+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Petróczi Rafael
2019. december 10. kedd, 19:11
A DK még azután is meghívott a taggyűlésére, hogy már négy hónapja jeleztem, kilépnék a pártból.

Igencsak nagyot néztem hétfő délután, amikor bepottyant a fiókomba egy levél a DK-tól, amiben meghívtak a december közepén tartandó taggyűlésükre.

 

 

Hogy miért is kapok ilyen levelet? Mert még nyáron beléptem a pártba, before it was cool. Na, nem ám azzal a szándékkal, hogy innentől a DK-nak segítsek, hanem egyszerűen azért, mert kíváncsiak voltunk, hogy hogyan zajlik a tagfelvételi eljárás, kik interjúztatnak, milyen kérdéseket tesznek fel, és vajon hogyan befolyásolja a tagsági kérelem elbírálását, ha fény derül az azonnalis hátteremre.

 

A poénnak induló kísérlet végül olyan jól sikerült, hogy még azelőtt megkaptam a párttagságot, hogy a helyi DK-sok egyáltalán találkoztak volna velem.

 

Mindezt ebben cikkemben meg is írtam.

 

Azt gondolná az ember, ilyen előzmények után rekordsebességgel rúgják ki az embert a pártból. Magam is mindent megtettem ezért: a DK alapszabálya szerint „a kilépési szándékot – írásban, vagy a Demokratikus Koalíció tagnyilvántartási rendszerében rögzítve elektronikus úton – a választókerületi szervezet elnökségéhez kell bejelenteni”. Mivel a tagnyilvántartási rendszerhez nem volt hozzáférésem, így augusztus 11-én, a cikk megjelenése után két nappal e-mailben küldtem el a kilépési kérelmemet a DK 8. választókerületi elnökének, Szabó Attilának, aki jelezte is, hogy intézi a kilépésemet.

 

 

Ezek után mondanom sem kell, mennyire meglepődtem, amikor október végén nem arról kaptam hivatalos levelet, hogy végre kizártak a DK-ból, hanem ellenkezőleg, hogy üdvözölnek a pártban.

 

Még egy laminált tagkártyát is kaptam, aminek azóta is csodájára járnak baráti körökben!

 

 

És most itt vagyunk, négy hónappal a kilépési folyamat megindítása után, és még mindig DK-tag vagyok. Annyira, hogy ha akarnék, simán odamehetnék trollkodni a taggyűlésükre.

 

Mi ehelyett inkább úgy döntöttünk, megérdeklődjük, mégis miért őrölnek ennyire csigalassan a DK malmai. Szabó Attila, a DK 8. választókerületi elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy a taggyűlési meghívót ő küldte ki egy központi rendszeren keresztül. A központi rendszer itt azt jelenti, hogy a címzetteket nem lehet külön-külön kiválogatni, így a levelet minden, a tagsági nyilvántartásban szereplő érintett megkapja.

 

Ebből a nyilvántartásból nem sikerült törölni engem az elmúlt hónapokban, így jutott el hozzám is a levél.

 

És hogy miért nem? Mert Szabó Attila – elmondása szerint – nem főállású politikus, és a munkahelyi és a magánéleti elfoglaltságok, valamint az önkormányzati kampány annyira lefoglalta, hogy egész egyszerűen elfelejtődött a kilépésem ügye, nem tudott erre koncentrálni. Mindenesetre a mostani érdeklődésem után Szabó megerősítette, hogy ismét kezdeményezte a nyilvántartásból való törlésemet.

 

Talán most már sikerülni is fog. De ha még ezután sem tudom magamat kirúgatni a DK-ból, már tényleg csak egyetlen lehetőségem marad:

 

ha tetszik, ha nem, be kell lépjek a többes tagságot engedélyező Fideszbe, és így kell magam összeférhetetlenné tenni a DK-val, ahol más pártnak nem lehet tagja az ember.

 

Csak aztán nehogy véletlen csöbörből vödörbe essek.

 

NYITÓKÉP: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2020-ra tervezett játékokat a járvány miatt egy évvel elhalasztották – szakértők szerint 2021-ben sem biztos, hogy jó ötlet megszervezni,
de a japán miniszterelnök ragaszkodik hozzá.

Az ügyvédként dolgozó Alexandra Wilsont ketten is ki akarták küldeni ugyanazon a napon a tárgyalóteremből.

Az alkotmánybíróság elnöke külön leszögezte: a szájmaszk kötelező viselete nem sérti senki szabadságát, az alkotmány nem ad jogot a megtagadására.

Idén már alapszakos képzéseket is elindított az egyetem. Bécsben, nem Budapesten.

Romániában a megyei és helyi önkormányzatokban lévő női képviselők aránya eddig is eléggé alacsony volt, egy civil szervezet adatai szerint ez az arány a mostani választások után sem fog sokat javulni.

Átlagosan 4-5 bőröndnyi koszos ruhát visz magával a Fehér Házba, hogy miközben ő az amerikai elnökkel tárgyal, kimossák neki.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás