz dolgozni.

A brit belügyminisztérium nyilvánosságra hozta új külföldiekre vonatkozó munkavállalási törvényeiről alkotott elképzeléseit, ezek pedig már bőségesen érintik Magyarországot is. A brexit teljes lezajlása után szándékaik szerint le akarják szoktatni a munkáltatókat az olcsó munkaerőre támaszkodástól, és inkább az szeretnék, ha a meglévő személyzet megtartásába, illetve automatizálásba fektetnének.

 

Priti Patel államtitkár szerint a jövőben a legragyogóbbak és legjobbak jöhetnek az Egyesült Királyságba.

 

Ez a tervek szerint egy pontalapú bevándorlási rendszerrel lesz megoldva, amit az EU-ból és EU-n kívülről érkezőkre is alkalmaznak majd. Beszélni kell például angolul, illetve fel kell tudni mutatni egy szaktudást igénylő munkára állásajánlatot hitelesítve, illetve be kell mutatnunk az állás betöltéséhez szükséges végzettségünket. Ezek ötven pontot érnek.

 

Az előző három kritériummal együtt összesen 130 pontot lehet majd szerezni, ebből hetvenet kell mindenkinek begyűjteni ahhoz, hogy a brit hatóságok jóváhagyják a munkavállalást.

 

A belügyminisztérium külön kiemelte, hogy a pontrendszert még biztosan fogják finomítani, jövőre biztosan véget ér az Unió által biztosított szabad munkaerő áramlás a részükről.

 

Aki esetleg nem felel meg a feltételeknek, de mindenképp le akarna telepedni a briteknél, az még idén december 31-ig törvényesen megteheti, aki pedig már ott lakik, annak nincs mitől félnie, ha kitölti a megfelelő papírokat.

 

A bevándorlási szabályok mostani formája egy magyar üzletágat már szinte biztosan kinyír: a munka jellegét be sem mutató állásközvetítőkét, akik jellemzően könnyebb munkákra utaztatták ki az általában képzettséggel és nyelvtudással sem rendelkező magyarokat. 

 

Arról, hogy a már ott lévő honfirátsaink hogy viszonyulnak a brexithez, itt írtunk egy cikket.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Vasárnap ismeretette részletesebb előválasztási programját a párt. Négyhetes munkahét, új választási rendszer, bérlakásprogram. A részletekért olvasd el a cikkünk!

Újra itt van Ercsey Dániel boriskolája: ezen a héten az olaszrizlingről lehet mindent megtudni, amit csak érdemes.

A rendelkezésre álló vakcinákat lakosságarányosan osztanák szét az önkormányzatok között.

A volt SZDSZ-es politikus interjújában arról beszélt, az ellenzéknek a kis pártokat is beépítve nemzeti szövetséget alkotva kéne szabadságharcba indulnia a Fidesz ellen.

Kijöttek a közlönyben a csütörtökön bejelentett szigorítások részletei.

A bajor kormányfő közölte: a magyar kormánypártnak nincs többé helye az Európai Néppárt közösségében. Nem először fejezi ki, hogy véget ért a Fidesz és a CSU közötti jó kapcsolat.

Szerinte párttársait csak a miniszteri székek érdeklik.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Twitter megosztás Google+ megosztás